Image alt text

Noći Harryja Pottera u dosad najbogatijem izdanju

27.01.2022.
Piše: Hoću knjigu

Već četvrtu godinu za redom u organizaciji knjižarskog lanca Hoću knjigu u Hrvatskoj se održava globalna manifestacija Noć Harryja Pottera. Svake godine malo drugačijeg naziva te šireg i zanimljivijeg programa okuplja brojne, male i velike, posjetitelje iz Harry Potter svijeta.

Tako i ove godine lanac Hoću knjigu knjižara organizira sad već tradicionalnu Noć Harryja Pottera, odnosno ove godine Noći Harryja Pottera, u trajanju od 3. do 10. veljače.

 

Bogati program, osim popusta na Harry Potter knjige te memorabiliju, obuhvaća:


ČAROBNO HARANJE

U Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Splitu kreće potraga za omiljenim likovima iz Harry Potter serijala. Isti su se sakrili na brojnim lokacijama koje je potrebno posjetiti, a kartu s točnim lokacijama možete preuzeti u svojoj najdražoj Hoću knjigu knjižari od 1.2. ili digitalno ovdje (u tom slučaju kartu je potrebno isprintati): https://bit.ly/3KKAHh3

Čarobno haranje se održava isključivo u četvrtak 3.2. od 17:00 do 20:30h. Kada locirate likove na određenoj lokaciji pristupiti će vam naš „Hoću Potter“ koji će vam postaviti pitanje vezano uz Harry Potter serijal i ukoliko odgovorite točno dobivate žig. Nakon sakupljenih 7 žigova Čarobno haranje završava u Hoću knjigu knjižari, gdje ćete uz priloženu kartu sa sakupljenim žigovima moći preuzeti „čarobnu poklon vrećicu“ s poklonima naših partnera (do isteka zaliha).

Također, najbrži u Čarobnom haranju – prvi u svakom gradu koji dođe do Hoću knjigu knjižare – osvajaju i poklon paket za najbolje tragače koji sadrži:

 • Notes A5 sa gumicom Harry Potter (The Marauders Map)
 • Puzzle Harry Potter Marauders Map 500 komada
 • Privjesak za ključeve 3D Harry Potter Hogwarts Crest
 • Jimmy čokoladni poklon paket

MAGIČNO PUTOVANJE S GORNJOGRADSKIM COPRNICAMA

U Zagrebu smo se udružili s pravim vješticama, svima dobro poznatim Gornjogradskim coprnicama. One vas vode na nezaboravno putovanje prožeto mitovima i legendama vezanim uz prave vještice iz naše prošlosti. Organizirali smo dvije ture po danu; od 17:00 do 18:30 i 19:00 do 20:30, tri dana zaredom (3.,4. i 5.2.2022.). U svakoj turi slobodno je 30 mjesta, a prijave se odvijaju putem prijavnice: https://forms.gle/dLP5xwjdSkDvWwY8A

Po završetku ture u našoj knjižari Megastore moći ćete preuzeti „čarobnu poklon vrećicu“ s poklonima naših partnera.


PLATFORMA 9 ¾

Linija Hoću knjigu Megastore – Hogwarts je otvorena!

3.2. od 17:00 do 21:00h u Hoću knjigu Megastoreu u Bogovićevoj 7 kreće fotografiranje na Platformi 9 ¾, uz prisustvo promotorice koja će fotografirati i izrađivati fotografije za uspomenu na licu mjesta. Svi koji žele mogu sudjelovati i u našem nagradnom natječaju i glasovanju za najbolju fotografiju. Nakon 3.2. na Hoću knjigu Facebook stranici biti će postavljen album s fotografijama. Oznakama „sviđa mi se“ fanovi će moći glasovati za najbolju fotografiju. A nagrada sadrži:

 • Jastuk Harry Potter Platform 9 ¾
 • Vrećica za hranu Platform 9 ¾ Harry Potter
 • Znak ukrasni limeni Letters Harry Potter

Čarobnjaci koji zakasne na Hogwats Express 3.2. mogu se doći pofotkati i nakon Noći Harryja Pottera, jer će Platforma ¾ još neko vrijeme biti u Hoću knjigu. No ne garantiramo da zbog kašnjenja nećete dobiti kaznu od predstojnika svojih domova!


NAGRADA VJEŠTIČJEG TJEDNIKA ZA NAJČAROBNIJI OSMIJEH

U knjižarama Hoću knjigu u Zagrebu (Arena centar, City Center West, Supernova Garden Mall i Supernova Buzin), Varaždinu (Gajeva 17), Rijeci (Tower centar), Zadru (Supernova Zadar) i Splitu (TC Joker) moguće je sudjelovati u foto nagradnom natječaju koji će se odvijati na Instagramu od 3. do 10.2. Sudionici nagradnog natječaja se trebaju fotografirati u bilo kojoj Hoću knjigu knjižari na za to predviđenom foto punktu te objaviti fotografiju na Instagramu uz oznaku @hocuknjigu i #nociharryjapottera. Nagradu (komplet knjiga na engleskom jeziku te Jimmy čokoladni poklon paket) osvaja najbolja fotografija prema odabiru žirija.Također, svi koji se 3.2. dođu fotografirati na ovim punktevima bit će nagrađeni vrećicom s Noći Harryja Pottera (do isteka zaliha).


OČI (Opaki čarobnjački ispit)

U trajanju od 3. do 10.2. svakog dana na Hoću knjigu Facebook stranici biti će objavljeno pitanje u vremenskom periodu od 12:00 do 13:00h. Točni i najbrži odgovori ulaze u kvizašku ligu, a tri najbolje rangirana korisnika nakon 10.2. biti će proglašeni dobitnicima. Nagrade su:

 1. Komplet knjiga Buybook + Jimmy čokoladni poklon paket
 2. Minalima 3D izdanje + Jimmy čokoladni poklon paket
 3. Društvena igra Ultimate Harry Potter Movie quiz + Jimmy čokoladni poklon paket

Pratite nas na društvenim mrežama za više informacija oko navedenih događanja, a u međuvremenu pročitajte i pravila nagradnih natječaja u sklopu Noći Harryja Pottera.PRAVILA NAGRADNIH NATJEČAJA


Članak 1. - Tvrtka i sjedište organizatora


Organizator, ujedno i voditelj obrade zbirke podataka, nagradnog natječaja je HOĆU KNJIGU d.o.o., Banjavčićeva ulica 22, 10000 Zagreb, OIB: 97838993800.

Kontakti: Jurica Čubrić email: jurica.cubric@hocuknjigu.hr --podaci i kontakti službenika za zaštitu podataka.


Članak 2. - Naziv nagradnog natječaja, vrijeme i mjesto održavanja


Naziv nagradnog natječaja je “Noći Harryja Pottera”. Nagradni natječaji traju od 3.2.2022. od 9:00 sati do 10.2.2022. do 23:59 sati na području Republike Hrvatske. Nagradni natječaji održavat će se na službenoj Facebook stranici Hoću knjigu, Hoću knjigu Instagram profilu te u Hoću knjigu knjižarama.


Članak 3. - Svrha nagradnog natječaja


Svrha nagradnog natječaja je jačanje povezanosti s korisnicima putem digitalnih medija u svrhu promidžbe knjižara Hoću knjigu.


Članak 4. - Uvjeti za sudjelovanje u nagradnom natječaju


Natječaji su namijenjeni svima. Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je pokazati kreativnost i ispuniti gore navedene uvjete za sudjelovanje.


Članak 5. - Zaštita osobnih podataka


Prijavom u ovaj nagradni natječaj sudionici daju izričitu i nedvojbenu privolu Organizatoru kao voditelju obrade zbirke osobnih podataka (Data Controller) da osobne podatke iz čl.4.st.2. koje su sudionici pružili koristi isključivo u svrhu utvrđenja identiteta nagrađenog sudionika i predaje/uručenja nagrade, kao i da se ti podaci koriste i procesuiraju isključivo u svrhu provedbe nagradnog natječaja. Sudionici prijavom u nagradni natječaj potvrđuju da su upoznati s činjenicom da će osobne podatke organizator čuvati 1 godinu od dana završetka nagradnog natječaja nakon čega će ti podaci biti uništeni, te na isto sudionici pristaju u cijelosti. Sudjelujući u natječaju, sudionici prihvaćaju i odobravaju da se podaci koje javno pruže, nakon okončanja nagradnog natječaja pa do uništavanja istih, koriste od strane organizatora isključivo u svrhu promotivnih aktivnosti organizatora. 


Sudionici ovoga nagradnog natječaja sudjelovanjem potvrđuju i da su upoznati od strane Organizatora o svojim pravima i to:

 • pravu na povlačenje privole za obradu svojih podataka jednostavnom obaviješću  organizatoru na bilo koji od dostupnih kontakata organizatora, bez da takvo povlačenje privole utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je povučena
 • pravu na pristup svojim osobnim podacima i traženje njihova ispravka ili brisanja
 • pravu na podnošenje prigovora na obradu podataka sudionika Agenciji za zaštitu osobnih podataka
 • pravo na protivljenje da se osobni podaci koriste za potrebe izravnog marketinga
 • pravo dobiti od organizatora kao voditelja obrade zbirke podataka potvrdu obrađuju li se osobni podaci sudionika te pristup tim podacima.

Organizator kao Voditelj obrade zbirke osobnih podataka te Administrator Facebook stranice/aplikacije u kojoj se provodi natječaj, rukovati će podacima sudionika prema standardima koje propisuje zakon o čuvanju osobnih podataka. Davanje podataka za ovaj nagradni natječaj je dobrovoljno i prepušteno je volji potencijalnih sudionika koji ispunjavaju uvjete iz čl.4.st.3. i koji prihvaćanjem ovih Pravila sudjeluju u nagradnom natječaju. 


Organizator kao voditelj obrade zbirke podataka je prilikom donošenja ovih pravila uzeo u obzir potrebne mjere radi zaštite podataka te je upravo u tu svrhu određeno da sudionici mogu sudjelovati pod svojim ''nazivom-pseudonimom'' kojim se koriste na javnom Instagram profilu dok će točne osobne podatke pružiti samo pobjednici natječaja i to u tajnoj korespondenciji sa organizatorom i to samo u svrhu ranije navedenu na što svi sudionici samim sudjelovanjem daju jasnu privolu. 


Organizator jamči da osobne podatke koji mu budu dostavljeni u ovdje propisanu svrhu neće davati trećim osoba te da te podatke neće koristiti niti u koju drugu svrhu osim onu ovdje navedenu na koje su sudionici i dali privolu.


Članak 6. - Nagradni fond


Nagradni fond uključuje brojne poklon pakete, navedene u tekstu iznad.


Članak 7. - Kriteriji odabira dobitnika


Nagradit će se sudionici natječaja koji će zadovoljiti sve uvjete za sudjelovanje u natječaju.

U nagradnom natječaju iz članka 2. pravo sudjelovanja imaju fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji su korisnici društvene mreže Facebook te pratitelji službene Facebook stranice Hoću knjigu, osim djelatnika Hoću knjigu te članova njihove uže obitelji.

Unosi koji su nekompletni ili na bilo koji način neadekvatni neće ući u bazu za odabir dobitnika.


Članak 8. - Odabir dobitnika nagrade i kontrola odabira


Odabir će se odvijati u sjedištu tvrtke Hoću knjigu u Zagrebu od strane žirija sastavljenih od članova marketinškog tima. Obavezno će se provjeriti jesu li ispunjeni svi uvjeti iz ovih Pravila.


Članak 9. - Objava rezultata nagradnog natječaja


Odabir dobitnika izvršit će se po završetku natječaja, a sudionika će se obavijestiti o dobitku.

Dobitnik je sukladno zaprimljenim uputama (u inboxu) u svrhu dostave nagrade dužan Organizatoru unutar tri dana od postavljenog komentara dostaviti osobne podatke (ime, prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon i e-mail adresu) na e-mail adresu voditeljice marketinga Hoću knjigu: sanja.srdic@hocuknjigu.hr.


Članak 10. - Način i rok preuzimanja nagrada


Preuzimanje nagrada dogovorit će se s dobitnicima putem e-mail razmjene nakon javljanja dobitnika na email adresu: sanja.srdic@hocuknjigu.hr. Ako se dobitnici prethodno opisanih nagrada ne jave Organizatoru 72 sata od postavljanja obavijesti o osvojenoj nagradi, gube pravo na nagradu. Nagrada se zatim dodjeljuje sljedećem plasiranom i tako dalje sve dok se dobitnik ne odazove u roku od 72 sata.


Članak 11. - Način upoznavanja sudionika s pravilima nagradnog natječaja


Način sudjelovanja u nagradnom natječaju oglašava se od 28.1.2022. na službenoj web stranici Hoću knjigu.


Članak 12. - Rješavanje spora


U slučaju spora između priređivača i sudionika nagradnog natječaja „Noći Harryja Pottera“ nadležan je Općinski sud u Zagrebu.


Članak 13. - Pravila nagradnog natječaja


Svi sudionici nagradnog natječaja suglasni su s pravilima nagradnog natječaja. Svi sudionici nagradnog natječaja suglasni su s Pravilima zaštite privatnosti na Facebook stranici Hoću knjigu, prema kojima se osobni podaci sudionika koriste samo u svrhe realiziranja nagradnog natječaja.

Organizator zadržava pravo promjene pravila i uvjeta sudjelovanja u Facebook natječaju.


Članak 14. - Mogućnost prekida nagradnog natječaja


Nagradni natječaj može se prekinuti jedino u slučaju više sile, odnosno u slučaju da nastupi događaj na koji organizator niti sponzori nisu mogli utjecati, koji nisu mogli spriječiti niti predvidjeti.

 

Zagreb, 27.1.2022.


HOĆU KNJIGU d.o.o., Banjavčićeva ulica 22, 10000 Zagreb

*Hoću knjigu poštuje Vašu privatnost te se obvezuje da niti u kojem slučaju neće koristiti Vaše osobne informacije osim u svrhu predviđenu pravilima natječaja.

** Tvrtka Facebook, Inc ni na koji način ne sponzorira, potiče ili upravlja, niti je na ikoji način povezana s natječajem.NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje