book cover
Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivana Brlić-Mažuranić
book cover
Pročitaj odlomak

Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Ivana Brlić-Mažuranić

Šegrt Hlapić priča je o pustolovinama koje doživljava mali postolar na svojem putovanju na koje je krenuo kako bi pobjegao od velike nepravde koju je doživio kod svojeg majstora Mrkonje. Priča je to o malom šegrtu Hlapiću koji je na svojem putu činio mnoga dobra djela i svojom iskrenošću i dobrotom

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2021
Broj stranica 80
Dimenzije 18x21

Sažetak knjige

Šegrt Hlapić priča je o pustolovinama koje doživljava mali postolar na svojem putovanju na koje je krenuo kako bi pobjegao od velike nepravde koju je doživio kod svojeg majstora Mrkonje. Priča je to o malom šegrtu Hlapiću koji je na svojem putu činio mnoga dobra djela i svojom iskrenošću i dobrotom usrećio brojne ljude. Priča je to o pobjedi dobra nad zlom, priča prepuna vedrine i povjerenja u sve što je dobro. Mali Hlapić krenuo je u hrabro u svijet pun iskušenja, a bio je, kako je napisala Ivana Brlić-Mažuranić, „malen kao lakat, veseo kao ptica, hrabar kao Kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce”. Ivana Brlić-Mažuranić naša je prva spisateljica koja je postala članicom Akademije. Dvaput je predlagana za Nobelovu nagradu, a svjetsku slavu i nadimak hrvatskog Andersena stekla je djelima Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Priče iz davnine.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Naklada Uliks d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789538129537
Dimenzije: 18x21
Ilustrator: Stjepan Lukić
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?