book cover
Prisutnost Jerzy Kosinski
book cover
Pročitaj odlomak

Prisutnost

Jerzy Kosinski

Roman o duševno zaostalome čovjeku koji je vrlo rano ostao siroče. Utočište mu pruža jedan bogataš, koji ga kao odraslog zadržava kod sebe kao vrtlara. Chance nikada nije vidio ništa izvan ogade svojega vrta i gospodareve kuće, a kad ne obrađuje vrt, vrijeme provodi gledajući televiziju, kojom je up

Format Meki uvez
Godina izdanja 2003
Broj stranica 151
Dimenzije 13x18

Sažetak knjige

Roman o duševno zaostalome čovjeku koji je vrlo rano ostao siroče. Utočište mu pruža jedan bogataš, koji ga kao odraslog zadržava kod sebe kao vrtlara. Chance nikada nije vidio ništa izvan ogade svojega vrta i gospodareve kuće, a kad ne obrađuje vrt, vrijeme provodi gledajući televiziju, kojom je upravo opčinjen. Međutim, starac koji je Chanceu pružao utočište, razbolio se i umro, a vrtlar po prvi put dolazi u susret sa svijetom i ljudima izvan svojih skučenih granica. Za taj svijet on ubrzo počinje predstavljati pravo čudo i - utjelovljenje mudrosti. Naime, u njegovim banalnim rečenicama o zalijevanju i rastu biljaka, utjecajni ljudi uskoro počinju vidjeti mudra metaforička značenja, citiraju ga i zamišljaju kao budućega predsjednika... Ova britka satira američkog društava, u kojemu se preko televizije može nametnuti baš sve, i danas je aktualna.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Šareni dućan d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Vjera Balen-Heidl
ISBN-13: 9789536683314
Dimenzije: 13x18
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?