book cover
Autoimuni nutrivor Ivana Zovak
book cover
Pročitaj odlomak

Autoimuni nutrivor

Priručnik i kuharica bez alergena

Ivana Zovak Petra Krolo

AUTOIMUNI NUTRIVOR – Priručnik i kuharica bez alergena je prva knjiga na hrvatskom jeziku koja pokriva sve što zainteresirani trebaju znati o povezanosti prehrane i autoimunih bolesti, alergija i intolerancija. Knjiga sadrži informacije, iskustvo i vodič kroz praktičnu primjenu AIP-a (Autoimunog Pro

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Meki uvez
Godina izdanja 2019
Broj stranica 512
Dimenzije 20x27

Sažetak knjige

AUTOIMUNI NUTRIVOR – Priručnik i kuharica bez alergena je prva knjiga na hrvatskom jeziku koja pokriva sve što zainteresirani trebaju znati o povezanosti prehrane i autoimunih bolesti, alergija i intolerancija. Knjiga sadrži informacije, iskustvo i vodič kroz praktičnu primjenu AIP-a (Autoimunog Protokola) i Paleo prehrane. Pored 220 ukusih recepata prilagođenih našim namirnicama i podneblju, autorice pokrivaju priču o autoimunim bolestima, njihovim uzrocima i pokretačima, o propusnim crijevima i hrani koja ih uzrokuje, o grupama namirnica koje negativno djeluju na organizam i još puno toga. Obradile su mnoge važne teme i dale odgovore na sva moguća pitanja koja čitatelj može imati kada odluči preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i krenuti s promjenama. Knjiga je namijenjena onima koji: imaju autoimune bolesti, traže recepte bez alergena – glutena, žitarica, pseudožitarica, mlijeka i mliječnih proizvoda, jaja, orašastih plodova, mahunarki i sjemenki, imaju probavne smetnje poput napuhnutosti, zatvora ili mekane stolice, grčeva, bolova, plinova, žele kuhati po paleo principima, imaju nepovezane zdravstvene simptome i žele vidjeti ima li hrana veze s tim, žele pouzdan način za utvrđivanje intolerancija, te žele naći optimalnu prehranu po vlastitoj mjeri. U teorijskom dijelu knjige obrađene su teme: autoimune bolesti, propusna crijeva i hrana koja ih uzrokuje, vrste eliminacijskih prehrana (AIP, Wahls, Gaps, Low-fodmap), testovi intolerancije i znakovi intolerancije na hranu, faze promjene prehrane, dnevnik prehrane, reintrodukcija namirnica, eksperiment n=1, mozak, trudnoća i dojenje, djeca na AIP-u, ugljikohidrati, suplementiranje, iznutrice, kosti, želatina i kolagen, laktofermentirana hrana, namakanje i klijanje, goitrogeno povrće, samoniklo jestivo bilje, jestivo cvijeće, masti, šećeri, sol, začini, eterična ulja pri kuhanju, održivost, nabava namirnica, čitanje deklaracija, organizacija kuhinje, posuđa i kuhanja, kuhanje na niskim temperaturama, te AIP na budžetu i putovanju. U drugom dijelu knjige je 220 recepata bez alergena za pune tanjure domaće kuhane hrane. Podijeljeni su u kategorije: napitci, juhe, salate, povrće, perad i crveno meso, iznutrice, riba i morski plodovi, deserti, te prilozi.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Tragom d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789535763765
Dimenzije: 20x27
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?