Image alt text

Hoću knjigu Book box - Sve što ste htjeli znati

23.08.2019.
Piše: Hoću knjigu

Hoću knjigu Book box je, uz kremu za sunčanje i šešir za plažu, bio najpoželjniji asesoar knjiških blogera ovoga ljeta. Pilot projekt sadržavao je napeti triler Nož Jo Nesboa, dugo željeno reizdanje Dine Franka Herberta i preslatki ljubić Okus čokolade u Parizu Jenny Colgan, kao i popratni knjiški asortiman pomno odabran za svaki od navedenih naslova. Dok su društvene mreže gorjele od neodgovorenih pitanja (i ljetnih temperatura), Hoću knjigu tim strpljivo je sastavljao odgovore za najčešća moguća pitanja u sklopu ovog projekta, koji službeno kreće u prodaju od početka rujna. Nakon mjeseci iščekivanja, s vama konačno dijelimo sve informacije o najdražoj kutijici svakog knjigoljupca.

1. Što je Hoću knjigu Book box?

Hoću knjigu Book box pretplatni je paket u kojem korisnici koji su se pretplatili za cijenu od 249,00 kuna / 33,05 eura dobivaju najnoviju knjigu iz odabranog žanra (ljubavni, sf/fantasy te triler/krimi), kao i popratne artikle koji imaju veze s naslovom, tematikom ili naslovnicom odabrane knjige. Book box je dostupan svaka dva mjeseca.


2. Koja je cijena Book boxa?

Cijena jednokratnog Book boxa iznosi 249,00 kuna / 33,05 eura, a u nju je uključeno:

- knjiga

- popratni artikli (3-5 poklona u kutiji)

- pakiranje

- dostava


Cijena pretplate iznosi:

- 724,00 kuna / 96,09 eura za pretplatu od 6 mjeseci, odnosno 3 Book box paketa

- 1399,00 kuna / 185,68 eura za pretplatu od 12 mjeseci, odnosno 6 Book Box paketa.


3. Kako mogu kupiti Book box?

Book box možete kupiti putem webshopa www.hocuknjigu.hr ili u samoj knjižari, uz ostavljanje svojih podataka za dostavu. Narudžbe se zaprimaju do 10. u tekućem mjesecu, a zakasnite li na navedeni rok narudžbi, možemo zaprimiti vašu narudžbu za sljedeći paket.


Hodogram:

Do 10. - zaprimanje narudžbi

11.-20. - pakiranje narudžbi

21.-30. - dostavljanje paketa


4. Koliko često se mogu naručiti Book box paketi?

Book box paket moguće je kupiti svaka dva mjeseca, pojedinačno ili uz pretplatu od 6 odnosno 12 mjeseci.


5. Kako funkcionira pretplata?

Odlučite li se kupiti pretplatni Book box, na vašu adresu svaka će dva mjeseca (u odabranom periodu) stići Book box u odabranom žanru, a naplata će se izvršiti u cijelosti prilikom kupnje.

6. Mogu li naručiti samo jedan paket umjesto pretplate?

Moguće je naručiti samo jedan paket, međutim pretplatna opcija sa sobom nosi i određene popuste.

Cijena jednokratne kupnje, odnosno jednog paketa, iznosi 249,00 kuna / 33,05 eura.

Cijena tri paketa, odnosno šestomjesečne pretplate, iznosi 724,00 kuna / 96,09 eura.

Cijena šest paketa, odnosno cjelogodišnje pretplate, iznosi 1.399,00 kuna / 185,68 eura.


7. Ako kupim HK Book box paket, da li to znači da ću svaka dva mjeseca dobivati paket?

Ako ste odabrali kupnju samo jednog paketa, dostavit ćemo samo taj jedan naručeni, a ukoliko ste odabrali pretplatu očekuje vas više Book box paketa.


8. Za koji je dobni uzrast preporučen Book box?

Book box paketi se preporučuju za uzrast od 18 godina nadalje, ovisno o tematici mjesečnog book boxa.


9. Što se nalazi unutar paketa?

Svaki je paket opremljen najnovijom knjigom iz odabranog žanra (ljubavni, sf/fantasy i triler/krimi) koja je tek stigla u knjižare Hoću knjigu (ili još nije ni dostupna za ostale kupce) te poklonima koji imaju veze sa samom knjigom, kao i pismo Tatjane Barat, mlade autorice koja pojašnjava zašto je baš ta knjiga odabrana unutar Book boxa toga mjeseca. Primjerice, u lipanjskom paketu uz knjigu Nož nalazili su se kemijska olovka u obliku noža, nož za otvaranje pošte, plava lampica za čitanje te bookmark u obliku povećala.

 

10. Kako se biraju artikli za Book box?

Artikle za Book box pomno biraju Hoću knjigu djelatnici, a koji će točno artikli biti odabrani ovisi o samoj knjizi, njenoj naslovnici i naslovu te tematici. Primjerice, u lipanjskom paketu uz knjigu Nož nalazili su se kemijska olovka u obliku noža, nož za otvaranje pošte, plava lampica za čitanje te bookmark u obliku povećala.11. Kakve knjige mogu očekivati?

Knjige koje se nalaze unutar Book box paketa uvijek će biti pomno odabrane od strane knjižarskog lanca Hoću knjigu kako bi kupci paketa dobili najnovije i najpopularnije naslove iz odabranih žanrova.


12. Kako znam da već nemam knjigu koju ćete mi poslati u Book boxu?

Sastojci Book box paketa uvijek su tajni, tako da nikada nećete znati što možete očekivati u njemu. Također, odabrana knjiga uvijek će biti najnoviji naslov iz odabranog žanra koji je tek stigao u knjižare (ili još ni nije službeno u prodaji), no dobivenu knjigu moguće je zamijeniti u Hoću knjigu knjižarama unutar 30 dana od primitka paketa uz predočenje računa.

 

13. Što ako dobijem istu knjigu na nekom drugom mjestu?

Knjigu iz Book box paketa moguće je zamijeniti u bilo kojoj Hoću knjigu knjižari unutar 30 dana od primitka paketa te uz predočenje računa.

 

14. Je li moguć povrat ili zamjena paketa?

Povrat ili zamjena paketa nisu mogući, no moguće je zamijeniti jedino knjigu iz paketa ukoliko kupac već ima isti naslov ili mu iz nekog razloga ne odgovara. Zamjenu je moguće napraviti u bilo kojoj Hoću knjigu knjižari uz predočenje računa. Ukoliko iznos zamijenjene knjige prelazi vrijednost knjige s računa kupac će doplatiti razliku, a ukoliko je vrijednost manja kupcu se ne vraća razlika.


15. Kada će se naplatiti moj Book box paket?

Book box paket naplatit će se odmah nakon autorizacije kartice putem WSPay sustava ili plaćanja na blagajni u samoj knjižari.


16. Koje su vrste plaćanja dostupne?

Dostupne vrste plaćanja putem webshopa su kartice Diners, American, Maestro, MasterCard, Visa i virmansko plaćanje te dodatno gotovina u knjižarama.


17. Je li moguća kupovina Book boxa putem pouzeća?

Kupnja putem pouzeća u ovom slučaju nije moguća.


18. Slučajno sam kupio/la dva Book boxa, a htio/htjela sam samo jedan. Što mogu napraviti?

Kontaktirajte nas što je prije moguće na info@hocuknjigu.hr kako bismo unutar vašeg računa mogli vidjeti gdje je došlo do greške te izvršiti storno narudžbe.


19. Htio/htjela bih kupiti ovomjesečni paket, međutim vidim da je rasprodan. Što mogu napraviti?

Nažalost, narudžbe za paket u tom mjesecu primaju se od 1. do 10. u mjesecu te nakon toga zbog logističkih razloga nismo u mogućnosti zaprimati nove narudžbe. Međutim, uvijek nam možete poslati mail na info@hocuknjigu.hr s obzirom na to da će svakog mjeseca biti predviđen veći broj paketa od očekivanih narudžbi, stoga će za neke pakete iznimno biti moguće napraviti narudžbu i nakon službenog roka kupnje. 


20. Kako mogu naručiti HK Book box kao poklon? Ne želim da osoba kojoj poklon stiže vidi račun!

Book box paket nikada neće sadržavati račun, već samo otpremnicu s navedenim proizvodima unutar book boxa. Račun za Book box naručitelj će dobiti putem mail adrese.

 

21. Mogu li unutar Book box paketa koji sam naručio/la kao poklon dodati i personaliziranu poruku?

Molimo vas da nam za sve personalizirane poruke odmah pošaljete mail na info@hocuknjigu.hr kako bismo mogli dodati vašu personaliziranu poruku unutar paketa.


22. Mogu li promijeniti adresu pretplate ako sam se u međuvremenu preselio/la?

Informacije o promjeni adrese stanovanja pošaljite nam u najskorijem mogućem roku na info@hocuknjigu.hr.


23. Kada će mi naručeni Book box biti poslan?

Narudžbe za Book box zaprimaju se od do 10. u tekućem mjesecu. Potom se od 10. do 20. paketi slažu, a od 20. do 30. možete očekivati Book box na svojoj adresi.


24. Mogu li naručiti Book box izvan Hrvatske i koliki su dodatni troškovi?

Book box je moguće naručiti i izvan Hrvatske, no cijena varira ovisno o zemlji dostave. Kontaktirajte nas na info@hocuknjigu.hr oko konkretnog izračuna troškova.


25. Koja kurirska služba vrši dostave Book boxa?

Sve dostave knjižarskog lanca Hoću knjigu vrši kurirska služba GLS.


26. Nisam dobio sve sastavnice Book box paketa ili je dio paketa stigao oštećen. Što mogu napraviti?

Žao nam je ako smo previdjeli bilo koji od poklona unutar Book boxa. Molimo vas da nam se odmah javite na info@hocuknjigu.hr s fotografijom sadržaja paketa kako bismo vidjeli što možemo učiniti po ovom pitanju.


27. Paket se vratio pošiljatelju, odnosno Hoću knjigu. Mogu li ga ipak preuzeti i kako?

Dostava se vrši do primatelja pošiljke. Dostava se vrši putem prijevozničke tvrtke (GLS) koja obavlja usluge transporta. U suradnji sa svojom prijevozničkom tvrtkom hocuknjigu.hr nudi pouzdanu i fleksibilnu uslugu dostave do krajnjeg primatelja. Tehnika dostave do krajnjeg primatelja se vrši u sljedećim koracima:

1.                Rano obavještavanje primatelja paketa o dostavi putem e-maila ili sms-a!

2.                Putem linka dobivenog u e-mail ili sms obavijesti, primateljima je na raspolaganju širok izbor opcija za dostavu paketa, čak i prije prvog pokušaja isporuke.

3.                Tri pokušaja dostave.

4.                Dostupnost dodatnih opcija dostave prije samog slanja pošiljke ili nakon prvog neuspjelog pokušaja dostave:

- Dostava na izvornu adresu, ali na određeni datum.
- Dostava na drugu adresu.
- Dostava i odlaganje paketa na određenom mjestu bez dokaza o isporuci (POD)
 Osobno preuzimanje paketa u GLS područnom skladištu (depo-u).
- Odbijanje preuzimanja paketa.

U slučaju nepreuzetog paketa, javite nam se na info@hocuknjigu.hr no ponovno slanje paketa nakon pokušanih (te neuspješnih) dostava iziskivat će dodatne troškove za naručitelja.


28. Nisam zainteresiran za sljedeći paket, a odabrao sam pretplatu. Mogu li preskočiti pretplatu za jedan mjesec?

Ukoliko biste htjeli preskočiti jedan pretplatni paket, javite nam se na info@hocuknjigu.hr kako bismo ručno izmijenili datume dostave paketa.


29. Kako mogu otkazati pretplatu?

U slučaju da je jednokratni/pojedinačni ''Book box'' paket, naručen/kupljen putem internet trgovine prodavatelja, kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma primitka tog paketa u posjed. U slučaju da je ''Book box'' paket naručen uz pretplatu na 6 ili 12 mjeseci, naručen/kupljen putem internet trgovine prodavatelja, kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma primitka u posjed prvog paketa koji po ugovoru bude dostavljen.


U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, kupac je dužan bez odgađanja vratiti paket prodavatelju kako je navedeno u nastavku.


Jednostrani raskid ugovora Kupac može izvršiti putem bilo kakve nedvosmislene pisane izjave kojom izražava svoju volju da raskine zaključeni kupoprodajni ugovor za ''Book box'' , poslane Prodavatelju na adresu e-mail: info@hocuknjigu.hr, u kojoj izjavi će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail, podatke o primljenom ''Book boxu'' i datumu primitka istoga, te primjerak računa uz priloženi ispravno ispunjeni obrazac o povratu proizvoda.


Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Prodavatelju na info mail adresu info@hocuknjigu.hr radi pribavljanja  obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku:  Zakon o zaštiti potrošača.


30. Bloger sam i htio/htjela bih dobiti jedan Book box na recenziju. Je li to moguće?

Trenutačno ne zaprimamo zahtjeve za recenziju Hoću knjigu Book Box-a.
Hvala Vam na razumijevanju.


31. Htio/htjela bih uvrstiti svoje proizvode u vaš book box. Je li to moguće?

Javite nam se sa svojom ponudom na info@hocuknjigu.hr te ćemo rado uvrstiti vaše proizvode ukoliko se slažu s našom tematikom i ukoliko je to logistički izvedivo.


NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje