Image alt text

Hoću knjigu&Nuuna natječaj kratke priče

9.3.2024.

Piše: Hoću knjigu

Savršene Nuuna bilježnice konačno su stigle u Hoću knjigu, a čim ih vidite uživo znat ćete zašto im slogan govori da su stali na kraj dosadnim bilježnicama.


Kvalitetne, dizajnerske i ekološki prihvatljive bilježnice od premium papira, od kojih neke broje i preko 250 stranica, koriste inovativne materijale, poput reciklirane i umjetne kože te recikliranog trapera s vodootpornim premazom, a sve umjetnike i pisce među nama osvojit će to što sve bilježnice ostaju savršeno polegnute koju god stranicu otvorite, pa uvijek možete neometano pisati ili crtati. 


Gotovo u svakome od nas čuči pisac i potencijalni autor, a vjerojatno i brojni među nama imaju "onu" posebnu bilježnicu koju čuvaju za nešto posebno, kao što su budući romani. Kako bismo potaknuli i podržali kreativne pisce među vama, u suradnji s Nuunom pokrenuli smo kreativni natječaj kratke priče.


Priča ne mora biti nova i napisana posebno za natječaj, pa vam je ovo idealna prilika da pretipkate nešto iz svojih posebnih bilježnica. Dajemo vam potpunu slobodu teme, žanra i - malo iznenađenje - jezika. Iako smo uvijek na strani hrvatske književnosti i potičemo ljubav prema vlastitom jeziku, svjesni smo i da su mlađe generacije odrasle okružene engleskim jezikom i da nekima od njih engleski više leži kad je u pitanju izražavanje, jer se na hrvatskom jeziku osjećaju više izloženo, dok ih pisanje na engleskom ponekad više oslobađa.


Kako bi vaše umjetničko djelo bilo potpuno, natječaj ne završava proglašenjem najbolje priče! Za sve umjetnike pripremili smo i dodatni zadatak: nakon što Hoću knjigu 30.3.2024. proglasi pobjednika i objavi najbolju priču, vaš je zadatak ilustrirati naslovnicu za tu priču. Ilustracije nam također šaljete na mail, a pobjedničku ilustraciju dodat ćemo u isti blog gdje je objavljena i priča.


Sva pravila, detalje i rok natječaja možete naći niže, a mi se veselimo pročitati vaše priče!
PRAVILA ZA NATJEČAJ KRATKE PRIČE

Naziv natječaja: Nuuna natječaj kratke priče

Tema priče: slobodna

Jezik priče: hrvatski ili engleski

Dužina priče: 5 kartica (9,000 znakova)*

Rok predaje: 20.3.2024.

Mjesto predaje: info@hocuknjigu.hr

Ograničenje: moguće je predati i više priča

Proglašenje pobjednika: 30.3.2024. (pobjednika ćemo kontaktirati mailom, a najbolju priču ćemo objaviti na našem blogu

Nagrada za prvo mjesto: Nuuna Metropolis


PRAVILA ZA NATJEČAJ ILUSTRACIJE NASLOVNICE


Naziv natječaja: Nuuna natječaj kratke priče

Tema ilustracije: mora biti povezana uz priču, ako je ilustracija apstraktna možete nam poslati i svoje objašnjenje

Tehnika: slobodna, sve birate sami

Rok predaje: 10.4.2024.

Mjesto predaje: info@hocuknjigu.hr

Ograničenje: moguće je predati i više ilustracija

Proglašenje pobjednika: 15.4.2024. (pobjednika ćemo kontaktirati mailom, a najbolju ilustraciju objavit ćemo u istom blogu uz priču)

Nagrada za prvo mjesto: Nuuna Cloud Blue


*prihvaćamo i priče s nešto manje ili više znakova


Vaša priča i ilustracija bit će objavljena isključivo na Hoću knjigu blogu uz navođenje autora i podijeljena na društvenim mrežama. Hoću knjigu nije izdavačka kuća te se ništa od navedenog neće tiskati.
NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje