book cover
Marija Jurić Zagorka Tomislav Zagoda
book cover
Pročitaj odlomak

Marija Jurić Zagorka

Tomislav Zagoda

Marija Jurić Zagorka najčitanija je hrvatska književnica svih vremena. Svojim je djelima vratila hrvatske čitatelje domaćoj knjizi. Autorica je prvoga hrvatskog krimića. No usprkos svemu tome, nikada za svoj rad nije primila zasluženo priznanje. Tijekom života doživljavala je poniženja samo zato što

Format Meki uvez
Godina izdanja 2019
Broj stranica 49
Dimenzije 21,5x28

Sažetak knjige

Marija Jurić Zagorka najčitanija je hrvatska književnica svih vremena. Svojim je djelima vratila hrvatske čitatelje domaćoj knjizi. Autorica je prvoga hrvatskog krimića. No usprkos svemu tome, nikada za svoj rad nije primila zasluženo priznanje. Tijekom života doživljavala je poniženja samo zato što je bila žena. A i nakon njezine smrti trebalo je proći mnogo vremena prije nego što je napokon prepoznat njezin značaj. Rastom je bila malena, ali njezin duh je bio nepokoriv i odvažan. Bila je prva žena novinarka na ovim prostorima. Prkosila je svim ustaljenim mišljenjima i do kraja života borila se za društvo u kojem će muškarci i žene imati ista prava. Na stranicama ove knjige upoznat ćeš se sa životom te nevjerojatne hrvatske žene!

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Opus gradna j.d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789538124211
Dimenzije: 21,5x28
Ilustrator: Dario Kukić
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?