Image alt text

Predstavljanje nove knjige Ingrid Divković „Sanjari i borci“

06.10.2018.
Piše: Tatjana Barat

Poznata riječka autorica objavljuje svoju četvrtu knjigu koju 19. listopada predstavljamo u Hoću knjigu Megastoreu u 19 sati

Netom nakon početka obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, 19. listopada, u našem će se  zagrebačkom Megastoreu održati promocija nove knjige riječke autorice Ingrid Divković, kreatorice takozvane „proze za dušu“.


Dnevnički zapisi i više od toga

Nakon objavljenih publicističkih i prozno-poetskih zapisa, te poigravanja s romanesknom formom, Ingrid se vraća mjestu na kojem je i započela svoje pisanje dijeliti s javnošću – svoj blog. Naime, nova knjiga „Sanjari i borci“ objedinjuje odabrane tekstove s njenog bloga uz dodatak četiri nove priče i jednog nokturna za kra. Sȃm je naslov inspiriran njenom često citiranom rečenicom"Život me je naučio da u isto vrijeme budem i sanjar i borac." 

I upravo takvim ljudima posvećuje svoju knjigu. Već od prve stranice uspostavlja kontakt sa svojim čitateljima, mahom pripadnicama ženskog spola. Pojašnjava im kako je nastala ova knjiga, iznoseći pritom i onu lijepu i onu manje lijepu stranu spisateljskog svijeta, ne krijući da dobro zna kako njezino pisanje ne leži svima. No to ostavlja po strani i usredotočuje se na svoje čitatelje s kojima je tijekom nekoliko godina izgradila prisan odnos u svakodnevnoj komunikaciji na društvenim mrežama. Zato je u knjigu uključila i njihova pisma koja je bila dobila kao povratne informacije nakon čitanja njezinih knjiga.

Svoju je knjigu, izuzev spomenutih pisama, podijelila u šest cjelina: Sanjarenje; Očevi, majke i njihove kćeri, Borbe i ranjavanja, Vrhovi i samoostvarenja, O ljubavi i njenim čudima te Žrtve i heroji. Svakoj je cjelini dodijelila već ranije objavljene tekstove, pazeći pritom da stvori koheziju između njih. Vodeći se osobnim iskustvima, za koja kaže da nimalo ne žali što su se dogodila te se ne srami otkrivati ih, donosi nam kratke tekstove u kojima se mnogi mogu prepoznati.


Izravni opisi i promišljanja

Prijateljstva koja imaju rok trajanja, uspomene iz prvog razreda osnovne škole koje su obilježile njezin put, shvaćanje života kao plesa, napuštanje ludosti dvadesetih, življenje na milenijski način no uz staru dušu, srušeni mostovi iz prošlosti, očekivanja koje imamo od sebe i drugih, sreća koju svi toliko žele i istodobni strahovi koje moramo nadići, samo su neke od tema o kojima autorica promišlja u ovoj knjizi.

Pritom ostaje vjerna svome prepoznatljivom načinu pisanja, pozitivnom pogledu na svijet i traženju svoga mjesta pod suncem.

Želite li saznati više o njezinoj novoj knjizi, te čuti osobno od same autorice što ju je potaknulo na pisanje pojedinih tekstova, pridružite nam se 19. listopada.

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?