Image alt text

Tjedan Tutankhamona u Hoću knjigu

19.10.2022.
Piše: Hoću knjigu

Edukativna radionica za djecu

Jeste li znali da ove jeseni obilježavamo stotu obljetnicu otkrića Tutankhamonove grobnice?
A znate li da je Tutankhamon bio i veliki ljubitelj društvenih igara?

U subotu, 22. listopada u 12 sati Hoću knjigu Megastore ugostit će egiptologa Porina Šćukaneca Rezničeka koji će našim najmlađima otkriti tajne Egipta. Osim kratke i zanimljive prezentacije, djeca će imati priliku zaigrati faraonovu omiljenu igru, Senet. Dinamična i strateška, ova igra je poput egipatskog Čovječe ne ljuti se, ali s većim ulozima. Naime, Prolaz poljima i bijeg s ploče garantirao je igračima siguran prolazak u zagrobni život. Umjesto kockica, bacali su drvene pločice, a igru su imali u raznim oblicima, od prenosivog seta do polja uklesanih u kameni pod.

Igra se u parovima od dvoje, a radionica je namijenjena djeci u dobi oko 10 godina. Pozvani su svi ljubitelji društvenih igara i fanovi egipatske povijesti.

Pridružite nam se i vi u Bogovićevoj 7!
Link za prijave: https://forms.gle/3PNqgqbWMWifTAog9

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?