Image alt text

Čaroban svijet dječje knjige stiže na male ekrane

26.10.2022.
Piše: Hoću knjigu

Nova dječja emisija Pričom na priču

Riječ po riječ – priča. I tako je nastala nova emisija na Youtube kanalu najpoznatijeg knjiškog lanca u Hrvatskoj – Hoću knjigu. S porastom digitalizacije i informatičke pismenosti naših najmlađih, kulturi čitanja postao je pravi izazov da korača rame uz rame s trendovima društvenih mreža. Ovome je doskočila knjižara Hoću knjigu i odlučila pokrenuti dječju emisiju posvećenu čitanju. Mališani se uz nju mogu zabaviti, ponešto naučiti, upoznati šareni svijet slikovnica, a ponekad i zaspati.

Za razliku od standardnih formata listanja slikovnice i audiozapisa priče, ovdje se djeci nudi nešto interaktivniji sadržaj. Brojne animacije, zvukovi, rekviziti i plišane igračke prave društvo voditeljici Ivi Hlupić, a za sve one koji bi radije slušali nešto prije spavanja objavljuju se i epizode u obliku podcasta na brojnim kanalima.

“U ovu emisiju uloženo je mnogo truda, ljubavi i entuzijazma. Progam realiziramo uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija, a ovdje je i velika podrška naših kolega i djelatnika. Sva su snimanja u Megastoreu u Bogovićevoj 7, pa često imamo i publiku koja zainteresirano sluša, ali i djecu koja oduševljeno promatraju šarenilo seta koji smo složili.” govori Sanja Srdić, voditeljica marketinga i komunikacija u Hoću knjigu.

Osim samog interaktivnog čitanja, nastoji se uključiti i publika. Na kraju svake epizode djeca dobivaju tajanstveni zadatak koji najavljuje što će se čitati u sljedećoj epizodi. Zadatak je najčešće neka ilustracija koju šalju mailom, a odabran crtež postat će vizual nove epizode i osvojiti razne poklone. Ovime se nastoji potaknuti razvoj i drugih vještina kod djece, kao i kreativnost i ljubav prema čitanju.

Nedavno je izašla prva epizoda koja prati život Gospođice Hoću i uči djecu što je asertivnost, a svaka dva tjedna izlaze nove epizode i novi zadaci.

“Ovako smo prikladno obilježili listopad kao Mjesec igre i dječje knjige, a nadamo se da će vam se svidjeti sve što smo vam pripremili za prvu sezonu. Ideje, primjedbe, pohvale i prijedlozi uvijek su dobrodošli i željno iščekujemo sve vaše mailove.” dodala je voditeljica emisije.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje