book cover
Bobi i Rudi Marijan Filipović
book cover
Pročitaj odlomak

Bobi i Rudi

Marijan Filipović

Hrvatska književna i likovna scena nikada nije oskudjevala s vrsnim perima i likovnim stvarateljima koji su znali osluškivati puls društveno-političke svakodnevice i potom je pretočiti u tekst ili sliku jačeg ili slabijeg satiričnog naboja. Nastalo je tako niz bodljikavih i peckavih časopisa i novin

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format
Godina izdanja
Broj stranica 0

Sažetak knjige

Hrvatska književna i likovna scena nikada nije oskudjevala s vrsnim perima i likovnim stvarateljima koji su znali osluškivati puls društveno-političke svakodnevice i potom je pretočiti u tekst ili sliku jačeg ili slabijeg satiričnog naboja. Nastalo je tako niz bodljikavih i peckavih časopisa i novinskih karikatura u kojima su čitatelji uživali iz dana u dan, prepoznavajući u njima svoje obiteljske i ine probleme. Knjiga je izbor ponajboljih viceva, šala i karikatura koji su prije više deseteljeća uveseljavali stanovnike Zagreba i okolice. Tekstove za "Bobi viceve" pisao je Marijan Filipović, a karikature je crtao Franjo Maixner. Mnogi od tih viceva nisu izgubili ništa od svoje aktualnosti pa i danas mogu nasmijati, vraćajući kroz šale glavnih junaka duh Zagreba.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Izdavač: Naklada Zadro d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?