book cover
Arheologija i turizam u Hrvatskoj Jacqueline Balen
book cover
Pročitaj odlomak

Arheologija i turizam u Hrvatskoj

Archaeology and tourism in Croatia

Jacqueline Balen

U mnogim su zemljama arheologija, arheološka nalazišta i arheološki pronalasci prepoznati kao značajni potencijali turističke ponude. U Hrvatskoj je to učinjeno tek sporadično, iako jača svijest o arheološkoj baštini kao važnom faktoru buduće turističke ponude. U Arheološkom muzeju u Zagrebu realizi

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2009
Broj stranica 649

Sažetak knjige

U mnogim su zemljama arheologija, arheološka nalazišta i arheološki pronalasci prepoznati kao značajni potencijali turističke ponude. U Hrvatskoj je to učinjeno tek sporadično, iako jača svijest o arheološkoj baštini kao važnom faktoru buduće turističke ponude. U Arheološkom muzeju u Zagrebu realizirana je izuzetno značajna izložba koja je rezultirala i bogatim katalogom. Knjiga je podijeljena u sedam poglavlja: Hrvatski lokaliteti svjetke baštine (Eufrazijeva bazilika, Dubrovnik, šibenska katedrala, povijesna jezgra Splita, Trogir, Starogradsko polje, Hvar i hrvatska dobra na Pristupnoj listi svjetske baštine); Arheološki parkovi i prezentirani arheološki lokaliteti (od Sopota i Vučedola do Dvigrada); Pećinski arheološki lokaliteti (Krapina, Veternica, Cerovačke pećine i dr.); Arheološki itinereri (npr. putevima neandertalaca, tragom rimskih legija...); Oživljena povijest (Dani Andautonije, tisućljeća kulinarstva...), Podvodna arheologija i turizam i Teorijska rzmatranja. Knjiga je bogato ilustrirana, a tekstovi su objavljeni usporedo na hrvatskom i engleskom jeziku.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Tomislav Bilić
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?