Stiže nam Gobi – glavom i šapama

10.10.2019. Piše: Hoću knjigu
header image

Otkada je priča o kujici Gobi ugledala svjetlo dana i ujedinila zaljubljenike prema trčanju, životinjama i toplim ljudskim pričama, svatko se od nas pitao kako bi to bilo zaista uživo upoznati Gobi. Čini se da je našim pitanjima došao kraj.

Naime, ne samo da će Dion Leonard u Hoću knjigu Megastoreu predstaviti svoju knjigu koja ga je vinula u knjiško zvjezdano nebo nego sa sobom dovodi i, pogađate, Gobi.

Podsjetimo, ljupka kujica Gobi, sasvim se slučajno našla na putu ultramaratoncu Dionu Leonardu. (Hm, ili slučajnosti ipak ne postoje?) Pratila ga je duž 250-kilometarske utrke kroz pustinju, a između njih se brzo razvila uzajamna privrženost. Dok je puštao kujicu u svoj šator i s njome dijelio ono malo hrane što je imao, te pazio da joj se ništa ne dogodi, pa makar to značilo da neće pobijediti u ovom ultramaratonu, Dion je najviše naučio o sebi. Upravo mu Gobi pomaže da se polako uhvati ukoštac s previranjima iz djetinjstva, a to je nešto što prije Gobi nije ni mogao zamisliti da je moguće. Nakon završetka utrke ta mu je mala kujica toliko prirasla srcu da ju je odlučio udomiti, no proces koji će biti potreban za to opet ga stavlja na iskušenja.

Je li sve to vrijedilo, možete upitati samog autora. Naime, 17. listopada u 19 sati u Hoću knjigu Megastoreu organizirat će se druženje s Dionom i Gobi, a dobra vijest za sve životinjoljupce kojima se srce steže kada svog psa ostavljaju samog doma tu je dobra vijest – događanje je potpuno pet friendly. Što više šapica, to veselije.

Pokažimo veliko srce za šapice

Kada smo kod šapica, upravo su one povele Gobi na putovanje života, a da biste i sami okusili barem mrvicu osjećaja koji prožimaju maratonce i sve ostale zaljubljenike u trčanje, pridružite nam se na humanitarnoj utrci koja se organizira u subotu, 19. listopada u 10 sati u Maksimiru.

Sva prikupljena sredstva putem kotizacija za sudjelovanje u utrci donirat će se Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba - Azil Dumovec. Prijave za utrku i uplatu kotizacije moguće su putem online prijavnice ili na licu mjesta.

Važnost ovog projekta prepoznali su i Argeta junior, Azil Dumovec, Bauerfeind Hrvatska, Canicross Croatia, Hoću knjigu, Javna ustanova Maksimir, Koncept izdavaštvo, Naturel, Run Croatia, Studena. Prirodno Ja, ZOO CITY, dok su medijski pokrovitelji Čitaj knjigu, Femina.hr, Grazia Hrvatska, Index.hr, Magazin Sensa, Men's Health, SHE.HR, Story.hr, Total Croatia News, zadovoljna.hr, Zagreb Online, Žena.hr

Kada se slože šape i naše noge trkačice, ovih pet kilometara koje svatko od nas može istrčati zaista može promijeniti život onima koji nas toliko vole – našim psima. Pridružite nam se i zajedno pokažimo da ljubav male Gobi zaista može mijenjati svijet.

Prijavite se i budite prvi koji će iskoristiti prednosti online kupnje

Prijava
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?