Image alt text

Noć Harryja Pottera u Hoću knjigu knjižarama

02.10.2023.

Piše: Hoću knjigu

Dragi knjigoljupci i fanovi svjetski poznatog čarobnjaka, ove vas godine očekuje posebno izdanje već tradicionalne Noći Harryja Pottera u Hoću knjigu knjižarama. Ove ćete jeseni, 12. listopada, moći posjetiti neka od magičnih mjesta iz ovog serijala i uroniti u svijet čarobnjaštva. Svaka naša knjižara predstavlja jednu magičnu lokaciju, a u njima vas očekuju i tematski vezane aktivnosti, bogat program i magična zabava.

Imate dovoljno vremena da obnovite svoje znanje, zavirite ponovo u knjige koje nas sad čekaju u novom izdanju i okušate svoje čarobnjačke sposobnosti.


Pratite i naše objave na društvenim mrežama kako biste vidjeli najave svega što vam pripremamo, a na Tiktoku ćemo imati i nagradni natječaj za sve gradove.

Image alt text

Hogwarts

Megastore, Zagreb

"Još časak i ukazat će vam se prvi pogled na Hogwarts", dovikne im Hagrid preko ramena, "odma tu iza ovog zavoja". [...] Uski puteljak odjednom se proširio na rubu velikog crnog jezera. Na drugoj strani jezera navrh visoke litice stajao je golem dvorac s mnoštvom kula i tornjeva. Prozori su mu svjetlucali na pozadini zvjezdanog neba.
U našoj najvećoj knjižari u Bogovićevoj 7 smjestit ćemo i najbitniju magičnu lokaciju - Hogwarts. Imat ćete priliku sudjelovati u nekima od poznatih čarobnjačkih predmeta (7+), a oni malo stariji okušat će svoje znanje na O.Č.I.-ma, Opakim Čarobnjačkim Ispitima u obliku kviza (18+), kako bi postali punopravni čarobnjaci i vještice. Dočekat će vas prekrasno uređena glavna dvorana, pokloni iznenađenja, a ako poželite otputovati u neku drugu našu knjižaru, letiprah i kamin vas čekaju.


Za kviz su potrebne prijave i broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete ovdje.


17:00-19:00Radionica Travarstva i Čarobnih napitaka
Radionica izrade čarobnih štapića
Skrb za magična stvorenja (Posca radionica)
Proricanje sudbine
(7+)
19:30-21:00O.Č.I. - Harry Potter kviz (18+)
17:00-21:00Letiprah i kamin (foto prilika)
Image alt text

Zabranjeni hodnik na trećem katu

CCO West, Zagreb

Nekoliko sekundi poslije došli su do svog cilja, onog hodnika na trećem katu... gdje su vrata već bila odškrinuta. [...] Pogled na ta odškrinuta vrata kao da je kod sve troje pojačao osjećaj da se upuštaju u nešto stvarno ozbiljno. Harry se okrenuo ostalima ispod plašta.

"Ako biste se radije vratili, neću vam to zamjeriti", reče. "Ponesite plašt, meni više neće trebati."

"Ne budi glup", reče Ron.

"Idemo s tobom", reče Hermiona.

Harry pogurne vrata.

Kroz škripu vrata do njih je doprlo tiho, muklo režanje. Pas je sa sve tri njuške bjesomučno njušio u njihovu smjeru, iako ih još nije ugledao.
Za one najhrabrije, CCO West pretvorit će se u Zabranjeni hodnik na trećem katu, zajedno sa svim opasnostima koje on nosi. Čim uđete kroz vrata naše knjižare na 1. katu dočekat će vas zagonetke koje morate proći kako biste krenuli na sljedeći zadatak. Nakon zagonetki slijedi lov na magične ključeve, koji srećom nije toliko opasan kao što je bio za Harryja. Nakon što prođete kroz sve zadatke i nađete kamen mudraca, slobodni ste i možete pobjeći.

Osim ovih uzbudljivih aktivnosti, u samom centru u prizemlju za vas smo pripremili i pravi čarobnjački šahovski tečaj te turnir, namijenjen pretežno djeci. Prijave nisu potrebne.


