Image alt text

NAJInteliber uz Hoću knjigu

12.11.2018.

Jesenska magla, plavo pročelje, veliki paviljoni, miris knjiga, tisuće zaljubljenika u pisanu riječ i neodoljivo topla atmosfera. Je li vam poznato? Dakako, riječ je o dugo očekivanom Interliberu, omiljenom međunarodnom sajmu knjiga i učila koji se ove godine održava od 13. do 18. studenog.

Uz Interliber su odrastale brojne generacije jer se ove godine održava čak po 41. put. No za novoosnovani knjižarski lanac Hoću knjigu ovo je prva godina sudjelovanja. I zato smo se pobrinuli da to da ovo bude NAJInterliber. Jer prvi se pamte, zar ne?
Dok ćete u svim našim knjižarama tijekom čitavog trajanja Intelibera moći pronaći popuste na određene knjige brojnih hrvatskih i stranih izdavačkih kuća, za sam sajam odabrali smo pomalo drugačiji pristup.
Naime, na jednom smo mjestu okupili male izdavače i tako vam odlučili donijeti ponudu na koju inače ne biste mogli naići na Interliberu. Tako su tu Stilus knjiga s hitovima „Sanjari i borci” domaće autorice Ingrid Divković, „Sunce i njeni cvjetovi” Rupi Kaur, Poetika s uspješnicom „Okruženi idiotima”, Amarthine books s predivnim izdanjima klasika ”The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, Funditus, Udruga Petkom u 5Orlando medicus i mnogi drugi. Među njihovim ćete izdanjima moći pronaći ponešto za svačiji ukus i za svaku dob, a razveselit će vas i popusti na određene artikle koji sežu do čak 50 posto.
Čitanje je bolje uz šalicu kave i druženje s autorima
No znamo da pravog knjigoljupca ne čine samo knjige. Za nas je čitanje knjiga proces koji uključuje i topli kutak uz neizostavnu šalicu kave ili čaja. I zato će nam se na Interliberu u paviljonu 6 pridružiti Polona Polona, slovenski brend čije ste šalice iscrtane licima Zagorke, Picassa, Fride Kahlo, Nikole Tesle, Salvadora Dalija i brojnih drugih već mogli vidjeti na našim policama i koje vas uvijek iznova oduševljavaju.
Ako pak uvijek knjigu uspoređujete s filmom ili pak naprosto u svojoj kolekciji morate imati „ono nešto“ da biste svoje dane učinili zanimljivijima, razveselit će vas vijest da ćete na našem štandu moći pronaći filmske memorabilije poput onih iz serijala o „Harryju Potteru“ ili „Igri prijestolja“, kao i brojnih drugih uz, dakako, primamljive cijene. Ako ste oduvijek sanjali da imate vlastiti čarobni štapić poput Hermione ili Harryja, posjet našem štandu možete shvatiti kao uranjani božićni poklon samome sebi.
No ni tu ne stajemo. Našu će ponudu obogatiti i druženja s dragim nam autorima. Uz već spomenute Polona Polona šalice, čiji nam kreativci stižu glavom i bradom, tu je i Nika Ilčić,17-godišnakinja koja obara rekorde svojim YouTube kanalom, a nedavno je objavila i knjigu naziva „Planet Nika“. Ako ste ljubitelj njezinih videa i oni čine vašu rutinu prije ili nakon izvršavanja školskih obaveza, pridružite nam se na štandu. Nika će biti s nama 14., 15. 16. i 18. studenog od 12 do 13 sati.
Pridružit će nam se i mladi književnik Ivan Baran u subotu, 17. studenog od 12 do 13 sati, a subotnje i nedjeljno popodne začinit će Ante Krstulović, autor knjiga „Antarktičko carstvo“ i „Vina Hrvatske“.
Osvojite put u London i posjet Warner Bros. studiju
Hoću knjigu ide i korak dalje pa svakom vjernom kupcu i posjetitelju želi pružiti priliku za sudjelovanje u nagradnoj igri koja vas može odvesti ravno do Londona. Naime, riječ je o natječaju „Čudesnu zvijer opiši i u London zbriši“, vezanom uz film „Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela“ koji nas uskoro očekuje na velikim platnima.
Za potrošenih 150 kuna na samim štandovima ili u knjižarama Hoću knjigu diljem Hrvatske kupac će dobiti kupon u koji treba upisati svoje osobne podatke, te opisati imaginarnu čudesnu zvijer, onako kako je on vidi. Najkreativnija čudesna zvijer osvojit će jednako čudesno putovanje – put za dvije osobe u London i odlazak u Warner Bros. Studio, mjesto na kojem je snimljen i ovaj film, ali i „Harry Potter“.
Kupone, uz kupljene knjige, možete na našim prodajnim mjestima pronaći već od 10. studenog, pa sve do 25., kada natječaj službeno završava. 
Osim toga, na Interliberu će u suradnji s Blitz Cinestarom biti postavljen i foto-kutak gdje će se svi posjetitelji moći fotografirati s čarobnim štapićem i osvojiti bogate nagrade iz filma „Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela“, remek-djelu koje govori o vremenima davno prije postojanja Harryja Pottera i čarobnjacima kojima je već navrh glave to što se moraju skrivati od ostatka svijeta.
Nadamo se da će vas ovaj čaroban spoj knjiga i svega onoga što je neizostavno za svakog knjigoljupca privući na naše štandove. Jer knjigoljupci se međusobno prepoznaju na prvi pogled, zar ne? Pridružite nam se i budite dio NAJinterlibera uz Hoću knjigu. 

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje