Image alt text

Darujte knjigu: Naslovi koji će vas nagnati da čitate još djela istih autora

01.12.2018.
Piše: Tatjana Barat

Prosinac je vrijeme darivanja, vrijeme uživanja u spokoju, pokojem ukradenom satu samo za sebe i čitanju knjiga uz topli napitak. I zato, bilo da knjige darujete sebi ili drugima, odaberite neki od naslova koje donosimo u suradnji s blogom Čitaj knjigu uz 10 posto popusta tijekom čitavog mjeseca.

Za vas smo izabrali tri vrlo različite knjige, no sve one na neki način progovaraju o istoj temi – ljubavi. U jedno pak nema sumnje: svaka od njih nagnat će vas da nakon čitanja posegnete i za drugim naslovima istih autora.


Eduardo Galeano: Knjiga zagrljaja 

„Knjiga zagrljaja“ urugvajskog književnika Eduarda Galeana jedna je od onih čijim poklanjanjem ne možete pogriješiti, kome god je namijenili ovih blagdana. Sačinjena od mozaika 191 žanrovski vrlo različite priče i čitave palete likova koje možemo susresti u svakodnevnom životu, od siromaha, birokrata, zaljubljenih duša, književnika i brojnih drugih, knjiga na vrlo poetičan način progovara o onome što je najvažnije u ljudskom životu – težnji za ispravnim i svrhovitim načinom življenja. Umotane u ruho uspomena koje je autor sam stvorio ili pak čuo za njih na svome životnom putovanju, ove će vas priče nagnati da ponovo „prođete svojim srcem“.


Osjećate li glad za zagrljajima, ova će vam knjiga pružiti ne samo zagrljaj na našim prostorima često nedovoljno čitane latinoameričke književnosti, nego i štivo iz kojeg nećete moći prestati ispisivati autorove mudre misli i početi ih primjenjivati na vlastiti život koji naprosto treba objeručke autentično zagrliti. Jer, kako i Galeano kaže, „svaka osoba blista vlastitom svjetlošću, različitom od svih ostalih“.


Luke Allnutt: Nebo je naše 

Jednako snažna knjiga, no pisana u obliku romana, krije se iza korica djela književnika Lukea Allnutta. Upoznajemo tročlanu britansku obitelj za koju se čini kao da im je trenutno život satkan od čarobnih snova. Financijska sigurnost, divan brak i dijete kao kruna ljubavi, čine okosnicu početka radnje. No put do toga bio je trnovit, ali u trenutku kada gleda svog sina Jacka kako veselo trčkara i izrađuje fotografije nebodera, njegov otac Rob, ujedno i pripovjedač, zna da je sve vrijedilo. Potom dijagnoza Jackove teške bolesti sve mijenja iz korijenja.


Pisana kao očev pogled na djetetovu bolest, brak koji počinje pucati uslijed stresa i neslaganja oko načina liječenja djeteta, kao pogled na važnost vjerovanja, nade, prihvaćanja, krivnje i novih početaka, ova će vam knjiga na sasvim poseban način pokazati kako se i u najtežim životnim trenucima mogu stvoriti nove priče.


Karen Hamilton: Žena iz snova 

Iako naslov zvuči kao da je prenesen s naslovnice trivijalnog ljubavnog romana, ova je knjiga sve samo ne to. Štoviše, nije ni riječ o klasičnom ljubavnom romanu, već o psihološkom trileru koji će vas uvući u vrtlog traganja za ljubavi na vrlo neobičan način. Junakinja Juliette nije imala jednostavno odrastanje, a svu emocionalnu glad koju je osjećala tada, osjeća i danas, iako toga sama nije svjesna. Nakon što bivši partner prekine svaki odnos s njome, ona napravi detaljan plan kako ga vratiti. Zaposli se u istoj zrakoplovnoj kompaniji u kojoj radi i on te na sve načine nastoji prikazati mu se kao savršena žena, kao „žena iz snova“. No učenje o samoj sebi tijekom pokušaja provedbe tog plana, donijet će neočekivane promjene.


Riječ je o romanu koji na nekonvencionalan način prikazuje „ophođenje“ željenog partnera, no nipošto u stilu „lude bivše partnerice“, kakvima se takve žene često voli nazivati. Ovo je djelo mnogo dublje od toga te će vam, prije svega, pokazati da se od povreda u djetinjstvu ne može pobjeći, baš kao što je to govorio i Freud, ali ih se može nadići.  Knjiga je idealan poklon za ljubitelje neobičnih likova i kvalitetnih psiholoških romana, uz pokoji otkačeniji trenutak.


I ne zaboravite, na sve ove iznimne knjige tijekom prosinca ostvarujete 10 posto popusta u svim našim knjižarama Hoću knjigu diljem Hrvatske, kao i u našoj internetskoj trgovini (www.hocuknjigu.hr/naslovnica/citaj-knjigu-preporuka-mjeseca-prosinca) . Jer knjiga je najbolji božićni poklon.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje