book cover
Braća Grimm i princeza Luise Branko Ružić
book cover
Pročitaj odlomak

Braća Grimm i princeza Luise

Branko Ružić

Princeza je noćna mora cijelog dvora, posebno slavne braće Grimm koji, kao dvorski savjetnici, imaju zadatak usaditi joj neke vještine i vrednote. Nakon što po ko zna koji put odbije sve prinčeve -prosce iz susjednih kraljevstava i ismije ih, Kraljici majci ozbiljno dozlogrdi i ona odlučio da se kće

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2020
Broj stranica 100
Dimenzije 10x20

Sažetak knjige

Princeza je noćna mora cijelog dvora, posebno slavne braće Grimm koji, kao dvorski savjetnici, imaju zadatak usaditi joj neke vještine i vrednote. Nakon što po ko zna koji put odbije sve prinčeve -prosce iz susjednih kraljevstava i ismije ih, Kraljici majci ozbiljno dozlogrdi i ona odlučio da se kćer ima udati na za prvog prosca koji uopće dođe na dvor. Princeza pokuša lukavo zaobići naređenje i izda naredbu da na dvor nitko ne dolazi. Ali, po kraljevskim običajima, čak i u vrijeme ratova na dvor su mogli doći zabavljači. I tako, princezin muž postane siromašni svirac, a ona mora otići živjeti s njim u njegovu jako skromnu kolibu. Da bi preživjela u tim uvjetima, princeza se mora latiti poslova koje je do sad za nju radila nebrojena posluga, od cijepanja drva do mužnje krave. Princeza redom pravi neviđene katastrofe, a iz mnogih situacija je požrtvovno vadi njen muž, iako mu je jasno rekla da ga ne voli. Njegova požrtvovnost i nesebičnost je polako osvaja i ona spoznaje prave kvalitete ljudi, umjesto površnih, kakvima je do sad robovala. Prevrat na kraju priče otkriva pravi identitet svirca, a i uloge dvorskih savjetnika – braće Grimm – koji su iz njene priče dobili inspiracije za mnoge svoje priče.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789537190965
Dimenzije: 10x20
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?