Image alt text

POSEBNI BOOKMARK ZA POSEBNO SLAVLJE

24.11.2020.
Piše: Hoću knjigu

Hoću knjigu knjižare 2017. godine pokrenula su 3 mlada entuzijasta koji su htjeli pokazati da se u Hrvatskoj može živjeti i raditi od knjiga.

3 godine nakon, iza Hoću knjigu stoji 30.000 Facebook fanova, 13.000 Instagram followera i bezbroj ostalih knjigoljubaca koji svakodnevno posjećuju knjižare i webshop www.hocuknjigu.hr te uživaju u svemu što je knjižarski lanac za njih osmislio.

I zato vam s ponosom predstavljamo posebno izdanje bookmarksa u suradnji s dizajnericom Polonom Pačnik kako bismo nagradili vašu bezuvjetnu podršku.

3.000 posebnih knjiških oznaka, od kojih su neke posebnije od drugih, čekaju vas u knjižarama i na webshopu. Kako je došlo do ove suradnje i kako ugrabiti svoj bookmark saznajte dalje u tekstu!

Knjige postoje od davnina, a iako je prva službeno otisnuta knjiga izašla iz tiska davne1454. u kontekstu zabave i edukacije održale su se sve do danas. I to tek kako - u svijetuse svake godine otisne više od 20 milijuna naslova! Iako mnogi knjige koriste kao svakodnevnu razbibrigu, brijeg od stvarnosti i slično, u novije doba javit će se struja koja će ih smatrati staromodnima, a postojat će i realna bojazan da će knjiga kao proizvod, uz dnevne tiskovine, posebno nakon pojave raznih digitalnih uređaja, jednostavno izumrijeti.

Pa ipak, i dolaskom Kindlea, Koboa te ostalih elektronskih čitača, knjiga ne samo da nije propala, već kao da je dobila novi zamah. Čitatelji će nerijetko iz nestrpljenja ili pak praktičnosti knjigu pročitati prvo na čitaču, a potom će za uspomenu ili ponovno čitanje kupiti i fizičku knjigu. Bio je to eklatantan primjer da se digitalno i tiskano ponekad sljubljuju, a ne samo mrze.

S time na umu počeo je raditi i Hoću knjigu. Nedugo nakon otvaranja prvih knjižara otvoren je i webshop www.hocuknjigu.hr, dok su sve aktivnosti Hoću knjigu, kojih je zaista mnogo, najviše komunicirane na digitalnim kanalima, odnosno društvenim mrežama. I iako u Hrvatskoj legalnih knjiga u digitalnom izdanju ima vrlo malo, na Hoću knjigu webshopu mogu se barem pročitati prva poglavlja knjiga (dostupnost istih ovisi o njihovim izdavačima), a osnivači sanjaju (i rade na tome) o danu kada će digitalne knjige i u Hrvatskoj postati stvarnost.

Kako bismo pokazali koliko nam je stalo do naših pratitelja na digitalnim kanalima, kao i posjetitelja fizičkih knjižara, u čast okruglog broja Facebook pratitelja koji je početkom studenog dosegao 30.000 te Instagrama koji hrabro grabi prema sretnih 13.000 odlučili smo vas nagraditi s 3.000 posebnih bookmarksa. Stvoreni su s puno pažnje i ljubavi u suradnji s popularnom dizajnericom Polonom Pačnik, čije karikature poznatih likova u Hoću knjigu možete naći na šalicama, tanjurima i zdjelicama. A od danas i u obliku posebnih knjiških oznaka.

„Rado sam se odazvala pozivu Hoću knjigu da kreiram limited edition bookmarkse jer mi je suradnja s Hoću knjigu timom uvijek draga, obožavam crtati, a ujedno sam i veliki knjiški moljac. Sama imam veliku kolekciju knjiških označivača pa mi je ideja da moji likovi Zagorka, Nikola i Žuži zažive i u tom formatu bila odlična”, istaknula je dizajnerica Polona Pačnik.

Ove će knjiške oznake biti otisnute samo u spomenutih 3.000 komada u čast 30.000 Facebook pratitelja te su svojevrsno specijalno izdanje koje nemamo u planu više raditi. Šansu da ih „upecate” imat ćete prilikom svake kupovine na www.hocuknjigu.hr ili pak u fizičkim knjižarama.

No slavlje nije slavlje ako na njemu nema poklona. Stoga smo vam, osim knjiških oznaka za uspomenu, odlučili pokloniti još ponešto. Među 3.000 bookmarksa sakrilo se i 1021 malo posebnijih od drugih.


Konkretno:

1 zlatni bookmark kojim osvajate kod u iznosu od 1500 kuna za kupnju na www.hocuknjigu.hr

20 srebrnih bookmarka kojim osvajate kod u iznosu od 150 kuna za kupnju na www.hocuknjigu.hr

1000 brončanih bookmarka kojim osvajate kod u iznosu od 10 posto popusta za kupnju na www.hocuknjigu.hr

... dok je ostalih 1079 zelenih bookmarka napravljeno isključivo za vašu i našu uspomenu.


Ispod pročitajte sve što trebate znati o ovom darivanju, a u međuvremenu – čitamo se!

 

POSEBNI BOOKMARK ZA POSEBNO SLAVLJE

Pravila darivanja

 

1. TVRTKA I SJEDIŠTE PRIREĐIVAČA

Organizator, ujedno i voditelj obrade zbirke podataka darivanja je HOĆU KNJIGU d.o.o., Banjavčićeva ulica 22, 10000 Zagreb, OIB 97838993800.

Kontakti:

Jurica Čubrić

email: jurica.cubric@hocuknjigu.hr

--podaci i kontakti službenika za zaštitu podataka—


2. NAZIV DARIVANJA, VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA

Naziv darivanja je “POSEBNI BOOKMARK ZA POSEBNO SLAVLJE”. Darivanje traje od 10.11.2020. do 15.1.2021. do 23:59 sati na području Republike Hrvatske. Darivanje će se održavati na internetskoj stranici Hoću knjigu (www.hocuknjigu.hr) te u fizičkim knjižarama.


3. SVRHA DARIVANJA

Svrha darivanja je jačanje povezanosti s korisnicima putem digitalnih medija u svrhu promidžbe knjižara Hoću knjigu.


4. UVJETI ZA SUDJELOVANJE

Za sudjelovanje u darivanju potrebno je kupiti minimalno jedan proizvod u Hoću knjigu knjižarama ili na webshopu Hoću knjigu. Nagradni bookmarksi bit će skriveni unutar nasumično odabranih knjiga ili paketa. Sretni nalaznici dobitnih bookmarksa na istima će pronaći kodove koje će moći iskoristiti isključivo na webshopu www.hocuknjigu.hr. U darivanju pravo sudjelovanja imaju punoljetne fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, osim djelatnika Hoću knjigu te članova njihove uže obitelji.


5. DOBITNI KODOVI

U svrhu darivanja kreiran je 1021 dobitni kod.

1. Zlatni bookmark - Zagorka - osvaja iznos od 1500 kuna za kupovinu na www.hocuknjigu.hr x1

2. Srebrni bookmark - Nikola - osvaja iznos od 150kn za kupovinu na www.hocuknjigu.hr x20

3. Brončani bookmark - Žuži - osvaja 10% popusta na ukupan iznos računa x1000

Svi kodovi jednokratni su i ne mogu se koristiti za više kupnji.

Kodovi vrijede od 10.11.2020. do 15.1.2021. godine.

Dodatno, Zeleni bookmark - Zagorka (x 1979) ne donosi nikakav dobitak.

Dobitni kodovi otisnuti su u posebnoj boji (stražnja strana u zlatnoj, srebrnoj ili brončanoj) te na sebi imaju pripadajuću naljepnicu s popustom koja se može odlijepiti po potrebi.


6. ZEMLJE KOJE ULAZE U DARIVANJE

Darivanje se odvija u fizičkim Hoću knjigu knjižarama u Republici Hrvatskoj ili na webshopu www.hocuknjigu.hr. Dobitni kodovi mogu se iskoristiti isključivo na webshopu www.hocuknjigu.hr. Nalaznici kodova mogu ih iskoristiti za kupnju i dostavu unutar Republike Hrvatske, za koju plaćaju troškove dostave sukladno troškovima i uvjetima dostave istaknutim na webshopu www.hocuknjigu.hr.


7. KAKO ISKORISTITI DOBITNE KODOVE

Ukoliko ste sretni nalaznik dobitnog koda, isti možete iskoristiti prilikom uobičajene kupnje na webshopu www.hocuknjigu.hr. Kod se unosi prilikom narudžbe, odnosno odabira načina plaćanja i unosa osobnih podataka, uslijed čega se na stranici s narudžbom pojavljuje i kućica za unos koda.


Nalaznik zlatnog dobitnog koda uz unos koda umanjit će svoj račun za 1500 kuna. Pritom treba imati u vidu da njegova narudžba mora biti jednaka ili veća od iznosa 1500 kuna kako bi se kod pravilno iskoristio.

Nalaznik srebrnog dobitnog koda uz unos koda umanjit će svoj račun za 150 kuna. Pritom treba imati u vidu da njegova narudžba mora biti jednaka ili veća od iznosa 150 kuna kako bi se kod pravilno iskoristio.

Nalaznik brončanog dobitnog koda uz unos koda umanjit će svoj račun za 10%.

Ukoliko nalaznik dobitnog koda na webshopu potroši veći iznos od osvojenog, dodatan iznos podmirit će sam putem odabranog načina plaćanja. Ukoliko nalaznik dobitnog koda na webshopu potroši iznos manji od osvojenog, neće biti u mogućnosti iskoristiti kod u potpunosti.

Primjerice, dobitnik je osvojio zlatni kod i iznos od 1500 kuna za potrošiti na Hoću knjigu webshopu. Odabrao je artikle u iznosu od 1451,00 kuna. Dobitnik mora odabrati još barem jedan artikl u vrijednosti od 49,00 kako bi bio u mogućnosti iskoristiti kod.

Za sve potencijalne probleme oko korištenja kodova molimo da se javite na info@hocuknjigu.hr.


8. NAČIN UPOZNAVANJA SUDIONIKA S DETALJIMA DARIVANJA

Način upoznavanja sudionika s detaljima darivanja oglašava se od 10.11.2020. na internetskoj stranici Hoću knjigu.


9. RJEŠAVANJE SPORA

U slučaju spora između priređivača i sudionika darivanja “POSEBNI BOOKMARK ZA POSEBNO SLAVLJE” nadležan je Općinski sud u Zagrebu.


10. PRAVILA DARIVANJA

Svi sudionici darivanja i korisnici dobitnih kodova suglasni su s pravilima darivanja. Svi sudionici darivanja suglasni su s Pravilima zaštite privatnosti na internetskoj stranici Hoću knjigu, prema kojima se osobni podaci sudionika koriste samo u svrhe realiziranja darivanja/kupnje.


11. MOGUĆNOST PREKIDA DARIVANJA

Darivanje se može prekinuti jedino u slučaju više sile, odnosno u slučaju da nastupi događaj na koji organizator niti sponzori nisu mogli utjecati, koji nisu mogli spriječiti niti predvidjeti.


Zagreb, 10.11.2020. g. HOĆU KNJIGU d.o.o., Banjavčićeva ulica 22, 10000 Zagreb


NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje