Image alt text

Knjige o ljubavi i ljubav u knjigama

1.2.2024.

Piše: Hoću knjigu

Vrijeme Fašnika, dana zaljubljenih i... dobre knjige

Pred nama je najkraći mjesec u godini. Iako je vrijeme maškara, mi smo prednost dali danu zaljubljenih i ljubavi. Zato mudro iskoristite veljaču i prepustite se našem odabiru knjiga o jednom od najljepših osjećaja koji možete doživjeti - ljubavi. Evo knjiških preporuka koje su naši knjižari izdvojili za vas, a ako se slučajno pitate što na popisu radi knjiga Okruženi idiotima, sjetite se izreke "ljubav boli".

Image alt text

Ljubavna hipoteza

Ali Hazelwood

Kada se dva znanstvenika upuste u lažnu romantičnu vezu, njihova prividna predanost i stvarna privlačnost dovode do preispitivanja uvjerenja jedne žene o ljubavi. Olive Smith, pragmatična doktorica znanosti, odbacuje trajne ljubavne veze, no njezina lažna romansa s Adamom Carlsenom, mladim profesorom, nakon jednog poljupca iznenada postaje stvarnost. Njihova izmišljena veza postaje sve stvarnija. Olive shvaća da ljubav nije jednostavna kao znanstvena hipoteza i otkriva svoju ranjivost koja se skriva ispod racionalnih pretpostavki.

Knjižari iz našeg Megastorea reći će kako je ova „Ljubavna hipoteza“ divan i šarmantan ljubavni roman koji nudi savršenu ravnotežu humora, ljubavi i daška akademske zajednice i čini to sa svježim i modernim obratom koji će vas držati angažiranima od početka do kraja te ostaviti osmijeh na vašem licu i topli osjećaj oko srca.

Image alt text

Oni

Tisja Kljaković Braić

Iz naše knjižare u Arena centru uvijek dolaze zanimljive preporuke. Tako su ovaj put za vas odabrali knjigu „Oni“ Tisje Kljaković Braić. Tvrde kako je to hit knjiga za razvedravanje zime. 

Tisja svojim duhovitim, a opet jednostavnim karikaturama prenosi crtice iz životne svakodnevice bračnog para koji su istovremeno smiješni i dirljivi.

Kroz minimalističke crteže i kratke rečenice, autorica donosi univerzalnu priču o međuljudskim odnosima, punu topline i humora, koja pogađa točno u srca čitatelja. Bez obzira na to jesu li u braku ili ne, ključna tema je ljubav i razumijevanje među partnerima, što će vam pružiti osjećaj povezanosti i nadu u ljubav u vlastitim životima.

Image alt text

Mali princ

Antoine de Saint-Exupery

Inspirirani mudrošću i ljepotom ovog svevremenskog knjiškog klasika, knjižari iz City Centra West umjesto klasične preporuke za „Malog princa“ napisali su misao koja će vas sigurno potaknuti da još jednom primite u ruke ovu vrijednu knjigu: kroz mračan svemir osvijetljen samo zvijezdama, kroz pustinju tako toplu i pustu, kroz ruže pune trnja ide Mali princ i ne odustaje.

Kad pomislite da o „Malom princu“ znate baš sve i da nema tajni koji ova zbirka ljudskih vrijednosti nije otkrila, vrijeme je da se još jednom podsjetite njegovih pustolovina i životnih mudrosti koje će vam ovaj mali pustolov prenijeti.

Image alt text

Okruženi idiotima

Thomas Erikson

Jeste li se ikada osjećali kao da ste jedina razumna osoba u društvu? Thomas Erikson, komunikacijski stručnjak, zadubljuje se u razumijevanje ljudskog ponašanja nakon katastrofalnog susreta s uspješnim poduzetnikom koji se osjećao okružen nekompetentnošću. Njegova knjiga, „Okružen idiotima“, prodana je u više od 1,5 milijuna primjeraka diljem svijeta, nudeći jednostavnu metodu za procjenu osobnosti na temelju četiri vrste karaktera određenih bojama: crveni, plavi, zeleni i žuti. Eriksonovi uvidi pomoći će vam u poboljšanju samosvijesti, komunikacijskih vještina, rješavanja sukoba i timske dinamike. Pored toga dat će vam i praktične savjete o govoru tijela i pisanoj komunikaciji. Uz ovu knjigu doživjet ćete brojne tzv. „a-ha“ trenutke i osnažiti svoje upravljanje odnosima s novo stečenim razumijevanjem.

Zbog svega navedenog, naši knjižari iz knjižare u centru Supernova Buzin preporučuju ovu knjigu svima koji traže savjete kako bolje razumjeti i bolje komunicirati s ljudima koji nas okružuju.

Image alt text

Sve čudesno što bit ćeš ti

Emily Winfield Martin

Evo jedne poslastice za djecu, a možda i odrasle, koju će naši knjižari iz Garden Malla preporučiti kao bezvremensku priču o roditeljskoj ljubavi koja će nadahnuti svakog roditelja i dijete na razgovor o ljubavi i osjećajima.

Ova predivno ilustrirana slikovnica Emily Winfield Martin, dirljiva je proslava potencijala koji leži u svakom djetetu. Njezine očaravajuće ilustracije i lirska proza potiču maštu i optimizam, pozivajući čitatelje da snivaju velike snove. Kroz otkačene stihove, knjiga istražuje beskrajne mogućnosti onoga što dijete može postati. Potiče ljubaznost, znatiželju i individualnost, uvjeravajući mlade umove da su cijenjeni baš takvi kakvi jesu. Ova je slikovnica i dirljiv podsjetnik na bezuvjetnu ljubav koju roditelji imaju prema svojoj djeci.

Image alt text

Umijeće ljubavi

Erich Fromm

Ovu su knjigu za vas odabrali naši knjižari iz Varaždina. Smatraju kako je ljubav umijeće koje treba naučiti i koje od nas zahtijeva trud, brigu, poštovanje, odgovornost i znanje, a proces učenja je takav da treba savladati i teoriju i praksu jer tek tada postajete majstor ovog umijeća.

"Umijeće ljubavi" Ericha Fromma naglašava otvorenost prema svijetu i dublje perspektive ljubavi, suprotstavljajući se posjedovanju ili ograničavanju partnera. Ljubav zahtijeva trud, poštovanje, odgovornost i znanje, te je ovladavanje umijećem ljubavi ključno za uspjeh u odnosima. Fromm propituje različite aspekte ljubavi, od romantične do ljubavi prema Bogu i pružit će vam duboko razumijevanje ovog osjećaja. Prvi put objavljena daleke 1956. godine, "Umijeće ljubavi" ostaje relevantno djelo koje će vam pomoći bolje razumjeti prirodu ljubavi i pronaći odgovore na suštinska pitanja o ljubavi.

Image alt text

Pet jezika ljubavi

Gary Chapman

Ako želite otkriti tajne ljubavi kroz različite jezike, metode i pravila privlačnosti, ova knjiga je pravi izbor za vas, a ujedno i preporuka naših knjižara iz Rijeke.

U "5 jezika ljubavi" autor istražuje izazov održavanja ljubavi usred složenih životnih zahtjeva. Ovaj bestseler i broj 1 New York Timesa otkriva transformativnu tajnu koja je utjecala na bezbrojne veze diljem svijeta. Praktična i pronicljiva, knjiga se prilagođava suvremenoj dinamici odnosa, pružajući djelotvornu mudrost prilagođenu složenosti današnjeg vremena. Ova će vam knjiga otkriti bezvremenske istine neophodne za njegovanje trajne ljubavi i intimnosti.

Image alt text

Ljubav(i) mog života

Taylor Jenkins Reid

U ovom romanu, autorica Taylor Jenkins Reid prati život Emmе Blair koja se u svojim dvadesetima udaje za srednjoškolsku ljubav, Jesseja Lernera, i zajedno grade život u Los Angelesu. Na njihovu prvu godišnjicu braka, Jesse umire u helikopterskoj nesreći, ostavljajući Emmu u rasulu. Godinama kasnije, Emma se ponovno zaljubljuje u starog prijatelja i zaručuje s njim ali onda se događa neočekivani zaplet. Roman istražuje trokut ljubavi i životnih izbora, pružajući duboku introspekciju o tome tko smo i što želimo. Taylor Jenkins Reid donosi još jedno izvanredno djelo prepuno ljubavnih zapleta. 

Ovaj dirljiv roman preporučuju vam naši knjižari iz Zadra jer ćete u njemu saznati traje li istinska ljubav do kraja života.

Image alt text

Želim

Jorge Bucay

Evo i jedne preporuke iz naše splitske knjižare. Ova malena, a velika knjiga podsjetnik je što ljubav jest. Jorge Bucay svojim knjigama povezuje ljude u filozofiji života svojom empatijom, snagom i pričom, a ova je knjiga najljepši iskaz ljubavi.

U svojoj knjizi "Želim", Jorge Bucay vodi čitatelje na putovanje u suštinu prave ljubavi. Kroz kratke i razumljive savjete, autor potiče na produbljivanje razumijevanja ljubavi i izgradnju zdravih odnosa. Ilustracije doprinose ljepoti i jasnoći poruka knjige, ističući važnost samopoštovanja, samoljubavi te razvijanja povjerenja u odnosima. Bucay pruža praktične savjete za transformaciju i dublju povezanost u odnosima s drugima, ali i sa samim sobom. "Želim" je nezaobilazno štivo za sve koji teže istinskoj ljubavi i smislenim odnosima.

Image alt text

Pogodi koliko te volim

Sam McBratney, Anita Jeram

"Pogodi koliko te volim", kaže mali orašasti zec. Mali orašasto-smeđi zec pokazuje svom tati koliko ga voli, a voli ga koliko god može dosegnuti i koliko god može skočiti. Ali veliki orašasto-smeđi zec, koji može doseći dalje i skočiti više, voli ga jednako. Pa onda ga Mali orašasti zec voli sve do mjeseca, ali to je tek na pola puta do ljubavi Velikog orašasto-smeđeg zeca prema njemu.

Za ovu će slikovnicu naši knjižari iz City Centra East reći kako je jedna od najljepših slikovnica za najmlađe. Govori nam kako na najljepši mogući način pokazati koliko volimo vlastitu djecu. U ovoj će knjizi podjednako uživati i djeca i roditelji i rado će je iznova čitati svake večeri prije odlaska na spavanje!

Image alt text

Mračna ljubav

Ana Huang

I za kraj preporuka naših kolega iz novootvorene knjižare u Puli! 

Ova knjiga, za kojom je poludio cijeli Bookstagram i BookTok, donosi nam srceparajuću ljubavnu priču začinjenu osvetom i snažnom strašću. Glavna junakinja Ava mlada je žena koja ima toplo, iskreno srce te upoznaje potpunu suprotnost Alexa Volkova, hladnog i distanciranog vraga s licem anđela. Međutim, javlja se neporeciva strast te je pitanje mogu li joj ovi junaci odoljeti?

U sagi ljubavi i obnove autorice Ane Huang, susrećemo dvije duboko ranjene duše, koje tragaju za iscjeljenjem u kaosu osvete i ambicije. Kad ih sudbina spoji, rasplamsava se strast koja će ih transformirati, unatoč opasnostima koje veza nosi. " Mračna ljubav" donosi vam priču o pronalaženju ljubavi unatoč svim izazovima i rizicima.

Pretplati se na newsletter

Šaljemo ti isključivo važne informacije, kao što su akcije, novi proizvodi i obavijesti.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje