book cover
Samuel Gide Ivan Baran
book cover
Pročitaj odlomak

Samuel Gide

Ivan Baran

Trajala je zimska noć te 1926. godine kad je šestogodišnji Samuel Gide probuđen noćnom morom pošao lutati hodnicima svoga sirotišta, i snijeg je te noći nad Parizom padao kad je u jednom od tih hodnika on susreo uplakanu, četverogodišnju Joanne Beckett. Taj susret bio je početak jedne ljubavi. Taj s

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2018
Broj stranica 157
Dimenzije 15,5x23,5

Sažetak knjige

Trajala je zimska noć te 1926. godine kad je šestogodišnji Samuel Gide probuđen noćnom morom pošao lutati hodnicima svoga sirotišta, i snijeg je te noći nad Parizom padao kad je u jednom od tih hodnika on susreo uplakanu, četverogodišnju Joanne Beckett. Taj susret bio je početak jedne ljubavi. Taj susret, godinama već, tek je sjećanje u umu Samuela Gidea, čovjeka kojemu je usud uzeo sve, a sada mu pokušava otrgnuti i tu najdragocjeniju uspomenu. Vječnost se čini da je prošla otkako je djetinjstvo nestalo. Joanne je iz sirotišta pobjegla, a on stasao i završio na fronti. Gdje je ona sada? Zašto je pobjegla? Hoće li se ikada vratiti? Koliko dugo osoba može za nečim tragati prije nego izgubi samu sebe? Gdje je limit čovjekova čekanja? Ova knjiga promatra osobu koja se probija na granici između toga, onoga, naime, što ju čini, i onoga bez čega ne može. Ona promatra čovjeka koji čeka, čeka i čeka osobu koju misli da voli, a u čekanju se od nje sve više udaljava. Djelo ovo introvertne naracije refleksija je traga jednog propadanja, zenita čovjekove psihe kao produkta godina provedenih u involuntarnu, repetitivnu i sve umorniju pokušavanju razumijevanja sebe, svoje okoline i samog bivanja, sve uzrokovano naizgled benignim ali neodgovorenim pitanjima iz djetinjstva. Razmišljanje kao kompulzija, kao mučenje pred onime o čemu je razmišljati nemoguće. Samuel Gide ljubavni je, psihološki i filozofski roman. U jednu ruku, pročitati ćete ga u jednom dahu. U drugu ruku, čitati ćete ga čitav život. Ali Samuel Gide roman je koji je pogreška ne pročitati.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Flagito nekretnine d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789539911773
Dimenzije: 15,5x23,5
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?