book cover
Znam za više engleski 5 Nepoznati autor
book cover
Pročitaj odlomak

Znam za više engleski 5

Zbirka zadataka za peti razred osnovne škole

Nepoznati autor

Priručnik Znam za više 5 namijenjen je učenicima 5. razreda osnovne škole. Posebno je koristan onim učenicima koji žele unaprijediti znanje iz gramatike engleskog jezika, kao i onima koji trebaju vježbati gramatiku i bolje je razumjeti. Priručnik prati nastavno gradivo učenja engleskoga u osnovnim š

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Meki uvez
Broj stranica 0

Sažetak knjige

Priručnik Znam za više 5 namijenjen je učenicima 5. razreda osnovne škole. Posebno je koristan onim učenicima koji žele unaprijediti znanje iz gramatike engleskog jezika, kao i onima koji trebaju vježbati gramatiku i bolje je razumjeti. Priručnik prati nastavno gradivo učenja engleskoga u osnovnim školama, te je ponajprije namijenjen učenicima koji od 1., odnosno od 4. razreda osnovne škole uče engleski kao prvi strani jezik. U priručniku Znam za više 5 obrađena su poglavlja gramatike engleskog jezika primjerena za više razrede osnovne škole. Ovaj priručnik ističe se svojom jasnom, logičnom i dosljednom strukturom koja je osobito korisna za učenje gramatike (bilo kojeg jezika). Svaka od opisanih tematskih cjelina sastoji se od četiri potpoglavlja: (1) Uvodni tekst, (2) Objašnjenje, (3) Zadaci, (4) Test. Svaki ovaj dio poglavlja ima svoju specifičnu funkciju koja se nedvosmisleno razaznaje. Sva poglavlja započinju uvodnim tekstom. Uglavnom se radi o dijalozima koji su rječnikom, sadržajem i duljinom teksta primjereni učenicima 5. razreda osnovne škole, njihovim interesima i razvojnoj dobi. U svakom uvodnom tekstu jasno se razaznaje koja se tematska cjelina obrađuje u tom poglavlju jer autorice posebnom bojom naglašavaju onu gramatičku temu koja se nalazi u naslovu, što je didaktički opravdano i preporučeno, a ujedno je i vrlo pregledno. Drugi dio poglavlja naziva se Objašnjenje. U ovom dijelu jedan lik (u formi učenika) kroz 'strip oblačiće' komunicira s učenicima čitačima te im objašnjava tvorbu, značenje i korištenje specifičnog vremena ili gramatičkog segmenta koji se u tom poglavlju obrađuje. Poruke 'strip učenika' kratke su i jasne i izdvajaju bit te gramatičke cjeline. Iz ovog je dijela uočljivo kako je autorica izrazito usmjerena na davanje ciljanih i važnih informacija u svakom poglavlju, sa svrhom boljeg memoriranja istih. Treći dio svakog poglavlja čine zadaci za vježbanje. Autorice se koriste vježbama koje uključuju primjenu naučenoga kroz dopunjavanje rečenica, tvorbu gramatičkih oblika prema unaprijed objašnjenim pravilima, rješavanje osmosmjerki, uparivanje sličica i riječi i slično. Ovaj dio čini najveći dio svakog poglavlja, što je i razumljivo, s obzirom da se radi o vježbanju i ponavljanju gradiva ? ključnom elementu učenja. Zadnje dvije stranice svakog poglavlja čini test za ponavljanje naučenoga. Testovi su zamišljeni po principu samovrednovanja svaki učenik sam sebi zbraja bodove koje je postigao i mjeri svoj uspjeh. Na kraju osam tematskih cjelina nalaze se dva testa za ponavljanje. Prvi test obuhvaća prvih šest poglavlja, drugi posljednjih pet. Ovi testovi omogućuju učeniku kumulativnu provjeru znanja, pri čemu si svaki učenik i ovdje može sam bodovati svoj uspjeh.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Profil Klett d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789532950359
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?