Za još više uzbudljivih knjiških trenutaka – učlanite se u naše knjiške klubove diljem Hrvatske

20.02.2020. Piše: Hoću knjigu
header image

Ljepše od čitanja knjiga je samo raspravljanje o njima, a za sve one koji ne mogu prestati razmišljati o postupcima likova, njihovoj karakterizaciji i tome zašto je neki pripovjedač upravo takav kakav jest, postoji rješenje – učlanjenje u naš knjiški klub.

Knjiški klubovi, ili među nama rado zvani Book Clubovi, dio su knjižarskog lanca Hoću knjigu već neko vrijeme, a dosadašnja praksa pokazala je da im se jednako vesele i mali i veliki.

Pitate se po čemu je članstvo u njima posebno? Osim što za cijenu od 100 kuna (50 kuna za dječje klubove) dobivate godišnju članarinu i također ćete dobiti poklon-bon u vrijednosti od 100 kuna (odnosno 50 kuna) koji traje godinu dana, kao i popust od 20 posto na odabrane najnovije naslove, a o pozitivnom ozračju na svakom od naših okupljanja da niti ne govorimo.

Tko vodi naše klubove?

Ono što je najbolje, klubovi se organiziraju diljem Hrvatske, a vode ih pravi zaljubljenici u knjige.
U predivnom baroknom Varaždinu klub vodi Sandra Avar, lice iza poznatog knjiškog bloga Čarobni svijet knjiga - recenzije i preporuke , koja svakom odabranom naslovu pristupa s velikim žarom. Već će vam samo jedan razgovor s njom pokazati što je to toliko posebno na sjeveru Hrvatske i zašto male knjižare, kao naša varaždinska u kojoj Sandra vodi svoje čitatelje putovima mašte, imaju posebnu draž.


U našoj metropoli klubovi su organizirani čak na nekoliko mjesta, i to za različite uzraste.

Valentina Namesnik, magistra bibliotekarstva, zna da se ljubav prema čitanju stvara od malih nogu. Upravo zato raznim projektima i inicijativama nastoji osvijestiti važnost čitanja i njegova utjecaja na sve sfere našeg života. Voditeljica je našeg Kluba za djecu i mlade u Megastoreu, a sa svakom novom prokomentiranom knjigom, zna da su neprospavane noći tijekom fakulteta itekako vrijedile.Kada djeca završe sa svojim klubom, na scenu stupa Ana Jembrek, operna pjevačica neodoljiva glasa i autorica bloga Knjige su moj svijet. Baš kao što na pozornicama daje 110 posto od sebe, jednako se tako prepušta i knjigama, a nimalo ne zaostaju ni njezine vještine oka sokolova kada su u pitanju fotografije. Upravo zato često bira detalje oko kojih stvara vrijedne rasprave, čak i one koje mnogi ne bi brzo primijetili.Živite li izvan centra grada, naša knjižara u Arena Centru pravo je mjesto za vas. U predivno uređenom interijeru razgovorima o knjigama posvećuje se britka, inteligentna i nadasve razgovorljiva Andrea Cvetković, inače diplomirana ekonomistica, prevoditeljica i autorica bloga Sovin kutak. Baš poput sove, bdije nad članovima svoga kluba i pazi da se poštuju rokovi, no uvijek je spremna i na dogovore i rasprave pune smijeha i dobrih vibracija.Otisnemo li se na Jadran, prvo stižemo do našeg lučkog grada Rijeke, ujedno i prijestolnice kulture ove godine, te kluba u Tower Centru u našoj tamošnjoj knjižari. Kada sjednete u krug s našom Tamarom Štiglić Vodopić, inače profesoricom engleskog i njemačkog jezika i pripadajućih im književnosti, pitanje Šta da? pojavljivat će se i češće nego inače. Naime, ova autorica bloga Čitam Gledam Slušam, mama i prava svjetska putnica itekako zna kako svoje „učenike“ u klubu zainteresirati kvalitetnim raspravama.Da nima Splita do Splita, čak i kada su u pitanju knjige, pokazat će vam naše Ines Botica i Ivana Roguljić. Ines je preuzela vođenje kluba nakon što je prethodni voditelj preselio u Zagreb, a da je učila od najboljeg, pokazuje njezina vještina ne samo vođenja rasprava nego i pisanja na blogu Librum Lego.Kad su pak u pitanju dječji naslovi, najbolje ih bira Ivana Roguljić, inače pedagoginja te profesorica hrvatskog jezika i književnosti koja iz prve ruke zna kako je to kada se prema knjizi snima serija jer je na dubrovačkim zidinama i sama statirala u jednoj.Što se čita u našim klubovima?
 
Svakog mjeseca članovi kluba zajedno s voditeljem biraju naslove. Tako će ovaj mjesec veliki čitatelji u Megastoreu raspravljati o Schiendlerovom liftu, a mali o Malim ženama. U Arena Centru na redu je ispovijest liječnika Ovo će boljeti, dok će se u Varaždinu poigrati romantičnim romanom Jednog dana u prosincu. Riječani će uživati u nesvakidašnjoj priči o cimerstvu u romanu Slučajni cimeri, dok će Split obasjati Polarna svjetlost i roman Mi protiv vas.
 
Ako se nalazite u blizini jednog od ovih gradova, pridružite nam se na našim veselim okupljanjima na kojima osim knjiga i pozitivne energije ne nedostaje ni besplatnih grickalica, sokova i poklona. Sve to savršena je scenografija za dublje uranjanje u svijet knjiga za one koji ga vole baš poput vas.


 

Prijavite se i budite prvi koji će iskoristiti prednosti online kupnje

Prijava
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?