book cover
Arheologija i Biblija Drago Obradović
book cover
Pročitaj odlomak

Arheologija i Biblija

Razumijevanje Biblije kroz arheološke nalaze

Drago Obradović

Prof. mr. sc. Drago Obradović naš je jedini stručnjak za arheologiju Bliskog istoka. Studirao je u Engleskoj, a postdiplomske studije završio je u Sjedinjenim Američkim Državama na Andrews Universityju, gdje je najprije magistrirao Arheologiju Bliskog istoka i Povijest civilizacija, a godinu dana ka

Format Meki uvez
Godina izdanja 2015
Broj stranica 176
Dimenzije 14x20,5

Sažetak knjige

Prof. mr. sc. Drago Obradović naš je jedini stručnjak za arheologiju Bliskog istoka. Studirao je u Engleskoj, a postdiplomske studije završio je u Sjedinjenim Američkim Državama na Andrews Universityju, gdje je najprije magistrirao Arheologiju Bliskog istoka i Povijest civilizacija, a godinu dana kasnije i Sveto pismo Staroga zavjeta, što ga čini jedinim stručnjakom te vrste na prostoru jugoistočne Europe. Gostujući je sveučilišni profesor Arheologije Bliskog istoka, Povijesti civilizacija i Svetog pisma Starog zavjeta na više fakulteta u raznim zemljama svijeta. Već 36 godina drži predavanja u više od 35 zemalja na svim kontinentima. Svojim predavanjima oduševio je stotine tisuća slušatelja svih društvenih slojeva. Preko tri desetljeća redovno sudjeluje na poznatim internacionalnim kogresima biblijskih arheologa te u arheološkim, znanstvenim i studijskim ekspedicijama u Egiptu, Izraelu, Jordanu, Libanonu, Siriji, Turskoj i Grčkoj. Više puta obišao je i snimio zaboravljene gradove drevnih civilizacija koje nikada nije posjetila nijedna filmska ekipa. Redovito vodi grupe na studijska putovanja po zemljama Bliskog istoka. Preveo je i napisao više knjiga, a spomenut ćemo samo neke kao što su Arheologija potvrđuje Bibliju, Otkrijte čuda drevnog Egipta, Senzacionalna arheološka otkrića koja su uzbudila svijet i druge. Redovito nastupa na radiju i televiziji, a autor je i mnogih članaka iz biblijske arheologije u domaćim i stranim časopisima.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Znaci vremena
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789531832243
Dimenzije: 14x20,5
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?