Image alt text

Veseli Uskrs uz kreativne dekoracije

13.04.2022.
Piše: Valentina Namesnik

Buđenje prirode u proljeće i blagdan Uskrsa potiču nas na stvaranje, uređenje naših domova, pripremu blagdanskih stolova i kreativnost kod izrade proljetnih i uskrsnih dekoracija. Donosimo vam kreativne ideje za vesele i šarene dekoracije kojima možete ukrasiti svoje domove. Uz pisanice, tu su i zgodne ideje na ukrašavanje mnogih kutaka u vašim domovima, kao i izradu slatkih uskrsnih paketića koje možete pokloniti dragim ljudima.

Veseli Uskrs uz kreativne dekoracije
 
Buđenje prirode u proljeće i blagdan Uskrsa potiču nas na stvaranje, uređenje naših domova, pripremu blagdanskih stolova i kreativnost kod izrade proljetnih i uskrsnih dekoracija. Donosimo vam kreativne ideje za vesele i šarene dekoracije kojima možete ukrasiti svoje domove. Uz pisanice, tu su i zgodne ideje na ukrašavanje mnogih kutaka u vašim domovima, kao i izradu slatkih uskrsnih paketića koje možete pokloniti dragim ljudima.

 
Vjenčići za vrata jedna su od omiljenih dekoracija, a za izradu se možete poslužiti pisanicama i ukrasima koje već imate, dok će „zečje uši“ odlično izgledati kao dodatni element koji će se zasigurno najviše svidjeti mališanima.

Ukoliko s mališanima želite isprobati nešto sasvim drugačije od klasičnih boja za jaja, predlažemo vam da upotrijebite običnu vatu i izradite ovčice i zečiće. Djeca će uživati u stvaranju malih kuglica i pritom će vježbati kako izraditi fini oblik, a pažljivim stavljanjem kuglice do kuglice, dobit će prava mala remek-djela.


U nešto elegantnijoj i modernijoj izradi pisanica sa cvijećem uživat će mnoge žene. Sjajan dodatak uvijek je detalj u zlatnoj boji i minimalistička dorada flomasterom.

Mališani će uz predivne pastelne nijanse Pilot Pintor markera moći nacrtati sve uskrsne motive koji će krasiti svaki kutak vašeg doma u ovo blagdansko vrijeme.


Posebno će se veseliti i tome što mogu svoje crtanje markerima preseliti s papira na jaja i izraditi vesele pisanice. Pilot Pintor markerima može se pisati, crtati i bojati po različitim materijalima, pa tako i na jajetu, a rezultati su odlični. Dok će se djeca najčešće odlučiti za vesele emotikone, likove iz knjiga ili crtića, oni malo stariji inspirirat će se prirodom.


Minimalistički dizajn moderan je i u oslikavanju pisanica, zato predlažemo da pastelne nijanse markera iskoristite kao pozadinu, a onda tankim crnim markerima nacrtate proljetne motive, poput sunca, ptičica, raznog cvijeća…
 
Slatke vrećice za slatkiše


Slatke vrećice u obliku zečića možete iskoristiti za uskrsne slatkiše koje ćete darovati mališanima, ali možete ih raditi i zajedno s njima te ih darovati bližnjima u ovo blagdansko vrijeme.

Za izradu će vam biti potreban: papir, ljepilo, škare, ukrasna vrpca, marker Edding (u bojama po želji) i slatkiši (najbolje čokoladna jaja)


Papir je potrebno savinuti, nacrtati zečje uši, izrezati i zalijepiti sa svake strane te ostaviti otvoren samo gornji dio. S prednje strane nacrtajte oči, nos i usta. 

Paketić napunite slatkišima, najbolje čokoladnim jajima, i zatvorite ga na način da uši zavežete ukrasnom trakicom.

Uvijek se možete dodatno poigrati i vrećice ukrasiti točkicama ili na njih napisati imena kome su namijenjene.


Uskrsne želje na prozoru


Odaberite papir ovisno o veličini željene poruke ili crteža, koji će vam poslužiti kao šablona.

Precrtajte tekst ili crtež na prozorsko staklo, koristeći Edding marker za staklo.

Uz malo truda, ova vesela dekoracija na staklu izgledat će sjajno!
 
Šalice u novom ruhu

Želite li se poigrati i svoje obične bijele šalice pripremiti za Uskrs ili pak uljepšati proljetnim motivima, predlažemo vam da koristite Edding markere za porculan.


Očistite površinu na kojoj ćete crtati. 

Nacrtajte uši s prednje strane šalice.


Ispod šalice nacrtajte oči, nos i usta.


Bit će zabavno popiti prvu jutarnju kavu iz ovakve šalice, a mališani će više nego obično uživati u kakau ili čaju.


Dekoracija za uskrsni stol
Kako bi vaš uskrsni stol izgledao savršeno, osim pripremljene hrane, važna je i dekoracija. Za kraj vam donosimo prijedlog kako izraditi dekoraciju za stol.

Za izradu će vam biti potreban papir, škare, drveni štapići, Edding gel olovka (dostupna u više boja) i UHU univerzalno tekuće ljepilo.

Odaberite oblik koji vam se sviđa, primjerice mrkvica ili jaje, nacrtajte ga, izrežite te napišite vesele poruke.

Svaki oblik na kraju zalijepite na drveni štapić.

Ukrase možete staviti u vazu s cvijećem, u zdjelu sa slatkišima ili ih dekorirati uz salvete pokraj pribora za jelo.


Nadamo se da su vam se svidjele naše ideje za dekoraciju. Želimo vam da uživate u pripremama za Uskrs, iskoristite slobodno vrijeme za dekoriranje vašega doma te dekoracijama razveselite ukućane i goste. Izradi dekoracija i ukrašavanju pisanica zasigurno se najviše vesele djeca, stoga ih potaknite na kreativnost uz odličan pribor koji smo vam predstavili i poigrajte se zajedno s njima.

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?