book cover
Astronomija Robert Burnham
book cover
Pročitaj odlomak

Astronomija

Vodič po noćnom nebu

Robert Burnham Alan Dyer Jeff Kanipe

Vodič je namijenjen posebno početnicima, a zamišljen je tako da olakša put svima koji žele istraživati nebo. U prvom dijelu knjige prikazana su astronomska istraživanja u prošlosti, a aktualni je vodič i kroz suvremena istraživanja. Opisane su osnovne vrste nebeskih objekata - od Zemlje i Mjeseca do

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2003
Broj stranica 432

Sažetak knjige

Vodič je namijenjen posebno početnicima, a zamišljen je tako da olakša put svima koji žele istraživati nebo. U prvom dijelu knjige prikazana su astronomska istraživanja u prošlosti, a aktualni je vodič i kroz suvremena istraživanja. Opisane su osnovne vrste nebeskih objekata - od Zemlje i Mjeseca do zvijezda, maglica i galaktika, razmotrena su i istraživanja o nastanku, evoluciji i budućnosti svemira. Uključuje i praktične savjete o izboru dalekozora i teleskopa. Drugi je dio priručnik je za promatranje neba. On uključuje mnogobrojne nebeske karte, ali i jednostavne savjete za sve vrste promatranja, od onih golim okom do promatranja dalekozorom i teleskopom.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Vanesa Ujčić
ISBN-13: 9789532210453
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?