book cover
I odjeknuše gore Khaled Hosseini
book cover
Pročitaj odlomak

I odjeknuše gore

Khaled Hosseini

U jednom afganistanskom selu 1952. godine siromašni Sabur pripovijeda djeci, desetogodišnjem Abdullahu i trogodišnjoj Pari, priču o dječaku kojeg je odveo demon. No, već će idućeg dana ta priča poprimiti stvarnije, puno zlokobnije tonove; Sabur će, kako bi preživio, biti prisiljen dati svoju kćerkic

Format Meki uvez
Godina izdanja 2018
Broj stranica 304
Dimenzije 16x24

Sažetak knjige

U jednom afganistanskom selu 1952. godine siromašni Sabur pripovijeda djeci, desetogodišnjem Abdullahu i trogodišnjoj Pari, priču o dječaku kojeg je odveo demon. No, već će idućeg dana ta priča poprimiti stvarnije, puno zlokobnije tonove; Sabur će, kako bi preživio, biti prisiljen dati svoju kćerkicu bogataškom paru bez djece u gradu Kabulu. Ta će odluka, u desetljećima koja će uslijediti, obilježiti i potomke i poznanike obitelji, obilazeći cijeli svijet – od Kabula, preko Pariza i San Francisca, do grčkog otoka Tinosa – i neprestano se širiti, sa sve složenijim i dirljivijim posljedicama. Khaled Hosseini jedan je od najprodavanijih američkih pisaca u 21. stoljeću, ali i ambasador dobre volje UNHCR-a, autor bestselera i danas već legendarnih djela Gonič zmajeva, Tisuću žarkih sunaca i najnovijeg, Molitve moru. I odjeknuše gore roman je o tome kako volimo, kako se brinemo jedni za druge te kako odluke koje donosimo odjekuju još dugo iza nas. U ovoj priči koja u središte ne stavlja samo odnos između roditelja i djece, već i onaj braće i sestara te rođaka i skrbnika, Hosseini istražuje mnoge načine na koje obitelji brinu, nanose bol, izdaju, poštuju te se žrtvuju jedni za druge te koliko nas često iznenade postupci onih nama najbližih u trenutku kad nam je to najvažnije. Kroz niz priča unutar priče, ispripovijedanih s mnogih motrišta, neprestano se podsjećamo kako djela ljudi, čak i ona naizgled nesebična, nikad nisu posve jednoznačna. Knjiga čije je stranice mogao ispisati samo jedan od najvećih majstora spisateljskog zanata, I odjeknuše gore, kao i svi njegovi romani, odiše tugom, u isto vrijeme odjekujući i ljubavlju, prikazujući nesalomljivu vezu između brata i sestre, iscrpljujuću, no temeljnu vezu među rođacima, tihu intimnost gospodara i sluge koji postaju prijatelji te predanost liječnika i medicinske sestre žrtvama rata. Ovaj nezaboravan roman o pronalasku izgubljenog dijela sebe u nekome drugome, čije će rečenice još dugo nakon čitanja odjekivati u našim mislima i srcima, preveo je Marko Kovačić.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Vorto Palabra
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789538230103
Dimenzije: 16x24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?