Image alt text

Top putovanja za top ljetni užitak

5.7.2024.

Piše: Branko Matijašević

Vjerovali ili ne, svi volimo putovati, baš svi. Neki se kreću fizičkim tijelom, dok drugi putuju u mašti. Knjige su, naravno, među najboljim sredstvima za daleka putovanja. Još dok smo bili maleni i nemoćni, nečiji nas je glas, čitajući nam omiljene bajke, vodio na putovanja u najudaljenije dijelove vremena i prostora. Život je krenuo dalje, a mi smo dobili sve više izbora za putovanja, ali ljubav prema pričama ostala je zauvijek u nama. A sada ćemo vam preporučiti neka putovanja koja će vam ovo ljeto učiniti nezaboravnim.

Image alt text

Vila s pogledom

Julie Caplin

Julie Caplin piše ljubavne romane smještene na atraktivne lokacije. U njezinim se knjigama protagonistice najčešće odlučuju okrenuti novi list te započeti život na drugoj stanici vlaka. Njezina dva najnovija romana – objavljena u razmaku od samo mjesec dana – vode nas u Italiju na Amalfijsku obalu (Vila s pogledom) i u francusku pokrajinu Champagne (Francuski dvorac iz snova). Konzistentnost u pisanju, smišljanju napetih radnji te likova s kojima se lako poistovjetiti donijeli su autorici vjerno čitateljstvo koje se veseli svakom novom naslovu. Želite li lagano štivo iz kojeg ćete naučiti mnogo o lokacijama, njihovim kuhinjama i običajima, na pravom ste mjestu.

Image alt text

Diši!

Maud Ankaoua

Ankaoua s ovom knjigom bilježi tri prevedena naslova na hrvatski. Njezini naslovi bacaju protagoniste u malo dublje blato no uvijek postoji neočekivani preokret u kojem njihov život postaje nezamislivo bogatiji nego prije. Radnja ovog romana vodi nas u Tajland gdje upoznajemo junaka koji sazna strašnu dijagnozu. Ipak, dok taj šok traje pojavljuje se misteriozna žena koja će – neobičnom ponudom da joj pokloni mjesec dana svog života – promijeniti sve. Duhovno putovanje koje će možda preusmjeriti tijek i vašeg života. Jeste li spremni?

Image alt text

Veliko otvorenje

Lauren Forry

Volite li krimiće, naslov Lauren Forry ponudit će vam okružje koje inače ne poznajemo u tom žanru. Deset sretnika osvojilo je jedinstvenu priliku da sudjeluje na najekskluzivnijoj zabavi stoljeća: otvorenju Artemisa, prvog hotela na Mjesecu. Vrlo brzo postaje im jasno da ništa nije onako kako su zamišljali. Mjesto doista odiše luksuzom, ali nema nikoga osim njih. Prepušteni su sami sebi. Već idući dan pronalaze mrtvo tijelo jednoga od njih, a strah se širi grupom. Ova smrt samo je početak…

Image alt text

Atalanta

Jennifer Saint

Grčka mitologija, ah, ta mitska prošlost i priče kojima ne znamo porijeklo! Posljednjih nekoliko godina sve je više naslova koji prepričavaju ove drevne pricena moderan način. Jennifer Saint vješto oslikava svijet bogova i smrtnika koji oživljava pred našim očima, dok nas uvlači u vrtlog strasti, izdaje i junaštva. Pripovijedajući priču o ženi koja je odbijala biti ograničena, Saint iznova uvrštava Atalantu među najveće junakinje grčke mitologije, gdje ona i pripada.

Image alt text

U daljini

Hernan Diaz

Divlji Zapad na način na koji ga još niste upoznali! Romaneskni prvijenac pulitzerovca Hernana Diaza – uzbudljiva je priča koja se ne ispušta iz ruku, čudesna meditacija o značenju doma, bolnoj usamljenosti i čežnji za društvom, kao i o tome što znači biti izgubljen u zemlji koja još uvijek ne postoji. Pratimo avanture – ponekad vrlo brutalne – švedskog imigranta Hakana u potrazi za svojim bratom koji se, vjerojatno, nalazi na drugoj strani kontinenta.

Ovaj višestruko nagrađeni roman oduševio je kritičare i čitatelje diljem svijeta te ušao u finale Pulitzerove nagrade.

Image alt text

Sedam sestara

Lucinda Riley

Omiljena “sedmerologija" ljubitelja obiteljskih saga, epskih priča, sestrinskih odnosa, povijesti i misterija skrivenih na svakom koraku. U svakom od romana pratimo priču pojedine sestre – koje to zapravo nisu; naime, kao male napuštene djevojčice posvojio ih je misteriozni Pa Salt – i njihovo istraživanje vlastita porijekla. Radnje romana su dualne, dio je u sadašnjosti, dio u prošlosti. Također, svaki nas nastavak vodi u daleke krajeve i trenutke ključnih povijesnih događaja. Sve to prožeto je intimnom atmosferom suočavanja s istinom pravih obitelji sestara kao i tajnom njihova “oca" Pa Salta koju saznajemo tek u sedmoj knjizi. Vrhunska zabava koja će vam obogatiti nekoliko mjeseci ljeta. Zakoračite u sagu koja je već postala legendarna!

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje