Image alt text

Od putopisa do igara: Najbolji suputnici na putovanju

08.04.2019.
Piše: Hoću knjigu

Proljeće je idealno za putovanja i rad na sebi i svojem zdravlju. Zato u Hoću knjigu u travnju obilježavamo Mjesec zdravlja i putovanja koji prate i prigodna sniženja najboljih naslova.

U nastavku smo izdvojili neke od ponajboljih koji će vam zasigurno uljepšati putovanja, ali vas istodobno i potaknuti na unošenje pozitivnih promjena u svoju svakodnevicu.


Davor Rostuhar: „Polarni san“


Ništa neće u vama toliko probuditi želju za pustolovinama kao „Polarni san“, putopisno štivo Davora Rostuhara, nastalo nakon njegove, a ujedno i prve hrvatske ekspedicije na Južni pol. Tim je poduhvatom postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući na skijama i bez ikakve pomoći, prijeći 1163 km od ruba Antarktika do Južnog pola. Što je sve morao raditi prije samog puta, kako je došao do Antarktika i kako je uopće preživio na iznimno niskim temperaturama, postat će vam jasnije nakon čitanja ovog vrijednog djela.


Mara Doljak: „Moj Camino – Šetnje u dubine sebe“


Da za sličnim pustolovinama ni najmanje ne zaostaju žene, pokazala je Mara Doljak u knjizi „Moj Camino“. Naime, netom prije svog šezdesetog rođendana, Mara je shvatila da treba neku promjenu u životu, da treba potražiti novi izazov koji će biti istodobno i nepoznat njezinu prijašnjem iskustvu i zahtjevan, kako tjelesno tako i mentalno. Gledajući film „The Way“ dobila je ideju da bi i ona mogla krenuti na putovanje hodajući preko Pirineja od Francuske do sjeverne Španjolske po poznatom hodočasničkom Putu Svetog Jakova, popularno zvanom Camino de Santiago de Francés. I tako su ubrzo počele šestomjesečne pripreme, a s čime se sve nosila putem, saznajte u putopisu koji neminovno mijenja pogled na žene u zrelijoj životnoj dobi. Kako su ga čitatelji prihvatili, dovoljno govori i to što je prvo izdanje odmah bilo rasprodano.


Edo Popović: „Čovjek i planina“


Ako su vam draže pustolovine na domaćem tlu te ste ujedno zaljubljenik u planine, oduševit će vas knjiga „Čovjek i planina“ Ede Popovića. Riječ je o svojevrsnom vodiču Velebitom, onako kako ga autor vidi, njegovom florom i faunom, a priču zaokružuje sa sedamnaest pojmova koji su nužni za razumijevanje čarolije Velebita. Pisana popularno-znanstvenim stilom, uz osobna sjećanja koja dodaju romaneskne elemente, knjiga na svima razumljiv način osvjetljava „tajne“ Velebita, a naprosto tu neobjašnjivu povezanost čovjeka i okoliša.

 

Putovanja su idealna i za rad na sebi, za meditacije kojima se možda ne stignemo posvetiti tijekom radnih dana ili pak za promišljanje o tome kako riješiti probleme koji nas dugo muče. Upravo se to krije u sljedećim naslovima.


Louise L. Hay: „Meditacije za zdrav život“


Osnivačica pokreta samopomoći i začetnica ideje da pozitivnim stavom možemo promijeniti svoju stvarnost, Louise Hay u svojoj knjizi „Meditacije za zdrav život“ preporučuje da se svaki dan, bilo na putu ili kod kuće, započne pozitivnim mislima. Kako stoji na koricama ove knjige, meditacije će vam da se povežete sa svojim središtem i otvorite novim idejama te počnete razmišljati na drugačiji, nov način, i svoj život promijenite nabolje. Ova je knjiga idealan suputnik jer je ne morate čitati od korica do korica poput romana, nego otvoriti bilo gdje. Meditacije nisu tematski vezena jedan uz drugu, pa otvaranje bilo koje stranice daje dozu nadahnuća.


Rachel Kelly: „Šetnja sunčanom stranom“ 

 Nadahnuće o kojem govori Hay nije lako pronaći kada osoba pati od depresije, a upravo je to iskusila autorica knjige „Šetnja sunčanom stranom“. Za razliku od Hay, Kelly je svoje savjete, koje je i sama iskusila boreći se protiv depresije, raspodijelila prema godišnjim dobima. Za svaki tjedan u godini daje savjete kako prijeći na „sunčanu stranu“, čak i kada se čini da je svemir protiv nas. Svaki savjet popratila je stvarnim događajem iz svoga života, što ovu knjigu čini još autentičnijom. Kada god vam se čini da niste na pravom putu, ova će vam mala knjižica značajno popraviti raspoloženje.

 

No što je putovanje bez društvenih igara? Ako ne možete zamisliti obiteljsko putovanje ili putovanje s prijateljima bez da ne odmjerite svoje snage u igrama, ne brinite – Hoću knjigu ima rješenje i za to. Naime, u našoj ponudi imamo čitavu seriju putnih društvenih igara – od Connect u kojoj je pobjednik onaj koji prvi napravi niz od četiri žetona iste boje, pa do kultnog Monopolyja i igre Pogodi tko u kojoj vas samo jedno pitanje može dijeliti od pobjede.

Sve ovo i još brojne druge naslove vezane uz temu zdravlja i putovanja možete pronaći u našoj internetskoj trgovini, kao i u svim našim knjižarama diljem zemlje te ostvariti značajne popuste.

 

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje