Image alt text

Sigurnosti plaćanja

Stranica hocuknjigu.hr pridržava se svih zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih kupaca.

 

Upućuju se Kupci da pažljivo pročitaju Izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom internetske stranice hocuknjigu.hr, Kupac potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe hocuknjigu.hr internetske stranice.

 

Hoću knjigu d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi se provela sigurna provjera autentičnosti Kupca koji pristupa na hocuknjigu.hr Internet stranicu. Kada se Kupac uključi u određene aktivnosti na hocuknjigu.hr Internetskoj stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, Hoću knjigu d.o.o. će od Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja, OIB i to su podaci koji se prikupljaju i obrađuju.

 

Svi osobni podaci obrađeni na Internet stranici hocuknjigu.hr automatski se brišu šest mjeseci nakon što Kupac prestane biti registrirani kupac Internet stranice hocuknjigu.hr.
Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca i Hoću knjigu d.o.o. odvija sigurnim protokolom.

 

Kupac može promijeniti ili nadopuniti bilo koji od svojih osobnih podataka i slanjem e-mail poruke na web.shop@hocuknjigu.hr. U toj e-mail poruci Kupac treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti/promijeniti.

 

Kao uvjet kupnje proizvoda i usluga na Internet stranici hocuknjigu.hr, Hoću knjigu d.o.o. traži privolu Kupca da dozvoljava aktivaciju procesa u kojem će njegovi osobni podaci (adresa, broj kartice) prilikom plaćanja kreditnim ili debitnim karticama biti pohranjeni kod WSPay – Web studio d.o.o., Ćićarijska 10, 51 000 Rijeka, pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Prema PCI DSS regulativi trgovcima je dozvoljeno uzimati, pohranjivati i prosljeđivati osjetljive kartične podatke jedino u slučaju da su nositelji certifikata o sukladnosti sa propisanim standardima. PCI DSS (Payment Card Indutry Dana Security Standards) je skup pravila i smjernica koje definira globalno PCI DSS vijeće, a koje se sastoji od svih relevantnih kartičnih kuća.

 

Hoću knjigu d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolaže tim podacima.

 

WSPay ne čuva podatke o kartici, broj kartice, niti kontrolni broj (CVV) te isti podatci WSPay-u nisu vidljivi.

 

Hoću knjigu d.o.o. obavještava kupca vezano uz gornju privolu da WSPay – Web studio d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CCV) sa (debitne, kreditne) kartice Kupca. CCV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Kupac i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. Hoću knjigu d.o.o. stoga upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zloupotrebljeni.


Hoću knjigu d.o.o. preporučuje Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice hocuknjigu.hr. Preporučamo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

 

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu web.shop@hocuknjigu.hr.Pretplati se na newsletter

Šaljemo ti isključivo važne informacije, kao što su akcije, novi proizvodi i obavijesti.

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?