Image alt text

14. veljače darujte knjigu

12.02.2021.
Piše: Valentina Namesnik

U nedjelju, 14. veljače, osim Valentinova obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je knjižničarka i spisateljica Amy Broadmoore sa željom da potakne čitanje te preporuku, razmjenu i poklanjanje knjiga. Ovaj dan možete obilježiti tako da darujete rabljene i očuvane knjige lokalnim vrtićima, školama i drugim ustanovama, a mi vam dajemo preporuke koje knjige darovati vašima najmilijima.

Za one koji žele raditi na sebi i učiti:

Wabi sabi: japanska mudrost prihvaćanja nestalne i nesavršene prirode svega, Beth Kempton
Knjiga koja podsjeća da je ljepota u jednostavnosti, a ne u savršenstvu te nas uči da svijet doživljavamo srcem, budemo nježni prema sebi te se povežemo s prirodom.

Naš put je jasan: kako otkriti smjer i svrhu vašeg života, Oprah Winfrey
Inspirativna knjiga koja se sastoji od mudrih misli vizionara, umjetnika, učitelja i pionira koji su s Oprah podijelili ono najvažnije što je njih nadahnulo i što su naučili na svom putu.

Budni u 5 i vaš je čitav svijet, Robin Sharma 
Uz pomoć ove knjige otkrit ćete sve prednosti jutarnje rutine, koja mnogima pomaže da budu  produktivniji, zdraviji, mirniji i radosniji.
 
Za ljubitelje kulinarstva ili one koji žele usavršiti kuhanje:

Kuhinja života, Karmela Vukov-Colić
Isprobani recepti u kojima ćete naći recepte za svaku prigodu i za svaki ukus.

Moja zelena kuhinja, Gaz Oakley 
Više od 70 jednostavnih veganskih recepata, s uputama korak po korak, uz koju ćete vrlo lako odraditi barem jedan veganski dan u tjednu i uživati u ukusnoj i zdravoj hrani te pozitivnoj promjeni.

Sokovi za zdravlje i vitalnost, Mihaela Brijak Devescovi, Alma Bunić
Knjiga donosi recepte za smoothije, kašaste i cijeđene sokove, pudinge, juhe i doručke koji će vas potaknuti da se hranite zdravije, budete puni energije i osjećate se bolje.
 
Za djecu i mlade:

Smaragdna šuma želja, Petra Šuštar
Bajkovita priča o čarobnoj šumi i životinjama, koja će male čitatelje opustiti, pomoći im da se lakše nose s brigama, strahovima i tugom te će u njima potaknuti radost i optimizam.

Šapice, Slavko Sobin
Poučna i topla priča o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih, u kojoj su glavni likovi jedan mali ulični pas koji je sretan s onim što ima i jedan kućni pas koji je nezadovoljan…

Cesta do sna, Mia Dimšić
Inspirativna priča o mladoj glazbenici i njezinom djetinjstvu, glazbenim počecima, inspiraciji i skladanju te o važnim životnim lekcijama i glazbenim uzorima.
 
Što pokloniti partneru/partnerici:

Ljubav oko svijeta, Davor Rostuhar
Davor i njegova supruga Anđela godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture, pa ćete u ovoj predivnoj knjizi pronaći odgovore na različite vrste ljubavi, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav do onih koji su u ljubavi našli sve.

Knjiga radosti: Trajna sreća u promjenjivom svijetu, Douglas Abrams, Dalaj Lama, Desmond Tutu
Predivna knjiga koja vas poziva na radost, naglašavajući blagoslove u životu: ljubaznost, prijateljstvo, duhovnost, ljubav, poštovanje, suosjećanje…

12 pravila za život: Protuotrov kaosu, Jordan B. Peterson
12 jednostavnih i mudrih pravila, koja će čitatelju pomoći da dovede u red svoje misli, osobnost i svoj dom, s naglaskom da radeći na sebi činimo svijet boljim mjestom.

Četrdeset pravila ljubavi: Roman o Rumiju, Elif Shafak
Čudesna priča o ljubavi i duhovnoj čežnji, u kojoj se isprepliću prošlost i sadašnjost… Savršen poklon!

Tijelo dom, Rupi Kaur 
„Ova je zbirka ljubavno pismo meni samoj“, rekla je Rupi kada je najavila svoju novu zbirku poezije gdje piše o obitelji, domu, prihvaćanju, ljubavi…

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje