Image alt text

Book patrola: Zdravlje, slikovnice i snovi na jednom mjestu

04.04.2023.
Piše: Tatjana Barat

S proljećem se nekako više okrećemo svojem zdravlju, kako mentalnom tako i tjelesnom, pa su naši knjižari pripremili nove naslove za vas. Nisu zaboravili ni na dječje knjige koje će se sjajno uklopiti na dječje police nakon proljetnog čišćenja.

Jorge Bucay: Ispričat ću ti priču

Ako tko zna kombinirati profesiju psihijatra, psihoterapeuta i pisca, onda je to Jorge Bucay kojeg preporučuju u našoj knjižari u Arena Centru iza naslova Ispričat ću ti priču.
Upravo mu je njegovo poznavanje ljudske psihologije omogućilo nastanak ove tople i pozitivne priče. Glavni lik je student Demian kojeg muče brojna egzistencijalna pitanja i koji na putu odrastanja traži samoga sebe i svoje mjesto u svijetu. S obzirom na to da je shvatio da mu treba pomoć zbog svih izazova s kojima se mora nositi u odnosima s roditeljima, djevojkom, prijateljima i svojim studentskim obavezama, odlazi na terapiju kod psihoterapeuta Debelog. On pak ima poseban pristup pacijentima, pa Demianu na svakoj seansi ispriča po jednu priču na temelju koje Demian treba naći odgovore na svoja pitanja.
Kako kažu u našoj knjižari, „Knjiga je puna optimizma koji nam nedostaje ovih dana, daje odgovore na pitanja koje svaki mlad čovjek uvijek postavlja sam sebi“.

Mark Manson: Sve je s**bano

„Kada je sve oko nas s*ebano, preostaje nam (crni) humor i nada da će biti bolje. Knjiga koja nas na duhoviti način usmjerava kako da preživimo ovu ludu sadašnjicu krije se baš iza takvog naslova – Sve je s**bano“, kažu naši knjižari iz Megastorea.

U ovome trenutku u povijesti, kada imamo pristup tehnologiji, obrazovanju i komunikaciji, sve što naši preci nisu mogli ni sanjati, mnogi od nas osjećaju se u potpunosti beznadno. Što se događa? Ako netko može imenovati suvremene pošasti i pomoći da se one poprave, to je Mark Manson. Još 2016. godine, Manson je objavio Profinjeno umijeće stava j**e mi se. Manson se sada, u svojevrsnom nastavku tog djela, okreće od individualnog sebstva prema kaotičnome vanjskome svijetu. Služeći se mnoštvom psihološke literature i suvremenih istraživanja, ali i razmišljanjima jednog Platona, Nietzschea i Toma Waitsa kako bi nam ponudio odgovore, te nas izaziva da budemo iskreniji prema sebi i dubinski povezaniji sa svijetom na načine koji nam nikad samima ne bi pali na pamet.

Laura Marshall: Zahtjev za prijateljstvo

Nismo zaboravili ni na trilere, a iz naše varaždinske knjižare preporučuju naslov Zahtjev za prijateljstvo za koji kažu da je „nezaboravan i da se ne ispušta iz ruku“.
Radnja prati Louise koja svakog dana zapravo želi promijeniti svoj život kojim nije zadovoljna. Kad primi poruku od nekoga iz davne prošlosti, srce joj zamalo stane. Maria Weston je želi dodati za prijateljicu na Facebooku. Međutim, ona je nestala prije više od dvadeset i pet godina. Posljednji je put viđena u noći proslave povodom završetka škole i svi vjeruju da je mrtva. A naročito Louise, koja cijeloga života nosi strašnu tajnu. Budući da je Louise primorana otkriti pravu istinu o onome što se dogodilo, jedino što sa sigurnošću zna jest da je Maria Weston nestala one noći, i otada joj se gubi svaki trag, sve do sada…

Sanja Toljan: Čudesna moć hormona

Naši knjižari iz splitskog Joker Centra pozivaju vas da „upoznate svoje hormone i riješite se problema uzrokovanih hormonskom neravnotežom“ u knjizi Čudesna moć hormona.
Od liječnice bogatog iskustva i poznavanja hormona saznajte ili potvrdite svoje znanje o hormonima. Autorica će vam pokazati da se možete riješiti problema uzrokovanih hormonskom neravnotežom, izgubiti višak kilograma, izliječiti akne, ojačati slab libido, zaštititi zdravlje srca, učvrstiti pamćenje, izglačati bore, osnažiti kosti i mišiće, pobijediti kronični umor i nesanicu te još mnogo toga.

Jessie Inchauspé: Glukozna revolucija

„Ako već niste, svakako je vrijeme da otkrijete svjetski poznatu i priznatu autoricu Glukozne revolucije. Na potpuno prilagođen način bez puno nerazumljivog teksta, reći će vam sve o glukozi i kako je držati pod kontrolom“, ističu naši knjižari iz Supernova Garden Malla.

U knjizi ćete, između ostaloga, naučiti: kako će objedovanje hrane ispravnim redoslijedom pomoći da bez previše truda smršavite, koji će tajni sastojak pomoći da pojedete desert a da se pritom ipak ubacite u stanje za sagorijevanje masnoća, koje će male promjene u odabiru namirnica za doručak otključati zalihe energije i pomoći da suzbijete žudnju za slatkim.

Sanja Polak: Dnevnik Pauline P.

 I veliki i mali jedva su dočekali u kinima pogledati Dnevnik Pauline P., nastao prema romanu Sanje Polak. I naši knjižari iz Buzina oduševljeni su ovim filmom pa kažu da je “za svaku preporuku nakon čitanja lektire.”
Prvi iz serijala o Paulini, Dnevnik Pauline P., opisuje dogodovštine i probleme s kojima se bori ova vrckava i brbljava dječja junakinja. Paulina P. je razgovorljiva, puna ideja, snalažljiva i maštovita. Svoju životnu školu odrađuje promatrajući kako se ponašaju njezini roditelji, prijatelji, bake, profesori ili susjedi. Gleda, sluša i razmišlja što joj se događa, baš kao i njezini vršnjaci diljem Hrvatske.

Simon Philip: Slijedim svoj san

Slikovnica kao stvorena za Uskrs, krije se iza naslova Slijedim svoj san. Zečić Zdeslav shvaća da ne želi biti kao ostali. Počeo je od malih stvari: nije više skakutao je dok su ostali skakali, a dok su ostali spavali, počeo je pomalo riskirati. A onda se jednog dana odlučio sasvim opustiti i oni su to primijetili. U početku su svi šokirani govorili: Svi smo mi isti! No, Zdeslava je glazba ponijela i osjećao se slobodno i fantastično i svoje! Zečici Zlati to se svidjelo pa mu se prva pridružila, a zatim su i drugi postali jednako drukčiji kao i svi ostali...

„To je posebna slikovnica popraćena prekrasnim ilustracijama koja uči djecu kako je svatko poseban na svoj način“, zaključuju naši knjižari iz City Centra One East.

Moja zbirka priča

„Prekrasno ilustrirana zbirka sadrži najpoznatije bajke koje će zasigurno oduševiti najmlađe knjigoljupce“, kažu nam naši Zadrani o knjizi Moja zbirka priča.
Sadrži najpoznatije svjetske bajke i pripovijetke, čak njih 41, a s francuskog jezika majstorski ih je prepričao Mate Maras. Prava poslastica!

Biblija u stripu 

Idealan poklon za nadolazeće blagdane, prvu pričest, krizmu, forma stripa na zanimljiv način mlađoj populaciji će približiti Bibliju“, kažu naši knjižari iz City Centra One West o najpoznatijoj knjizi na svijetu – Bibliji, ovaj put u izdanju za djecu.
Biblija u stripu obuhvaća odabrane teme Staroga i Novoga zavjeta i time predstavlja jedinstvenu zbirku najljepših biblijskih starozavjetnih i novozavjetnih priča, atraktivno oslikanih i uređenih. Zahvaljujući neposrednosti forme stripa koja objedinjuje jezik slike i riječi, djeca i mladi će se u jedinstvenu čitateljskom iskustvu upoznati sa značajnim biblijskim temama stvaranja, izlaska iz Egipta, Evanđeljâ i Isusova života.


NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje