book cover
Vladar ili De principatibus Niccolo Machiavelli
book cover
Pročitaj odlomak

Vladar ili De principatibus

Niccolo Machiavelli

Ovaj novi prijevod na hrvatski jezik glasovitoga političkog spisa Il principe (Vladar) Niccoloa Machiavellija djelo je politologa Damira Grubiše, koji se desetljećima ustrajno bavi epohalno prekretničkim političkim mišljenjem velikog Firentinca. Nakon Frangešova prijevoda još iz 1952. (koji je nakna

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2020
Broj stranica 236
Dimenzije 16,5x24

Sažetak knjige

Ovaj novi prijevod na hrvatski jezik glasovitoga političkog spisa Il principe (Vladar) Niccoloa Machiavellija djelo je politologa Damira Grubiše, koji se desetljećima ustrajno bavi epohalno prekretničkim političkim mišljenjem velikog Firentinca. Nakon Frangešova prijevoda još iz 1952. (koji je naknadno nepromijenjen pretiskan u pet navrata), u stručnome i teorijskom smislu novi nam je prijevod Vladara odavno neophodan. Ovaj Damira Grubiša Machiavellija interpretira iz konteksta njegova vremena i tadašnjega političkog diskursa, da bi se time mogla razumjeti inovativnost Machiavellijevih političkih ideja i njihov značaj za suvremeni svijet. Opremljeno uvodnom studijom i opširnim bilješkama uz prijevod, ovo se izdanje može bez ikakva krzmanja nazvati prvim kritičkim hrvatskim izdanjem ovoga klasičnog djela, što potencira i prevoditeljeva odluka da djelu vrati njegov izvorni naslov De principatibus (zadržavajući pritom, da ne bi bilo zabune, i uvriježeni naslov Vladar).

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Disput d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Damir Grubiša
ISBN-13: 9789532603606
Dimenzije: 16,5x24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?