book cover
Američki derviš Ayad Akhtar
book cover
Pročitaj odlomak

Američki derviš

Ayad Akhtar

Hayat Shah mladi je Amerikanac koji se prvi put u životu zaljubio. Njegov uobičajeni način života, odlasci u školu, igranje bejzbola i videoigara, razlikuje se od drugih samo zbog njegova pakistanskog nasljeđa i čestih nesuglasica njegovih roditelja, koji se svađaju oko njemu nerazumljivih stvari. N

Format Meki uvez
Godina izdanja 2016
Broj stranica 307
Dimenzije 15x23,5

Sažetak knjige

Hayat Shah mladi je Amerikanac koji se prvi put u životu zaljubio. Njegov uobičajeni način života, odlasci u školu, igranje bejzbola i videoigara, razlikuje se od drugih samo zbog njegova pakistanskog nasljeđa i čestih nesuglasica njegovih roditelja, koji se svađaju oko njemu nerazumljivih stvari. No, sve se mijenja dolaskom Mine.Mina je najstarija prijateljica Hayatove majke iz Pakistana. Neovisna, lijepa i pametna, pojavljuje se na pragu Shahovih nakon raspada svog nesretnog braka. U njihov dom unosi živost i sreću, a to priznaje čak i Hayatov skeptični otac. Njezina duboka duhovnost oživljava muslimansku vjeru obitelji, što posebno snažno utječe na Hayata. Dok pored Mine proučava Kur’an i uživa u njezinoj pažnji, osjeća da mu život dobiva sasvim novi smisao i sve se više zaljubljuje u svoju učiteljicu. Kada Mina upozna jednog muškarca i počne se viđati s njim, Hayat se osjeća iznevjereno i zbunjeno. Njegove rastuće duhovne i ljubavne strasti primoravaju ga da preispita sva svoja uvjerenja. A kada Mina napokon pronađe sreću, Hayat je primoran nešto učiniti, nešto što će imati razorne posljedice po one koje najviše voli. Američki derviš izvrsno je napisan, slojevit i emotivno snažan prikaz odnosa vjere i suvremenog života. Ayad Akhtar, koji je i sam odrastao na američkom Srednjem zapadu, pomoću lika Hayata Shaha čitateljima slikovito prikazuje kakvim su snažnim utjecajima izloženi mladići i djevojke koji odrastaju kao muslimani u Americi. Ovo je iskren i osoban prvi roman o kojemu će čitatelji razmišljati još dugo nakon što ga pročitaju, a na hrvatskom jeziku imamo priliku uživati u njemu zahvaljujući izvrsnom prijevodu Tine Antonini.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Algoritam d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Tina Antonini
ISBN-13: 9789533164762
Dimenzije: 15x23,5
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?