17:00-21:00Kamen mudraca escape room (10+)
17:00-19:00Škola čarobnjačkog šaha (7-16 godina)
19:00-21:00Šahovski turnir (za mlade čarobnjake (7-16 godina)
Image alt text

Hogsmeade

Arena centar, Zagreb

Hogsmeade je izgledao kao božićna čestitka. Kućice slamnatih krovova i sve trgovine bile su zavijene u prhki snijeg. Na vratima su visjeli vijenci od božikovine, a na drveću su gorjele začarane svijeće.
Zakoračite u Čajanu madame Puddifoot u Hoću knjigu Arena centru, omiljeno okupljalište svih sretno zaljubljenih učenika Hogwartsa. Neće vas dočekati zlatni kerubini s ružičastim konfetama, ali zato smo vam pripremili čaj i kolačiće, zabrinjavajuću količinu ružičaste boje i fantastičan foto natječaj u suradnji s Canonom u kojem možete osvojiti Canon Zoemini S2 instant fotoaparat i Hoću knjigu poklon bon od €50.


Dobitnike ćemo proglasiti do 20. listopada 2023.


17:00-21:00Druženje u čajani Madame Puddifoot
Canon foto natječaj (+7)
Image alt text

Gringotts

CCO East, Zagreb

"Gringotts", reče Hagrid.

Dospjeli su pred visoku snježnobijelu zgradu koja je okolne dućančiće bacala u sjenu. Pred ulaštenim vratima od pronce u odori grimizne i zlatne boje stajao je...

"Je, to ti je Goblin", reče Hagrid tiho dok su se penjali bijelim kamenim stubama prema njemu. Goblin je bio otprilike za glavu niži od Harryja. Imao je tamnoputo pametno lice, šiljastu bradu te, zamijetio je Harry, vrlo duge prste i stopala. Naklonio im se dok su ulazili.
Znanje je bogatstvo, a kako biste "unovčili" svoje znanje, moći ćete svratiti u Hoću knjigu City Center One East gdje će vas čekati tematski Harry Potter escape room. Moći ćete igrati sami, u paru ili timu, a nakon što uspijete odgonetnuti sve zagonetke, čeka vas bijeg iz Gringottsa koji je moguć samo ako u knjižari nađete svojeg zmaja.


17:00-21:00Escape Gringotts (tematski escape room)
(10+)
17:00-21:00Plašt nevidljivosti (foto prilika)
Image alt text

Odaja tajni

Supernova Garden Mall, Zagreb

Našao se u dnu vrlo duge, slabo osvijetljene odaje. Visoki kameni stupovi, obavijeni isklesanim zmijama, protezali su se prema posve zamračenom stropu, bacajući izduljene sjene kroz čudnu, zelenkastu polutamu u prostoriji.
U Hoću knjigu Supernova Garden mall knjižari krije se Odaja tajni, koja čuva mračne misterije. Za sve kojima je CCO East predaleko pripremili smo tematski Harry Potter ecape room i u Gardenu, ali ovdje ćete umjesto traženja zmaja kako biste pobjegli iz Gringottsa morati locirati ni više ni manje nego strašnog baziliska.


17:00-21:00Escape Room Odaja tajni (10+)
17:00-21:00Traženje baziliska
Image alt text

Hagridova koliba

Supernova Buzin, Zagreb

Hagrid je živio u drvenoj kućici na rubu Zabranjene šume. Pred vratima su stajali samostrijel i par kaljača. [...] Kućica se sastojala od samo jedne prostorije. Sa stropa su visjele šunke i fazani, na otvorenoj vatri u bakrenom kotliću ključala je voda, a u jednom kutu nalazio se masivan krevet pokriven prekrivačem sašivenim od djelića različitih tkanina.
U blizini Zabranjene šume smještena je Hagridova koliba u Hoću knjigu Supernova Buzin. Ako ste željni ugodne i tople atmosfere, možete svratiti u našu malu knjišku kolibu i okušati se u kreativnoj radionici crtanja magičnih stvorenja s Pilot Pintor markerima.


17:00-21:00Radionica crtanja magičnih stvorenja (7+)
Image alt text

Zabranjena šuma

Supernova Zadar

Odveo ih je do samog ruba šume. Visoko podigavši fenjer, pokazao im je usku, zavojitu zemljanu stazu koja je nestajala među širokim crnim stablima. Dok su gledali u šumu, kosu im je promrsio lagan povjetarac. [...]

Šuma je bila crna i tiha. Nedugo nakon ulaska u šumu došli su do račvanja zemljane staze. Harry, Hermiona i Hagrid pošli su ulijevo, dok su Malfoy, Neville i Očnjak otišli udesno.

Hodali su šutke, ne dižući pogled s tla. Svako malo neka bi se zraka mjesečine probila kroz grane iznad njih i obasjala točkicu srebrnastoplave krvi na otpalom lišću.
Ako ste u blizini naše zadarske knjižare i ohrabrite se dovoljno da zakoračite u Zabranjenu šumu, moći ćete sudjelovati na čitaonici i radionici koju vodi naš poznati autor, Želimir Periš uz ilustratoricu Bojanu Vukojević. Održat će se dvije radionice za različite uzraste kako biste se u potpunosti mogli uživjeti u ovu magičnu noć. Prva radionica bit će za djecu od 8 i više godina, dok će druga biti prilagođena starijim uzrastima (16+). Prijave za obje radionice su obavezne i unutar jedne prijavnice, kojoj možete pristupiti ovdje.


17:00-19:00Čitaonica i radionica Želimira Periša (8+)
19:00 - 21:00Čitaonica i radionica Želimira Periša (16+)
Image alt text

Ormar ispod stuba

Gajeva 17, Varaždin

Harry se polako izvukao iz kreveta i krenuo u potragu za čarapama. Pronašao je jedan par pod krevetom i navukao ih, prvo s jedne otresavši pauka. Harryju su pauci bili stari sustanari. U ostavi pod stubištem, koja je ujedno služila i kao njegova spavaća soba, sve je vrvjelo od njih.
Malena varaždinska knjižara dobila je ulogu najmanje magične lokacije iz svijeta Harryja Pottera - ormara ispod stuba. Iako je sama knjižara lijepa, pristupačna i topla, čarobnjaci će se kao i Harry morati stisnuti dok sudjeluju na kreativnim radionicama. Za sve mališane pripremili smo čitaonicu bajki, a odrasli će se moći okušati u radionici kreativnog pisanja. Obje radionice vodit će popularna autorica knjiga za djecu i odrasle, Srebrenka Peregrin.


Za radionicu je potrebna prethodna prijava kojoj možete pristupiti ovdje.


17:00-18:00Čitaonica Srebrenke Peregrin - pripovjedni nastup Bajki barda Beedlea (3+)
18:00-20:00Radionica pisanja za odrasle Srebrenke Peregrin (16+)
Image alt text

Ministarstvo magije

Tower centar, Rijeka

"Ministarstvo magije želi vam ugodan dan", dovrši ženski glas. Vrata govornice otvorila su se i gospodin Weasley iskoračio je van. Za njim je izašao Harry i zinuo od čuda. Stajali su na kraju vrlo duga i veličanstvena predvorja čiji je tamni, drveni pod bio ulašten do visokog sjaja. Strop mu je bio plav poput paunova repa i prošaran svjetlucavim zlatnim simbolima koji su se neprestano izmjenjivali i kretali, što je ostavljalo dojam kao da gledaju u neku golemu oglasnu ploču na nebu. Zidovi na objema stranama predvorja bili su obloženi sjajnim tamnim drvom u koje je bio ugrađen niz pozlaćenih kamina. Iz šuštavih kamina na lijevoj strani neprestano su izlazili čarobnjaci i vještice.
U Ministarstvu magije smještenom u Tower centru Rijeka očekuje vas velik broj aktivnosti. Od tečaja letenja na metli, radionice izrade proročanstava i višesokovnog napitka koji će vas transformirati u nekog sasvim neprepoznatljivog, pa sve do već svima poznatog ulaza u Ministarstvo magije uz koji ćete se moći i uslikati. Pridružite nam se, zabavite se i provedite magičnu večer s nama!


17:00-21:00Tečaj letenja na metli (3+)
17:00-21:00Proricanje sudbine (7+)
17:00-21:00Konzumacija višesokovnog napitka (7+)
17:00 - 21:00Slikanje na ulazu u Ministarstvo magije (7+)
Image alt text

Zakutna ulica

Joker centar, Split

"Tri okomito... dvije vodoravno..." promumlja on. "Dobro, Harry, odmakni se malo."

Triput je lupnuo po zidu vrškom kišobrana.

Opeka koju je lupnuo je zadrhtala... zamigoljila se... u sredini se pojavio mali otvor i počeo se širiti... i sekundu poslije stajali su pred nadsvođenim prolazom koji je bio dovoljno velik čak i za Hagrida. Prolaz je vodio na popločanu ulicu koja se vijugavo gubila u daljini.

"Dobro došao," reče Hagrid, "u Zakutnu ulicu".
Posljednja magična lokacija je Zakutna ulica, i ona je smještena upravo u Joker centru u Splitu. Nećete morati kuckati kišobranom po zidu da biste ušli, ali unutra vas očekuje sve ono što bi vas zateklo i u Zakutnoj ulici. Moći ćete se opremiti za novu školsku godinu s odabirom savršenog čarobnog štapića, koji ćete zatim moći i personalizirati; čeka vas tečaj letenja na metli, kako biste se što bolje pripremili za novu metlobojsku sezonu, a moći ćete se uslikati i u dućanu pelerina Madame Malkin.

Za sve najveće fanove pripremili smo i Č.A.S.-ove, čarobnjačke ispite u obliku Harry Potter kviza (7+).


17:00-17:30Č.A.S.-ovi (mini Harry Potter kviz, 7+)
17:30-18:00Nastup iluzionista Ilije Teklića
17:00-19:00Radionica izrade čarobnih štapića (7+)
19:00-21:00Tečaj letenja na metli (3+)
17:00-21:00Pelerine Madam Malkin (foto prilika) (3+)


Sve radionice su besplatne i za većinu nije potrebna prijava (za varaždinsku i zadarsku radionicu potrebno se prethodno prijaviti zbog ograničenog broja mjesta, kao i na zagrebački kviz u Megastoreu, a poveznice na prijavnice možete naći unutar teksta koji opisuje radionice. Sačuvajte si ovaj zanimljiv i bogat program, odaberite aktivnosti koje vas najviše zanimaju i posjetite nas u jednoj od naših magičnih knjižara! Svi će sudionici programa, do isteka zaliha, dobiti na poklon i malo Harry Potter iznenađenje. 

A za sve koji ne mogu prisustvovati ili žive u gradu gdje naših knjižara nema, pripremili smo posebno iznenađenje.

Image alt text

Harry Potter online natječaj

Za sve one koji ne mogu fizički sudjelovati u Noći Harryja Pottera pripremili smo poseban zadatak.


U razdoblju od 2. pa sve do 31. listopada održat ćemo tematski foto natječaj. Tema su, kao i za Noć Harryja Pottera, magična mjesta. Rekreirajte zajedničku prostoriju Gryffindora, nađite neki čarobni kutak koji vas podsjeća na jedno od svima dragih i poznatih mjesta, uslikajte neku šaljivu fotografiju ili se uputite u prirodu i nađite lokaciju koja vas podsjeća na Zabranjenu šumu. Sve nam fotografije šaljite na info@hocuknjigu.hr, a pobjednika nagradnog natječaja proglasit ćemo najkasnije 6. studenog, objaviti njegovu fotografiju i nagraditi ga čitavim serijalom novih Harry Potter knjiga uz poklon iznenađenja.

Pretplati se na newsletter

Šaljemo ti isključivo važne informacije, kao što su akcije, novi proizvodi i obavijesti.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje