Image alt text

Noć knjige provedite na otvorenom s najdražim domaćim i stranim književnicima

20.04.2022.
Piše: Hoću knjigu

23.4. datum je koji je svim knjigoljupcima već odavno zabilježen u kalendaru kao dan u kojem sve svoje obaveze moraju staviti sa strane i pohoditi knjižare i knjižnice s mnoštvom platnenih vrećica na raspolaganju. Riječ je, naravno, o Noći knjige koja se nastavlja na Svjetski dan knjige, a kojima se tijekom posljednjih godina pridružila i akcija Knjiga svima i svuda, zbog koje je većina naslova u knjižarama i na webu na popustu i koja traje čak sedam dana.

Ključnom događanju Noći knjige ove se godine tradicionalno pridružuje i knjižarski lanac Hoću knjigu, koji je u knjiškim krugovima već prepoznat kao organizator raznih zanimljivih događanja, poput spavanja u knjižari, Noći Harryja Pottera, reviji školskih torbi te ostalih nesvakidašnjih aktivnosti. Zato ni ove godine nije ostao dužan ljubiteljima knjige koji traže više od samih popusta. A što su to točno knjiške glavice iz ovog knjižarskog lanca smislile?


Knjiga je mrak - Čarobni spavanac 2018. 


„Nakon velikog uspjeha Noći Harryja Pottera te mnoštva pozitivnih komentara koje smo dobili nastavno na glavnu aktivnost – a to je bilo Magično haranje – odlučili smo nešto slično organizirati i za Noć knjige u obliku Knjiške staze.Knjiška staza će u svim gradovima gdje je Hoću knjigu prisutan – Zagreb, Varaždin, Rijeka, Zadar i Split – povezivati odabrane kipove i/ili ulice domaćih i stranih književnika gdje će se nalaziti naši promotori, a koji će svima koji će sudjelovati u turi ispričati nekoliko informacija o toj knjiškoj osobi te staviti žig na kartu koju bi trebao imati svaki sudionik. Knjiška staza završava u Hoću knjigu knjižari, gdje će najbrži dobiti bogate poklon pakete, a svi ostali sudionici simbolične nagrade“, pojasnila je Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga i komunikacija ovog knjižarskog lanca.


Noć Harryja Pottera 2022. 

Ova knjiško-edukativna šetnja održat će se isključivo 23.4. i to u periodu od 10 do 13 (Varaždin) te od 16 do 19 (Zagreb, Rijeka, Zadar i Split). Neki će spomenici sudionicima biti dobro poznati, poput kipa Marije Jurić Zagorke u zagrebačkoj Tkalčićevoj ili pak Muzeja Igre prijestolja u Splitu. No ako i ne znate gdje se koja ulica ili kip nalaze budite bez brige! Karte za sudjelovanje će se moći preuzeti dan ranije u svim Hoću knjigu knjižarama ili pak online. A kada uspješno obiđete svih 7 lokacija, koje ne morate nužno slijediti onako kako piše na karti, i prikupite sve žigove potrebno je svratiti u obilježenu Hoću knjigu knjižaru i podići svoj poklon. No kakvi pokloni točno očekuju sudionike?


Hoću knjigu Book box - ilustrativna fotografija

„Tijekom Noći Harryja Pottera svjedočili smo nevjerojatnoj snalažljivosti sudionika, stoga su mnogi u naše knjižare dolazili na električnim romobilima, trčeći ili pak kombinacijom javnog prijevoza i taksija. Ovoga puta odlučili smo još bogatije nagraditi najbrže, stoga će ih dočekati prekrasan Book box u kojem će se nalaziti tri vrijedna naslova te stvarčice koje su uvijek potrebne svakom knjigoljupcu, poput lampice za čitanje, notesa, olovke ili zastavica za označavanje najdražih citata, uz predivan miris Yankee Candle svijeće. Ukupna vrijednost ovog paketa prelazi 700 kuna, pa vjerujem da će se sudionici dobrano požuriti. Tu su i utješne nagrade, poput malog paketića knjiga za sljedećih 9 najbržih, a svi ostali koji dođu s ispunjenom kartom na poklon će dobiti i Hoću knjigu platnenu vrećicu – do isteka zaliha. No nadamo se da nagrade neće biti jedini prioritet za sudjelovanje u Knjiškoj stazi nego da ćemo u sudionicima pobuditi i istinsku znatiželju o tome koji se kipovi književnika ili pak ulice nalaze u njihovom gradu i da čuju koju rečenicu o njima“, zaključuje Srdić Jungić.


Noć Harryja Pottera 2022. 


Sve što preostaje jest 23.4.* naoružati se znatiželjom, slobodnim vremenom te brzim i udobnim tenisicama, a onda i upoznati književnike i književnice svojega grada kroz knjiško-edukativnu turu Knjiška staza. Svima želimo sretnu i veselu Noć knjige!

 

*U slučaju lošeg vremena Knjiška staza prebacit će se na adekvatniji termin, o čemu ćemo informirati u ovom tekstu.


NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje