Image alt text

Neodoljivi naslovi dostupni na velikoj podroomskoj rasprodaji

16.05.2019.
Piše: Tatjana Barat

Iako se po vanjskim uvjetima možda ne bi reklo, ljeto nam je sve bliže, a s njime i uživanje u čitanju na plaži. Kako biste naslove za ljetno čitanje mogli nabaviti po što nižim cijenama pa tu dodatnu kunu uložiti u putovanje, u našem smo podrumu u zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu Megastoreo odlučili organizirati veliku rasprodaju.

Sve od 15. svibnja pa do 15. lipnja tu će se nalaziti pravo more knjiga, gadgeta i raznih sitnica i to sniženih do čak 70 posto.
U nastavku smo izdvojili samo neke od naslova, a sve vas pozivamo da nam se pridružite u Podroomu. U konačnici, savršen odmor u blizini mora nikada nije daleko od knjige.

Robert Galbraith : Dudov svilac 

Iza imena na naslovnici Dudovog svilca zapravo stoji Joanne Kathleen Rowling, „mama“ Harryja Pottera koja se već u nekoliko navrata okušala i u kriminalističkom žanru za nešto stariju publiku. Dudov svilac još jednom pokazuje da joj to odlično ide od ruke. Radnja prati romanopisca koji je upravo dovršio rukopis u kojem iznosi sočne detalje opisa gotovo svih svojih poznanika. Kada je pak pronađen mrtav, pred Strikeom i Robin bit će zapetljan zadatak otkrivanja ubojice, i to ubojice na kakvog u svojoj dosadašnjoj karijeri još nisu naišli.

Zoran Pilić: Nema slonova u Meksiku 

Zbirka priča koja započinje opisom svinje, a čiji se crni humor nastavlja sve do posljednjeg retka, prikovat će vas uz svoje stranice te vam pokazati svu virtuoznost hrvatskog književnika Zorana Pilića. Nema slonova u Meksiku prikazuje životni apsurd, kao i poneke ozbiljne situacije, a sve to s dozom smijeha zbog kojih ćete ovu knjižicu držati na svome noćnom ormariću kako biste mogli posegnuti za njome u trenucima kada vam treba vedrina i osmijeh od uha do uha.

Anna Todd: Poslije svega 

Ako se najviše volite opuštati uz ljubavne romane, razveselit će vas vijest da je čitav serijal Anne Todd Poslije svega dostupan na velikoj akciji. Serijal prati djevojku Tessu koja ima unaprijed zacrtan plan događanja u svome životu, no to sve pada u vodu već na samom početku fakulteta kada upoznaje problematičnog, ali neodoljivo privlačnog Hardina, a ono što slijedi, prava je ljubavna zavrzlama. Zanimljivo je da je ovaj serijal započeo u obliku kraćih objava na platformi Wattpad, a oduševljenje koje je izazvao kod mlađe populacije, učinilo je da do sada bude objavljen u desecima zemalja diljem svijeta.

Lori Nelson Spielman: Sve što sam željela 

Jeste li i vi u svojim mlađim danima radili popis onoga što biste željeli napraviti u životu? To je učinila i Brett, junakinja romana Sve što sam željela. Sada kada ima 34, čini se da je sve savršeno, no majčina smrt pokazat će joj da je negdje putem izgubila pravu sebe. Naime, majka se dobro sjećala tog popisa koji je mala Brett napravila, pa je njegovo ispunjenje postavila kao uvjet za dobivanje nasljedstva. To će pak Brett povesti na jedno sasvim neočekivano putovanje prema samoj sebi.

Monica Wood: Dječak kakvog nema 

Svatko tko je roditelj složit će se da je strah od gubitka djeteta nešto najgore što mogu zamisliti. Pa ipak, to se dogodilo likovima iznimnog romana Dječak kakvog nema. Upravo je taj dječak uljepšavao dane starici Oni Vitkus, a bio je opsjednut Guinnessovom knjigom rekorda. Dječak je bio poslan da joj svake subote pomaže oko kuće. Ona ima 104 godine, on samo 11, no između njih se stvara neraskidiva veza, sve dok jednog dana na dječakovo mjesto ne dođe njegov otac, s viješću da dječaka više nema. Uz čitanje ove knjige svakako pripremite maramice, ali i olovku za bilježenje svih mudrosti koje nas je naučio ovaj poseban dječak.

Aleksandar Stanković: Igor Mandić na Mjesecu 

Aleksandra Stankovića navikli smo gledati kao novinara i voditelja, no u ovoj knjizi neobična naziva Igor Mandić na Mjesecu donosi nam jednog drugačijeg sebe. U kratkim pričama i pjesmama prepunima antijunaka iznosi svoja razmišljanja o politici, poeziji i svakodnevnim događanjima u svojoj okolini, čime se još jednom potvrđuje kao izvrstan kritičar svog vremena.

Paul Morley: Bowie i njegovo doba 

Volite li Davida Bowieja, čovjeka koji je na neki način reformirao glazbenu pop-kulturu, uživat ćete u njegovoj biografiji Bowie i njegovo doba  koju je napisao dobro znani rock kritičar. Kako kaže sam autor, ovo je štivo koje je odraz šezdeset godina promjena u svijetu, od kojih je mnoge potaknula baš popularna kultura koju je Bowie volio kako to samo opsesivni obožavatelj može, da bi mu potom postala život. Jedan i jedini Bowie nikada se nije činio bližim.

Biografije Ronalda i Messija za djecu 

No biografije nisu rezervirane samo za nas starije. U njima jednako tako mogu uživati i najmlađi, napose onda kada su prilagođene njihovom uzrastu. U knjizi Messi: Prva biografija za djecu upoznat će se sa skromnim dječakom koji je svakodnevno trenirao nakon škole, a u knjizi Ronaldo: Prva biografija za djecu upoznat će još jednog vrsnog nogometaša koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ljiljana Došen: Velike avanture malog Orehovića 

Brojni krajevi Hrvatske obilju legendama, a iznimka nije ni primorsko-goranski kraj. Upravo je na legendi tog područja autorica temeljila Velike avanture malog Orehovića, knjizi koja će djecu povesti u sasvim posebne priče. Čitatelj prati Orehovića, dječaka malenog poput dlana, na njegovom putu prožetom avanturama u potrazi za tajnom odrastanja. U toj nimalo lakoj misiji od velike pomoći pokazat će se njegovi prijatelji – kućne životinje i stoljetno drvo u dvorištu.

Cyberbullying – Učini nešto – Prekini lanac elektroničkog nasilja 

Dok s jedne strane uživaju u knjigama, naša djeca ipak nisu u potpunosti zaštićena od stvarnog svijeta. Štoviše, u posljednjem desetljeću eskalirao je prije nepostojeći oblik zlostavljanja: neizravan oblik agresije koji uključuje ogovaranje, širenje laži, socijalnu izolaciju žrtve i njezino izdvajanje iz vršnjačke skupine, a do izražaja dolazi posebno na društvenim mrežama. Dakako, riječ je o cyberbullyingu  ili elektroničkom nasilju čije su sve zamke, ali i načini sprječavanja i rješavanja problema opisani u vrsnoj knjizi Cyberbullying – Učini nešto – Prekini lanac elektroničkog nasilja

Učenje o ljubimcima i priprema za školu 

Najbolja priprema za nove pustolovine u školi leži u pravovremenom uvježbavanju, a u tome roditeljima i budućim školarcima značajno može pomoći Cvrčkov komplet za predškolu, podijeljen na dobne skupine od 4 do 6 godina te od 5 do 7 godina. Sadrži zadatke i tekstove u kojima je sadržano potrebno znanje za prvi razred osnovne škole, a kreirane su tako da će jednako poslužiti onima kojima je potrebna dodatna vježba, kao i onima koji već dosta znaju, ali svoje znanje žele utvrditi i naučiti još više. 
Kako će u mnogim tim pustolovinama uvijek negdje u blizini biti i kućni ljubimci, nije zgorega pročitati i knjigu Što je s mojom mačkom, koja donosi niz objašnjenja i praktičnih savjeta za sretan suživot s četveronošcima.

Libellus stripovi

Koliko god godina imali, dobri stripovi nikada ne izlaze iz mode. Junaci poput Sherlocka Holmesa, Zagora, Texa ili Dylana Doga nikada nisu bili dostupniji pa je sada prava prilika da počastite dijete u sebi i posegnete za Libellus stripovima.
 
Podsjećamo, sve ove i brojne druge naslove možete pronaći u podrumu Hoću knjigu Megastorea od 15. svibnja do 15. lipnja. 


NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje