Pred nama je još nekoliko mjeseci u ovoj godini i ako niste zadovoljni time kako je godina dosada tekla, još imate vremena promijeniti je i pronaći svoju pravu sreću. U tome će vam pomoći tri naslova koja, iako je riječ o tri potpuno različita žanra, istražuju isto pitanje: Kako postići stanje sreće?


Ove knjige odabrali smo u suradnji s književnim blogom Čitaj knjigu, a na sve njih tijekom čitavog listopada ostvarujete 10 posto popusta u svim našim knjižarama, kao i u internetskoj trgovini.

Slavica Squire: Najbolja osveta od svih je sreća

Srpska autorica i trenerica neurolingvističkog programiranja, koja je ovu metodu učenja i rada na sebi prva dovela u svoju domovinu te osnovala prvi NLP Institut, napisala je svoju drugu knjigu koju je zamislila kao svojevrsni vodič kroz život. Ovo publicističko djelo odlična je prva postaja u potrazi za srećom.
Naime, kao NLP trenerica, autorica dobro zna koliku ulogu u našim životima igra opraštanje sebi i drugima, a upravo to vidi kao jedan od prvih koraka na putu prema sretnijem životu.
Vjeruje u to da baš svaka osoba može postati najbolja verzija sebe i biti okružena pravom ljubavlju, no za to je potreban, dakako, rad na sebi. Upravo spomenuto opraštanje vidi kao svojevrsnu „dozvolu“ koju svatko od nas dobiva za ostvarenje svojih snova. Dalje nudi niz praktičnih i konkretnih savjeta i metoda s kojima, budete li ih slijedili, možete postati istinski sretni. Jer, kako i sam naslov kaže, najbolja osveta od svih je sreća. A sreća proizlazi iz opraštanja.

Michael Robotham: Sve njezine tajne 

Ako ste ljubitelj psiholoških trilera, razveselit će vas vijest da je na popustu i knjiga za koju i New York Times ima samo riječi hvale.
U ovom romanu u „ja-formi“ dvije glavne protagonistice izmjenjuju se u vođenju glavne riječi. Tako upoznajemo Meghan i Agathu, naizgled potpuno različite žene. Dok Meghan živi u lijepoj kući, čeka svoje treće dijete, ima savršenog supruga i gotovo idiličan život, Agatha radi kao prodavačica u trgovini. Također očekuje dijete, a kada na ulici primijeti Meghan, neizmjerno joj zavidi. Želi sve što ima i ona te vjeruje da je zbog traumatičnog djetinjstva to i zaslužila. Naprosto želi upoznati sreću. No njezina zavist polako se pretvara u pravu opsesiju pa je možemo zateći i kako sjedeći na drvu viri u Meghanin dom. Međutim, dok tako uhodi ženu čiji život silno želi imati, otkriva da možda i ipak nije sve tako savršeno. Pogađate, Meghanin je muž daleko od savršenstva, a ni obiteljske tajne nisu im strane.
Ukratko, ovaj australski književnik donosi nam novi triler koji će vas prikovati uz svoje stranice. Neočekivani preokreti, iznimni psihološki portreti likova, dinamični dijalozi i ujedno vrlo realno seciranje današnjeg društva čine ovaj psihiloški triler štivom koje se svakako mora naći na vašim policama.

Carmen Domingo: Gala-Dalí

Iz pera jedne od ponajboljih španjolskih književnica suvremenog doba nastala je romansirana biografija o životu Ruskinje koja je, na sebi svojstven način, upravljala umjetničkim svijetom nadrealista. Poznatija kao žena Paula Éluarda, a potom Salvadora Dalíja, ova je osebujna žena činila sve kako bi Dalíja učinila jednim od najvećih suvremenih umjetnika.
Ležeći u svojoj sobi, osjećajući da joj se bliži kraj, Gala se osvrće na svoj čitav život, u kojem posebno mjesto zauzimaju umjetnici nadrealizma. Neki od njih su je mrzili svom snagom, poput Bretona ili Buñela, dok su drugi, poput spomenuh Éluarda i Dalija, bili opsjednuti njome. I dok je činila sve za njihove karijere, imala je i vlastite planove i nikada ostvarene želje. Domingo je prikazuje kao proračunatu i proračunatu, no istodobno kao vrlo inteligentnu, lijepu i samosvjesnu ženu. Ipak, Gala je samo željela biti sretna.
Osim što ova knjiga otkriva njezine odnose s umjetnicima, ujedno i daje uvid u čitavu umjetničku scenu 20. stoljeća. Ako volite romane naše domaće autorice Slavenke Drakulić u kojima otkriva odnose poznatih žena s njihovim još poznatijih partnerima, uživat ćete i u ovoj knjizi.

02.10.2018.
Piše: Tatjana Barat
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?