book cover
Enzolart Ivan Baran
book cover
Pročitaj odlomak

Enzolart

Ivan Baran

Ciklus Crnih Knjiga epska je fantastika koja se proteže na pet knjiga, duljine sveukupno veće od 2000 stranica, srž koje čini tisućama godina trajući sukob Troje Božanstava i Svekolikosti. U početku je sve bilo ništa, nepostojanje kao zapovijed Svekolikosti, jer postojanje implicira patnju. Ali dio

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2014
Broj stranica 400
Dimenzije 15,5x23,5

Sažetak knjige

Ciklus Crnih Knjiga epska je fantastika koja se proteže na pet knjiga, duljine sveukupno veće od 2000 stranica, srž koje čini tisućama godina trajući sukob Troje Božanstava i Svekolikosti. U početku je sve bilo ništa, nepostojanje kao zapovijed Svekolikosti, jer postojanje implicira patnju. Ali dio se Svekolikosti drznuo odvojiti i stvoriti svijet, te postati bogom. Usto je stvorio dva sina, Mordaniusa i Heza, kao i ljude da njima uz svoje sinove vlada. Kao odgovor, Svekolikost je u taj stvoreni svijet poslala šest Stvaraoca da se sa bogovima sukobe. Iznova i iznova, kroz tisuće godina, oni će se rađati i umirati, čekajući trenutak svog ujedinjenja, jer samo ujedinjeni mogu bogove uništiti. Najpoznatije inkarnacije Stvaraoca jesu: Massor iz Bijelih prostranstava, Mord Dur'agemski, Sveti Myron, Neurij Mračni, Thargelion Kessyrski i Perp Ugaški. Sedmi je Stvaraoc demon Rimus, nekadašnja desna ruka bogova, protjerana sa neba a sada žedna destrukcije. Tisuće su godina Stvaraocima potrebne kako bi se ujedinili, jer oni se rađaju kao velike individue, a velike individue strašnih su unutarnjih oluja i grijehova - grijehova i oluja koje stišavaju bogovi određenim dogovorima. Prošlo je 314 godina otkako je hil'gumski pukovnik Mord Dur'agemski sa svojih 10 000 vojnika osvojio Enzolart i uništio demone što su njime vladali. Toliko godina prošlo je otkako je Mord ovladao magijom i na vrhu se planine Saviun suočio sa Rimusom, najvećim svojim neprijateljem, i zauvijek ondje nestao. Danas, kao i magija, oni su tek dio legendi prepričavanih uz ognjišta. Ali bogovi strepe. Jer oni znaju... 314 godina prošlo je od posljednje mržnje izmedu Stvaraoca. Enzolart je prva knjiga Ciklusa Crnih Knjiga i debitanski roman autora Ivana Barana, koji je napisavši ga izmedu 12 i 15 godine postao jedan od najmlađih autora epske fantastike na svijetu. U Enzolartu, kroz oči čarobnjaka, učenjaka, vitezova, plemića i seljaka čitatelj promatra politički proizvod Mordova osvajanja Enzolarta. Nije bilo potrebno mnogo da se ta kolonija otoka Hil'guma podijeli na nekoliko omanjih kraljevstava. Glavno kraljevstvo, Kraljevstvo Enzolart, te je pobunjeničke entitete godinama pokušavalo uništiti, ali danas se i samo, više no ikada prije, približava emancipaciji od Hil'guma. Ciklus Crnih Knjiga bogata je fantastika, puna neobičnih bića - Eaa Zat'urne, Settašani, Gharđani, Rutzoni, Zigorsi... - raznih pustolovina, bitaka i magije. Svakom sljedećom knjigom kompleksija i mračnija, sa većim težištem na psihologiji i filozofiji no na fantastici. Otvaranjem prve knjige Ciklusa Crnih Knjiga otvara se knjiga djeteta, ali zatvaranjem posljednje, zatvara se knjiga filozofa.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Flagito nekretnine d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789539911759
Dimenzije: 15,5x23,5
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?