Image alt text

Život je samo jedan: Prigrlite ga i iskoristite uz naslove koji će vas protresti

01.10.2019.
Piše: Tatjana Barat

Što kada nam jedan događaj život preokrene naglavačke? Što kada rat uništi sve ono o čemu smo nekada sanjali, a pronalazak srodne duše čini se daljim nego ikada? Što kada osjećamo da ne živimo punim plućima? Odgovore na ova pitanja možete pronaći u naslovima koje vam i ovaj mjesec donosimo u suradnji s blogom Čitaj knjigu. Na sve njih ostvarujete popust od 10 posto

Ragnar Jónasson: Zamračenje 

Nije nikakva novost da nam sa sjevera Europe već godinama pristižu vrhunski kriminalistički romani, a ovaj put selimo se još dalje – na sam Island na kojem je tamošnji književnik Ragnar Jónasson postao prava senzacija. Nedavno je u naše knjižare stigao treći dio njegova serijala Mračni Island pod naslovom Zamračenje. I upravo to se može očekivati u ovom romanu koji krase ne samo vrhunski osmišljena radnja u okrilju leda, snijega i sivila nego i karakterizacija likova kakve se ne bi posramili ni najveći književnici u povijesti.
Upoznajemo simpatičnog Arija Thora, policijskog istražitelja koji, iako je nesretno zaljubljen, živi više-manje idiličnim životom na samom rubu Islanda. Zato niti posljedice erupcije vulkana na jugu zemlje ne dolaze do malog mjesta. Štoviše, sve izgleda kao s najljepše razglednice, dok se ne dogodi ubojstvo građevinskog radnika koji je radio na izgradnji novog tunela. Lice mu je bilo smrskano do neprepoznatljivosti. To zaintrigira i mladu novinarku koja stiže iz glavnog grada, a dok se posljedice erupcije vulkana polako šire čitavom zemljom i u pravom smislu donose zamračenje i sivilo, Ari s kolegama i novinarkom kreće u borbu dok još nije prekasno za sve. 
U danima koji će nam zasigurno donijeti maglovite večeri, ovo se čini kao savršeno štivo.
 
Milena Agus: Tupa bol

Ljubav ima brojna lica. Mijenja naš život iz temelja, daje nam hrabrost za koju ni nismo znali da je posjedujemo, otvara nam neke nove, neistražene svjetove, ali i pruža neizmjernu bol. O njoj se mogu napisati najljepši retci u književnosti, a upravo su takvi i ovi u kratkom romanu Tupa bol.
Neimenovana unuka prisjeća se svoje bake koja se nije uklapala u okvire u koje ju je društvo željelo smjestiti. Nekada rasna ljepotica oko koje su se muškarci lomili, odjednom biva proglašena usidjelicom kada njezino mjesto Caligari uništi Drugi svjetski rat, a ljudi masovno odlaze. Zato je otac kao tridesetogodišnjakinju prisiljava na brak sa starijim muškarcem. Ni najmanje nije sretna u toj zajednici, a nakon nekoliko pobačaja suprug je šalje u toplice. I upravo tamo upoznaje ratnog veterana koji će joj preokrenuti život. U njemu prepoznaje svoju srodnu dušu kojoj je toliko težila. No život ima neke druge planove...
 
Kenan Crnkić: Pazi kojeg vuka hraniš

Samim time što su u nasljeđe već ostavili romane o kojima će se dugo govoriti, prethodno spomenuti autori već su nadživjeli život. Upravo o tome i kako to ostvariti govori i poznati motivacijski govornik Kenan Crnkić. Nakon što su njegove knjige 7 tajni uspjeha i Pazi kojeg vuka hraniš doživjele uspjeh među širom publikom, u svojoj se posljednjoj knjizi naslova Nadživjeti život u okrilju jednostavnih i poučnih priča osvrnuo na vječita pitanja koja nas sve muče: kako se nositi s problemima i iskušenjima, što učiniti kada smo žrtva ogovaranja i uvreda, kada doživimo izdaju, kada shvatimo da nam prijatelji nisu prijatelji, kako zaista postići puninu života i donijeti odluke zbog kojih ćemo zaista početi živjeti, a ne samo preživljavati.
Osjećate li da ne živite život kakav ste zamišljali u mlađim godinama, ako mislite da vam sve klizi iz ruke, a teret života naprosto postaje pretežak, dohvatite ovu knjigu, udobno se smjestite i uzmite olovku. Naime, iz nje ćete moći ispisati mudre misli koje će vas voditi na putu do cilja – naučit ćete kako nadživjeti život.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje