book cover
Benediktinci i stvaranje Europe Monasi Cascinazza
book cover
Pročitaj odlomak

Benediktinci i stvaranje Europe

Monasi Cascinazza

Benediktinsko zapadno monaštvo bilo je klica zapadne civilizacije i uspostave europske kulture koju danas baštinimo. Vođeni pravilom svoga osnivača svetoga Benedikta i geslom moli i radi benediktinci su obilježili vjerski, kulturni i društveni život, ističući se na području medicine, kulture, znanos

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2008
Broj stranica 56
Dimenzije 21,5x30

Sažetak knjige

Benediktinsko zapadno monaštvo bilo je klica zapadne civilizacije i uspostave europske kulture koju danas baštinimo. Vođeni pravilom svoga osnivača svetoga Benedikta i geslom moli i radi benediktinci su obilježili vjerski, kulturni i društveni život, ističući se na području medicine, kulture, znanosti, poljodjelstva itd. Ova monografija u ukoričenom obliku širokoj publici nudi uvid u izložbu pod nazivom Benediktinci i stvaranje europske kulture, postavljenu prvi put u Hrvatskoj tijekom međunarodne kulturne manifestacije Dani kršćanske kulture, u Splitu 2007. godine, a koja je kod javnosti izazvala veliko zanimanje. Izložba ima svoje izvorište u onoj koju su priredili monasi samostana Cascinazza, a postavljena je na poznatom Meetingu koji se održava u Riminiju, u organizaciji katoličkoga pokreta Comunione e Liberazione. Onaj tko uzme u ruke ovu monografiju, koja predstavlja djela što su ih stvorili benediktinci i prikazuje razvojni put kojim se njihovo djelovanje i iskustvo proširilo izvan samostanskih zidina na cjelokupno društvo, moći će se osvjedočiti kako je jedna"kreativna manjina" – kako je benediktince nazvao Benedikt XVI. – postupno preobražavala lice Europe.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Verbum d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789532351231
Dimenzije: 21,5x30
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?