book cover
Cvijeće zla Charles Baudelaire
book cover
Pročitaj odlomak

Cvijeće zla

Charles Baudelaire

Gotovo je nemoguće dovoljno naglasiti važnost Baudelaireova Cvijeća zla u kontekstu povijesti svjetske književnosti i njegov, doslovce, nemjerljiv utjecaj. Baudelaire je na velika vrata uveo u književnost dotad nezamislive teme kojima su pristupili tek poneki njegovi prethodnici (primjerice, veliki

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Meki uvez
Godina izdanja 2016
Broj stranica 288
Dimenzije 14x22

Sažetak knjige

Gotovo je nemoguće dovoljno naglasiti važnost Baudelaireova Cvijeća zla u kontekstu povijesti svjetske književnosti i njegov, doslovce, nemjerljiv utjecaj. Baudelaire je na velika vrata uveo u književnost dotad nezamislive teme kojima su pristupili tek poneki njegovi prethodnici (primjerice, veliki mu uzor E. A. Poe), ali , uglavnom u širokom luku. Ako na toj razini promatramo zbirku kao primjer svojevrsne estetike ružnoga, ostajemo zapanjeni načinom na koji je Baudelaire šokantne slike s ruba života zaogrnuo u ruho pjesničkog savršenstva, koji je čudesnom ljepotom riječi spojio čulnost i duhovnost, nevinost i nasilje, ljepotu (cvijeće) i zlo...Po izlasku zbirka je ozloglašena kao uvreda javnome moralu te je ubrzo bila i zabranjena; isprva podržana tek od nekolicine oduševljenih poklonika, poslije autorove smrti dobiva sveopće priznanje, a pjesnik od ignoriranog bludnika postaje klasik. Danas Baudelaireova ne djeluje toliko skandalozno kao u vrijeme kada je nastala, a njezina svejednaka u svakoj novoj generaciji pronalazi odane sljedbenike.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Šareni dućan d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 1101060103010
Dimenzije: 14x22
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?