book cover
Noć pribadača Santiago Roncagliolo
book cover
Pročitaj odlomak

Noć pribadača

Santiago Roncagliolo

Beto, Šmrkalj, Carlos i Manu učenici su u isusovačkoj školi u Limi i zajedno prolaze kroz pubertet, buđenje seksualnosti i sve nevolje koje već snalaze dječake njihovih godina. No, uz uobičajene probleme, svaki od njih pokušava i pobjeći od svoje obiteljske situacije i snaći se u gradu u kojem vlada

Format Meki uvez
Godina izdanja 2017
Broj stranica 464

Sažetak knjige

Beto, Šmrkalj, Carlos i Manu učenici su u isusovačkoj školi u Limi i zajedno prolaze kroz pubertet, buđenje seksualnosti i sve nevolje koje već snalaze dječake njihovih godina. No, uz uobičajene probleme, svaki od njih pokušava i pobjeći od svoje obiteljske situacije i snaći se u gradu u kojem vlada gotovo ratno stanje. Svoje obiteljske i društvene probleme dječaci će rješavati delinkvencijom, sve većim psinama i nepodopštinama, dok ih mješavina bijesa i otpora prema autoritetima ne dovedu do čina koji će nepovratno promijeniti život svakome od njih. Noć pribadača posljednji je Roncagliolov roman, koji je nedugo nakon objavljivanja 2016. u Španjolskoj pobudio velik interes javnosti. Riječ je o knjizi složene strukture, s četiri pripovjedna glasa sredovječnih muškaraca koji prepričavaju svoje djetinjstvo i okolnosti koje su dovele do događaja koji će im obilježiti život. Autoru je takvo postavljanje pripovjedne situacije omogućilo da progovori o svakodnevnom životu u Peruu s početaka 90-ih godina, prikaže dolazak popularne kulture i svakodnevni život prosječne peruanske obitelji, ali i godine straha koje je u društvu posijala komunistička teroristička organizacija „Sendero Luminoso“. Roncagliolo u ovom romanu lako prelazi s humora i bezazlenosti na područje strave, te tako ispisuje još jedan inteligentni triler. Sam autor kaže da od svake svoje knjige traži da bude „jednostavna za čitanje, a teška za usvajanje“. Takav je i ovaj roman Santiaga Roncagliola: vrlo dopadljiva proza koja obrađuje teške teme i čitatelja poziva na refleksiju.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Edicije Božićević d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?