book cover
1991. : moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat Vladimir Šeks
book cover
Pročitaj odlomak

1991. : moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat

Knjiga 2.

Vladimir Šeks

U drugom dijelu knjige Vladimir Šeks opisuje dramatične događaje koji su obilježili početak Domovinskog rata od polovice kolovoza do kraja 1991. godine. Dramatika rata i mnogobrojne tragične sudbine u gotovo cijeloj Hrvatskoj ostale su u sjeni pada Vukovara. Vukovarska tragedija izazvala je sukobe u

Format Meki uvez
Godina izdanja 2015
Broj stranica 496
Dimenzije 19x24

Sažetak knjige

U drugom dijelu knjige Vladimir Šeks opisuje dramatične događaje koji su obilježili početak Domovinskog rata od polovice kolovoza do kraja 1991. godine. Dramatika rata i mnogobrojne tragične sudbine u gotovo cijeloj Hrvatskoj ostale su u sjeni pada Vukovara. Vukovarska tragedija izazvala je sukobe u državnom vrhu. Postavlja se pitanje gdje je završilo oružje za obranu Vukovara i istočne Slavonije. Predsjednik Tuđman traži odgovornost i optužuje za izdaju. Što je o svemu utvrdila tzv. Manolićeva komisija? Tko je radio za KOS? Je li Vukovar izdan? Vladimir Šeks prikupio je i u drugom nastavku knjige 1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat objavljuje veliki broj originalnih dokumenata koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti. Ključni dokumenti tog vremena većinom su smatrani nedostupnim ili nestalim izvorima, ali Vladimir Šeks im je imao pristup. Pročitajte memorare koji su važan doprinos poznavanju razdoblja Domovinskog rata i vremena stvaranja Hrvatske u kojem je pao grad heroj – Vukovar.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Alfa d.d.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789532802832
Dimenzije: 19x24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?