Image alt text

Zatvorio se Hoću knjigu Megastore

2.4.2024.

Piše: Hoću knjigu

Sjećanja na mnoštvo prekrasnih događaja, od promocija do dječjih radionica, prolaze nam kroz misli dok stojimo pred zatvorenim vratima onog što je donedavno bila utvrda znanja i mašte - naš Megastore.


Ulazak u ovu knjižaru uvijek je bio poput ulaska u čaroban svijet, gdje su se riječi pretvarale u stvarnost, a stranice su bile prozori u beskonačne svjetove. Bilo je to mjesto gdje su se sanjari gubili u avanturama, gdje su se ljubitelji knjiga gubili među stranicama omiljenih autora, gdje se djeci rađala ljubav prema pisanoj rijieči i gdje su se stvarali trenuci koji su oblikovali misli i dotaknuli srca.


Sada kada stojimo u ovom već gotovo praznom prostoru, dok sunčeve zrake griju prazne police, znamo da toplina koju donose ne može zagrijati srce onako kako su to nekada činile stranice omiljenih knjiga. Od 2017. za mnoge monumentalni prostor, oaza mira, kulture i znanja, Megastore je postao dio i rutina brojnih života te su se posljednje dane i kupci, naši dragi čitatelji, gotovo sa suzama u očima opraštali s ovom najvećom knjižarom u Hrvatskoj. Jer srce ove knjižare nisu bile samo knjige i šarene police, već i posjetitelji, smijeh na brojnim promocijama, dječje ručice na kreativnim aktivnostima, zaigran trk ili zadubljena tišina uronjena u najnoviji hit. Megastore smo bili svi mi, a bez naših Hoćuknjigoljubaca ne bi nas ni bilo. I zato zahvaljujemo svima koji su bili dio naše priče i nadamo se da ćemo s istim tim ljudima stvoriti i brojne nove.


Dok se opraštamo, ne nosimo sa sobom samo knjige koje smo kupili i pročitali, već i nevidljive niti prijateljstva, avanture i mudrosti koje smo našli unutar ovih šarenih zidova. Možda je zatvaranje kultne knjižare kraj jednog velikog poglavlja, ali priča i dalje ostaje, zauvijek nas podsjeća na snagu riječi i ljubav prema čitanju koja nas je sve povezivala. Drago nam je da smo zajedno uz najvjernije knjiške moljce zajedno ispisali mali dio povijesti grada Zagreba.


Sad okrećemo novu stranicu, u najnovijoj knjižari u Kaptol centru koja za sve otvara svoja vrata na ljeto 2024., a iščekuje nas još bezbroj aktivnosti, radionica, druženja i smijeha, kao i praznih stranica koje ćemo još jednom zajedno ispisati. Naša je misija stvoriti još jedno okruženje koje će poticati ljubav prema čitanju, stvaranje i kreativnost, a tko zna što nas sve još čeka!


Vidimo se uskoro u mini Megastoreu!NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje