Image alt text

Hoću knjigu Megastore zatvara svoja vrata

12.3.2024.

Piše: Hoću knjigu

Svaka priča ima svoj kraj, pa tako i ova o najvećoj knjižari u Hrvatskoj. Hoću knjigu Megastore bio je omiljeno mjesto svih knjigoljubaca, bogato ponudom, programom, događanjima za djecu i odrasle te je postao iznimno popularna knjižara u samom srcu Zagreba.

Ispisali smo zajedno stranice i stranice prekrasnih knjiških promocija, radionica za mališane, velikih događanja poput Noći knjige i Noći Harryja Pottera, a sada nažalost zatvaramo ovo poglavlje i krećemo ispisivati nova.


Fotografija: Saša Jungić


Zbog isteka najma u svima poznati prostor dolaze neki novi ljudi, a Hoćuknjigoljupci napustit će knjižaru krajem ožujka, s 30.3.2024. kao zadnjim radnim danom. Kako ne bismo otišli bez pozdrava, možete nas još posjetiti na događanjima koja će se održati kroz ožujak (popis možete naći ovdje), ili navratiti od 15. do 30.3. kad ćemo održati veliko sniženje isključivo u Megastoreu, gdje će knjiški asortiman biti na sniženju čak do -80%, a većina ostalog asortimana do -50%!


Fotografija: Mislav Udovičić


Budući da Megastore ove godine neće proslaviti svoj rođendan, naše vjerne knjiške moljce posljednji ćemo tjedan (od 25.3. do 30.3.) poklanjati limited edition Knjiški moljac torbu za svaku kupovinu od 20€ (do isteka zaliha).


Fotografija: Mislav Udovičić


Iako se ova vrata zatvaraju, kako to već ide u poslovici, otvorit će se i jedna nova, te vas na ljeto 2024. očekuje sasvim nova Hoću knjigu knjižara u Kaptol centru.

Za više informacija pratite naš web i društvene mreže. Do čitanja!

ČESTA PITANJA

Nakon isteka najma vlasnik prostora našao je nekog tko će zakupiti cijelu zgradu i jednostavno se sve tako poklopilo. Nisu u pitanju financijski razlozi, dapače, Hoću knjigu ove godine otvara još dvije knjižare!

Knjižara će raditi redovno do subote 30.3.2024., što je posljednji dan kad će kupci moći posjetiti ovaj prekrasan prostor. Subotom knjižara radi do 17 sati.

Hoću knjigu Megastore ne radi nedjeljom, a tako će ostati i sad. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 21 te subotom od 8 do 17 sati.

Knjižara se nalazi u samom centru Zagreba, na adresi Bogovićeva 7.

Hoće! Gotovo sav asortiman Megastorea snižen je do -80% za knjige i do -50% za ostale proizvode (igračke, društvene igre, memorabilija, papirnica).

Nažalost nije snižen čitav asortiman. Većina toga je na sniženju, ali ima i proizvoda koji su netom stigli u knjižaru, noviteta u svijetu književnosti i ostalih artikala koji bez obzira na zatvaranje ne mogu biti na popustu.

Knjige će biti na popustu od -5% do -80%. Neće sve knjige istog izdavača biti jednako snižene, a isto tako nisu na popustu ni sve knjige, jer su neke netom izašle i ne smiju biti na sniženju.

Hoće! Igračke i ostali neknjiški asortiman snižen je i do -50%, sve do isteka zaliha.

Nažalost ne. Kako je riječ o zatvaranju knjižare a ne o generalnoj akciji, sniženje je isključivo u fizičkoj knjižari i nije moguće kupiti proizvode po tim sniženjima putem web stranice. Poanta čitavog sniženja je upravo lakše zatvaranje i seljenje asortimana.

Sve konkretne upite možete poslati na info@hocuknjigu.hr ili neku od naših društvenih mreža i mi ćemo vam odgovoriti čim možemo. Ako se nalazite u knjižari, cijene uvijek možete provjeriti na jednom od naših info pulteva ili na blagajni.

Budući da je ovo najveća knjižara u Hrvatskoj, a rok za iseljenje je kratak, naši knjižari trenutno imaju strašno puno posla i posvećeni su raznim procedurama i fizičkom pakiranju i seljenju. Na sniženju je preko dvadeset tisuća proizvoda i svi smo svjesni da naši djelatnici ne mogu stavljati cijenu na svaki individualan proizvod, pa se nadamo da će i naši Hoćuknjigoljupci imati razumijevanja.

Budući da je i dalje riječ o knjižari koja mora biti uredna i kategorizirana kako bi naši knjižari našli baš specifičan naslov, ne možemo na jedno mjesto izdvojiti sve knjige koje su na velikim popustima, jer se čak i naslovi pojedinog izdavača međusobno razlikuju po sniženjima. Unatoč rasprodaji i velikim gužvama, knjižara i dalje mora biti mirno i uredno mjesto za ljubitelje pisane riječi, koji žele malo odmoriti od užurbanog života i na sat-dva uroniti u neki drugi svijet.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje