book cover
Izvod iz knjige rođenih - Priča o Danilu Kišu Mark Thompson
book cover
Pročitaj odlomak

Izvod iz knjige rođenih - Priča o Danilu Kišu

Mark Thompson

Biografska knjiga Izvod iz knjige rođenih - priča o Danilu Kišu, koju je napisao britanski esejista Mark Tompson, objavljena je ovih dana u SAD. Studiju o Kišu, jednom od najznačajnijih jugoslovenskih pisaca dvadesetog veka, objavila je američka izdavačka kuća Kornel juniverziti pres. Šetajući se Ka

Format Meki uvez
Godina izdanja 2014
Broj stranica 387
Dimenzije 15,5x23,5

Sažetak knjige

Biografska knjiga Izvod iz knjige rođenih - priča o Danilu Kišu, koju je napisao britanski esejista Mark Tompson, objavljena je ovih dana u SAD. Studiju o Kišu, jednom od najznačajnijih jugoslovenskih pisaca dvadesetog veka, objavila je američka izdavačka kuća Kornel juniverziti pres. Šetajući se Kalemegdanom jednog davnog zimskog dana pomislio sam da bih mogao da oblikujem knjigu kao seriju eseja zasnovnih na Izvodu iz knjige rođenih, Kišovom sopstvenom autobiografskom tekstu, rekao je Tompson agenciji Beta. Takođe je rekao da je poželeo da tako oda i poštovanje eksperimentalizmu u Kišovom delu. Tompson je rekao da je počeo da čita Kišova dela 1987. godine i da objavljuje njihove prikaze, kao i da je knjiga Peščanik, štampana na engleskom jeziku 1990. godine, na njega ostavila posebno dubok utisak. Boraveći u jesen 1993. godine u Beogradu, poželeo sam da pišem o Kišu. Od tada sam počeo da skupljam sve o Kišu i da koristim svaku mogućnost da se sretnem s ljudima koji su ga poznavali, objasnio je autor. Tompson je napisao više studija među kojima su Kuća od papira: Kraj Jugoslavije, Proizvodnja rata: Mediji u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kao i Beli rat: Život i smrt na italijanskom frontu 1915-1919, koja je prodata u oko 50.000 primeraka. Izuzetno pozitivne prikaze Tompsonove biografije Danila Kiša već su došle iz pera Nadin Gordimer, Adama Zagajevskog, Dušana Makavejeva, Dubravke Ugrešić i nekoliko drugih autora.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Buybook d.o.o.
Jezik: Bosanski jezik
ISBN-13: 9789958302046
Dimenzije: 15,5x23,5
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?