Image alt text

Radom na sebi do manje drama, i to uz naslove koji mijenjaju pogled na život

06.11.2019.
Piše: Tatjana Barat

Obitelj i odgoj nepovratno utječu na svakoga od nas te su često potrebne godine rada na sebi, pa i odlazaka na psihoterapiju, kako bismo našli svoje istinsko ja i napokon uvidjeli da i mi možemo biti sretni, neovisno o tome koje nam je karte život dodijelio

Neki od tih elemenata vidljivi su u sjajnim naslovima koje i ovog mjeseca donosimo u suradnji s blogom Čitaj knjigu i na koje u studenom ostvarujete 10 posto popusta.

Isabel Allende: Japanski ljubavnik 

U ove hladnije dane posebno prijaju ljubavne priče, a jedna od najljepših i najtužnijih napisanih u posljednje vrijeme svakako je Japanski ljubavnik. Svojim početkom vremena radnje smještena na sam početak Drugog svjetskog rata, ova nas priča upoznaje s mladom Almom iz malog moldavskog sela koju su roditelji poslali teti u San Francisco na sigurno netom prije rata. Ondje upoznaje Ichimeija Fukudu, mirna i povučena sina obiteljskog vrtlara Japanca. Među njima se, daleko od tuđih očiju, rađa nježna ljubav, no nakon napada na Pearl Harbor sudbina ih razdvaja.
Povratkom u sadašnjost upoznajemo Irinu, djevojku koju život također nije mazio, no kojoj je rad u domu za osobe treće životne dobi prilika da ne samo zaradi i po prvi put u životu ne gladuje nego i da upozna vrlo zanimljive štićenike doma. Jedna od njih je stara dama Alma, ona ista koja je nekoć proživljavala ljubavnu bajku, a i danas joj redovito na adresu pristižu ljubavna pisma. Zaintrigirana Irina kreće u otkrivanje i njezine i svoje prošlosti, a bogata lepeza likova koju je Allende pritom stvorila gotovo da se može usporediti s ruskim realistima.

Clare Mackintosh: Sve same laži 

Čin samoubojstva još je uvijek visoko na ljestvici načina umiranja u modernu društvu, a upravo se tom tematikom bavi još jedan psihološki triler koji ne silazi s popisa najčitanijih u posljednje vrijeme. Sve same laži.
Radnja prati mladu Annu Johnson koja je u kratkom periodu izgubila oba roditelja činom neobjašnjivih samoubojstava. Navodno se njezin otac Tom ubio skočivši s obližnje litice Beachy Heada u uzburkano more u trenutku najviše plime, a svjedokinja je izjavila da je vidjela kako si u ruksak trpa kamenje. Svega pola godine kasnije s istog mjesta život si je oduzela i Annina majka, što ovu djevojku potpuno slama. Upoznavši psihologa Marka, počinje raditi na sebi, a s njime osnuje i obitelj, te upravo kada se čini da je život izašao iz uzburkanih voda, Anna počinje dobivati čudne poruke i znakove koji potvrđuju njezine sumnje da se možda njeni roditelji ipak nisu dobrovoljno ubili. Sve što će uslijediti promijenit će njezin život iz temelja.
U sam roman autorica je sjajno ukomponirala i lik policijskog inspektora kojeg će Anna angažirati kako bi napokon otkrila dugo skrivane tajne, a nadahnuće je pronašla u vlastitu životu, radeći niz godina u policijskoj postaji. Spoj iskustva iz prve ruke i iznimnog dara za pisanje stvorio je roman koji ćete teško ispustiti iz ruku.

Sadhguru: Unutarnje inženjerstvo 

Sve što se događalo spomenutim junacima možda bi se moglo spriječiti, da je riječ o stvarnim osobama, slušanjem savjeta iz knjige Unutarnje inženjerstvo: Vodič za radost jednog jogija. Naime, na stranicama ove male čarolije Sadhguru, jedan od najutjecajnijih suvremenih duhovnih učitelja čije djelovanje seže u sve pore ljudskog života, humanitarac, aktivist i govornik objašnjava kako naš unutarnji svijet može biti baš onakav kakav želimo ako primijenimo jogijske tehnologije. Nadahnuti uvidi ovog vizionara o postojanju dimenzija koje nadilaze um i tijelo popraćeni su vrlo praktičnim uputama kako bismo i sami okusili beskonačnost, ali i omogućili svojem umu i tijelu da funkcioniraju u materijalnom svijetu na najbolji mogući način.
Retci su to koji su idealni za svakoga tko traži svoj put, tko se osjeća izgubljen, slomljen, u raljama života kojih se ne može otarasiti. Međutim, pritom nipošto nisu docirajući, nego uz veliku dozu humora i dobronamjernih savjeta kako bismo napokon shvatili da je radost zaista u nama, a ne izvan nas.

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?